• Een zeer moderne badplaats
  • Prachtige jachthaven met vele restaurantjes
  • Dé perfecte plek voor strandliefhebbers

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Benalmádena heeft een prachtige jachthaven, die tot een van de mooiste jachthavens van de wereld behoort.

Algemene informatie over Benalmádena

Benalmádena is een gemeente in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië met een oppervlakte van 27 km². Benalmádena grenst aan Torremolinos en Fuengirola. In 2010 telde de gemeente meer dan 60.000 inwoners.
Benalmádena in feiten
  • Veel feesten en festivals
  • Moderne badplaats
  • Mooie jachthaven
  • Gemoedelijke Spaanse sfeer
  • Populaire stranden
  • Levendig uitgaansgebied

Tips en excursies van de reisleiding voor Benalmádena

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Benalmádena, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Sea Life Aquarium en Selwo Marina
Bezoek de parken Sea Life Aquarium en Selwo Marina.
2
Gibraltar
Dagexcursie naar Gibraltar en geniet van de Engelse sferen.
3
Vlindertuin
Mariposario Benalmadena is een van de grootste vlinderparken van Europa.
4
Benalmádena Pueblo
Ontdek Benalmádena Pueblo, een typisch wit Andalusisch dorp.

Winkelen in Benalmádena

In het toeristische gedeelte van de badplaats zijn kledingwinkels en toeristenwinkeltjes te vinden. Benalmádena heeft ook een markt op woensdagochtend. Deze is te vinden op de parkeerplaats bij het park tussen 10.00 en 14.00 uur. Elke vrijdag is er in Arroya de la Miel, naast het pretpark Tivoli ook een markt. De luxere winkels zijn gevestigd achter de haven. Verder heeft de grote plaats Fuengirola, op 13 km afstand van Benalmádena, veel winkels en een groot overdekt winkelcentrum met 200 winkels. Het belangrijkste gebied van Fuengirola zijn de straten rond het plein Plaza Constitucion in het centrum. Er zijn tal van boetieks en winkels te bezoeken. Fuengirola heeft het nieuwe winkelcentrum Parque Miramar, dicht bij het kasteel aan de westzijde van Fuengirola. Miramar heeft meer dan 140 winkels. In Malaga en Marbella zijn ook grote winkelcentra en vele winkelstraten. In Fuengirola is ook de grootste markt van de Costa del Sol te vinden. Deze markt vindt u op het kermisterrein (Recinto Ferial). De stalletjes verkopen Andalusisch aardewerk, tapijten, lederwaren. Als u een liefhebber bent van gedroogde vruchten en noten, olijven, verse groenten, fruit en bloemen dan mag u zeker de wekelijkse markt niet missen. U zult het nergens goedkoper vinden. Elke dinsdag staat deze markt er tussen 10.00 en 14.00 uur.

Uitgaan in Benalmádena

Benalmádena heeft een 24 hour-square. Dat geeft precies de levendigheid van het avondlijke en nachtelijke leven weer. Er zijn veel discotheken, cocktailbars en live-muziek te vinden in het centrum. Rond de jachthaven zijn de luxe barretjes en discotheken te vinden. Inwoners van Málaga komen speciaal hiervoor naar Benalmádena. Op de promenade is het wat rustiger en kunt u genieten van een drankje en de mooie mozaïeken. Het meeste leven is in het Benalmádena Costa te vinden. Ook zijn er in Benalmádena loungeterrassen te vinden. De ingang van de loungeterrassen, bij Restaurante Blankko in het gedeelte Benalmádena Costa is te bereiken door middel van een witte trap die vanaf de straat steil omhoog leidt. Alles is prachtig wit, van de trap tot de parasols en het interieur van het restaurant. Het uitzicht van dit restaurant maakt dit tot een unieke plek. Er zijn hier loungebedden en loungestoelen te huur voor een heerlijk dagje zonnen met een prachtig uitzicht. De keuken van het restaurant is Japans en Mediterraans. Regelmatig zijn er evenementen in Blankko en is het ook een geschikte plek voor een avondje uit.

Actief bezig zijn in Benalmádena

Er zijn verschillende sporten te doen in Benalmádena. De badplaats beschikt over meerdere tennisverenigingen, waar tennisspullen gehuurd kunnen worden. Verder zijn er zes golfbanen in Benalmádena te vinden. Ook hier zijn verschillende golfspullen te huur. Aan watersporten is er een ruim aanbod, van duiken tot parasailen. Deze watersporten zijn te vinden in de haven van Benalmádena. Verder staat Benalmádena bekend om het spotten van dolfijnen. Er worden verschillende boottochten aangeboden waar dolfijnen in de zee te zien zijn.

Vervoer in Benalmádena

Bus: Er zijn verschillende routes met de bus vanuit Benalmádena mogelijk. In Benalmádena vindt u 3 busstations. Het grootste busstation vindt u aan de Avenida Antonio Machado 40. De populairste route is van Benalmádena naar Málaga. Deze busreis duurt 30 minuten en kost ongeveer 1.80,- voor een enkele reis. De bus van Benalmádena naar Torremolinos duurt 10 minuten en kost ongeveer 1,20,- voor een enkele reis. Verder kunt u ook naar Fuengirola en naar Marbella met de bus. De busreis naar Fuengirola duurt 30 minuten en kost ongeveer 1,30,- voor een enkele reis.

Trein: Benalmádena beschikt over een eigen treinstation. De treinmaatschappij heet Cercanias en loopt van Málaga tot Fuengirlo. Het lokale treinstation van Benalmádena vindt u in Avenida Estacion in het gedeelte Arroyo de la Miel. De treinen vertrekken meestal op tijd en zijn een stuk goedkoper in vergelijking met Nederland.

Toeristentrein: De boemeltrein van Benalmádena is al weer sinds 10 jaar een begrip: het hele jaar rijdt het treintje door Arroyo de la Miel (route 1) en Benalmadena (route 2), inclusief de plezierhaven, Selwo, Tivoli en het park La Paloma. Het is een toegankelijk en ontspannen manier om deze plaatsjes te verkennen zonder al te veel te lopen. Ideaal dus met jonge kinderen. Er is informatie op de trein beschikbaar in het Spaans, Engels, Frans en Duits. Een ritprijs is 4,- per persoon en tijdens het circuit kunt u maar 1 maal uit- en weer instappen. U stapt op in de plezierhaven Puerto Deportivo de Benalmádena. Het treintje vertrekt ieder uur vanaf 10 uur.

Boot: Aangezien Benalmádena een echte strandbestemming is, vinden veel activiteiten in en om het water plaats. Er vaart een dagelijkse veerdienst tussen Fuengirola en Benalmádena, die zelfs dagelijks door sommige zakenmensen wordt gebruikt die liever gebruik maken van een ontspannend boottochtje dan met de auto reizen. Voor de liefhebbers van het zeeleven zijn er speciale boten met een transparante bodem. Zodra er in het voorjaar veel nieuwe vis voor de kust zwemt, heeft u de grootste kans om dolfijnen te zien. De prijs voor een 4 uur durende excursie is voor volwassen ongeveer 24,50,- en voor kinderen tussen 3 en 11 jaar ongeveer 13,-. De vertrektijden zijn tussen 12.30 en 14.30 uur.