Ga naar:

Torremolinos

  • Van oorsprong een vissersdorpje
  • Al jaren populair bij Nederlandse toeristen
  • Een heerlijk zandstrand van maarliefst 6 km lang
Zoek een andere plaats in Costa del Sol
+ 17
Vanaf0,-Per persoon
24 november 2020 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

De naam Torremolinos komt van Torre (toren) en Molinos (molen)? Dit doordat er vroeger in deze regio veel windmolens te vinden waren.

Algemene informatie over Torremolinos

Torremolinos is van oorsprong een vissersdorpje maar is tegenwoordig een populaire en bekende bestemming aan de Costa del Sol. Het stadje dankt haar naam aan de combinatie van Torre en Molinos. Torre betekent toren en Molinos betekent molen. Vroeger waren er in dit deel van Spanje veel windmolens te vinden, vandaar de naam Torremolinos. In de oude stad aan het einde van de Calle San Miguel vindt u de Torre de Molinos, een verdedigingstoren gebouwd door de Arabieren. In Torremolinos zijn diverse bezienswaardigheden en themaparken te bezoeken. De populaire visserswijk Carihuela is ook zeker een bezoekje waard bij een bezoek aan Torremolinos. Torremolinos is een heerlijke vakantieplaats met een ruim 6 kilometer lang zandstrand en vele restaurantjes, barretjes en winkels. De badplaats ligt op ongeveer 17 kilometer van de luchthaven van Malaga.Torremolinos is van oorsprong een vissersdorpje maar is tegenwoordig een populaire en bekende bestemming aan de Costa del Sol. Het stadje dankt haar naam aan de combinatie van Torre en Molinos. Torre betekent toren en Molinos betekent molen. Vroeger waren er in dit deel van Spanje veel windmolens te vinden, vandaar de naam Torremolinos. In de oude stad aan het einde van de Calle San Miguel vindt u de Torre de Molinos, een verdedigingstoren gebouwd door de Arabieren. In Torremolinos zijn diverse bezienswaardigheden en themaparken te bezoeken. De populaire visserswijk Carihuela is ook zeker een bezoekje waard bij een bezoek aan Torremolinos. Torremolinos is een heerlijke vakantieplaats met een ruim 6 kilometer lang zandstrand en vele restaurantjes, barretjes en winkels. De badplaats ligt op ongeveer 17 kilometer van de luchthaven van Malaga.
Torremolinos in feiten
  • Gelegen aan de Costa del Sol
  • Van oorsprong een vissersdorpje
  • Sinds 1988 een zelfstandige gemeente
  • Bijna 70.000 inwoners
  • Het zandstrand is meer dan 6km lang
  • Authentieke visserswijken zijn er nog steeds

Tips en excursies van de reisleiding voor Torremolinos

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Torremolinos, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Dagexcursie naar Gibraltar en geniet van de Engelse sferen.
1
Gibraltar

Dagexcursie naar Gibraltar en geniet van de Engelse sferen.

Mariposario Benalmadena is een van de grootste vlinderparken van Europa.
2
Vlindertuin

Mariposario Benalmadena is een van de grootste vlinderparken van Europa.

Breng een bezoek aan de stad Málaga. Bezoek de ruïnes van het Alcazaba en het Romeinse amfitheater, wandel door de palmentuin Parque de Málaga of breng een bezoek aan de haven.
3
Málaga

Breng een bezoek aan de stad Málaga. Bezoek de ruïnes van het Alcazaba en het Romeinse amfitheater, wandel door de palmentuin Parque de Málaga of breng een bezoek aan de haven.

Ontdek Benalmádena Pueblo, een typisch wit Andalusisch dorp.
4
Benalmádena Pueblo

Ontdek Benalmádena Pueblo, een typisch wit Andalusisch dorp.

Winkelen in Torremolinos

Calle de San Miguel kan vergeleken worden met de Kalverstraat van Amsterdam, het is dé winkelstraat van Torremolinos. Er zijn kledingwinkels, tabakswinkels, souvenirwinkels, ijssalons, barretjes en restaurants te vinden. Torremolinos staat ook bekend om ‘de Spaanse trappen’ die de oude binnenstad verbinden met het relaxte El Bajondillo strand. Vlakbij de trappen staat een wit kerkje ‘Parroquia de San Miguel Arcángel’. Verder is Plaza de la Nogalera (een zijstraatje van Calle San Miguel) een druk bezocht plein in het centrum van Torremolinos. Op het plein staat een fontein, er zijn terrasjes en restaurants en verschillende cafés. Het centrum van Torremolinos is ongeveer 50 meter hoger gelegen dan de boulevard en het strand. De Spaanse Trappen verbinden het centrum en het strand met elkaar. In de Avenida Palma de Mallorca zitten verschillende grote discotheken en clubs.Calle de San Miguel kan vergeleken worden met de Kalverstraat van Amsterdam, het is dé winkelstraat van Torremolinos. Er zijn kledingwinkels, tabakswinkels, souvenirwinkels, ijssalons, barretjes en restaurants te vinden. Torremolinos staat ook bekend om ‘de Spaanse trappen’ die de oude binnenstad verbinden met het relaxte El Bajondillo strand. Vlakbij de trappen staat een wit kerkje ‘Parroquia de San Miguel Arcángel’. Verder is Lees meer

Uitgaan in Torremolinos

Torremolinos heeft van alle plaatsen aan de Costa del Sol de meeste uitgaansgelegenheden. Er zijn honderden verschillende clubs, barretjes, cafés en discotheken. Het uitgaan in Torremolinos is geschikt voor jong en oud. De meeste bars en discotheken openen om 22.00 en hier kunt u terecht voor livemuziek, heerlijke Spaanse tapas en sangria. Een bekende discotheek in Torremolinos is Fun Beach. Dit is een van de bekendste en grootste discotheken van Europa. Er wordt met name disco muziek gedraaid en de discotheek heeft een zwembad. De discotheek is geopend tot 07.00 uur in de ochtend. Fun Beach is het hele jaar door geopend. Een andere club in Torremolinos is Piper. Dit is een club met veel live optredens van bekende en onbekende artiesten. Er hangt midden in de discotheek een vliegtuig, wat de discotheek zo bijzonder maakt. De club is het hele jaar door geopend en is toegankelijk voor elke leeftijdsgroep. Aan de Costa del Sol zijn genoeg visrestaurants te vinden. Als u geen visliefhebber bent heeft Torremolinos een groot aanbod aan internationale restaurants. Favoriete visgerechten in Torremolinos zijn ‘’pescado frito’’, gefrituurde vis. Ook ‘’Espetos’’ is een echte favoriet, dit is een gegrilde vis die boven een houtvuur gegrild is. De lekkerste paella is in een van de verschillende visrestaurants te vinden. Voor een heerlijke Spaanse paella raden wij u een visrestaurant in de wijk La Carihuela aan.Torremolinos heeft van alle plaatsen aan de Costa del Sol de meeste uitgaansgelegenheden. Er zijn honderden verschillende clubs, barretjes, cafés en discotheken. Het uitgaan in Torremolinos is geschikt voor jong en oud. De meeste bars en discotheken openen om 22.00 en hier kunt u terecht voor livemuziek, heerlijke Spaanse tapas en sangria. Een bekende discotheek in Torremolinos is Fun Beach. Dit is een van de bekendste en grootste Lees meer

Actief bezig zijn in Torremolinos

In Torremolinos kunt u zoals aan de hele Costa del Sol in zuid Spanje vele watersporten beoefenen. Er kunt onder andere kitesurfen, windsurfen en er zijn zeilmogelijkheden. Er zijn drie tennisverenigingen te vinden in Torremolinos. Op deze tennisverenigingen heeft u de mogelijkheid om tennisspullen te huren. Verder zijn er zes golfbanen in en rondom Torremolinos. Hier bent u ook in de mogelijkheid om golfspullen te huren.

Vervoer in Torremolinos

Bus : Portillo is een grote bus maatschappij aan de Costa del Sol. Ze hebben 93 buslijnen en vervoeren 20 miljoen passagiers per jaar. Het busstation in Torremolinos is in de oude stad in de ‘Calle Hoyo’. Deze straat ligt op vier minuten afstand lopen van de grote winkelstraat Calle de San Miguel. Bussen naar Malaga vertrekken uit de straat ernaast: ‘Calle de la Cruz’. Trein: Torremolinos heeft vier treinstations. ‘Los Alamos’ en ‘La Colina’ liggen tussen het centrum van Torremolinos en de vluchthaven van Malaga. Het treinstation ‘Torremolinos’ vindt u in het oude centrum van Torremolinos. Het treinstation ‘Montemar Alto’ vindt u in de visserswijk Carihuela. Het meest gebruikte treinstation bevindt zich in het oude centrum van Torremolinos op Plaza de la Nogalera. Dit is een zijstraat van de winkelstraat Calle de Miguel. Het treinstation is ondergronds. Er zijn ticketautomaten (in de Engelse taal). De trein van Malaga naar Fuengirlo rijdt in de zomer 35 keer per dag.Bus : Portillo is een grote bus maatschappij aan de Costa del Sol. Ze hebben 93 buslijnen en vervoeren 20 miljoen passagiers per jaar. Het busstation in Torremolinos is in de oude stad in de ‘Calle Hoyo’. Deze straat ligt op vier minuten afstand lopen van de grote winkelstraat Calle de San Miguel. Bussen naar Malaga vertrekken uit de straat ernaast: ‘Calle de la Cruz’. Trein: Torremolinos heeft vier treinstations. ‘Los Alamos’ Lees meer

Praktische info over Torremolinos

Medische hulp: Wanneer u onverhoopt medische hulp nodig heeft tijdens uw vakantie kunt u terecht bij onze reisleiding of bij een van de vele artsenpraktijken die Torremolinos rijk is. Banken: Banken en geldautomaten in Torremolinos zijn geopend op maandag tot vrijdag van 09.00-14.00 uur. U herkent deze geldautomaten aan het bord ‘Caixa’ of ‘Telebanco’.