• Vele tapas - en discobars
  • Groot aanbod aan prachtige stranden
  • Dichtbij het schitterende Malaga

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Almuñécar een 19 kilometer lange kustlijn heeft waar maar liefst 18 stranden liggen

Algemene informatie over Almuñecar

Almuñécar is een stad aan de zuidkust van Spanje. Het staat bekend om stranden als Velilla, San Cristobal en Del Mar. Aan de kust ligt het kasteel van San Miguel, een eeuwenoud Arabisch fort. De rotsen van San Cristobal strekken zich uit voor de kust. Subtropische planten vullen het botanische park El Majuelo, bij de overblijfselen van een Romeinse viszoutfabriek. In de gewelven van een oud Romeins paleis, heeft het Archeologisch Museum Romeins aardewerk en Egyptische kunstvoorwerpen.
Almuñecar in feiten
  • Dichtbij Granada
  • Dichtbij Malaga
  • Vele stranden
  • Gelegen aan de zuidkust van Spanje

Tips en excursies van de reisleiding voor Almuñecar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Almuñecar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Oude binnenstad van Almuñecar
De oude stad in Almuñécar is... authentiek Spaans. In vergelijking met veel van de dorpen aan de Costa del Sol, die de afgelopen jaren zijn overspoeld met buitenlanders en toeristen, heeft Almuñécar zijn bijzondere Spaanse erfgoed kunnen behouden. Wandelen door de kronkelende smalle straatjes is als een reis terug in de tijd.
2
Malaga
Een van de mooiste steden van Spanje ligt op iets minder dan een uur rijden van Almuñécar. Breng de dag door met dwalen door het doolhof van drukke straatjes en steegjes, bezoek de kathedraal, het kasteel en geniet daarna van een heerlijke en authentiek Spaanse maaltijd in de jachthaven. Laat je oriënteren met de Hop-On / Hop-Off bus, de kinderen zullen er ook dol op zijn...

Winkelen in Almuñecar

U kunt zo ongeveer alles vinden voor uw dagelijkse behoeften tijdens het winkelen in Almuñécar of winkelen in La Herradura. De markten zijn een leuke manier om te winkelen en veel items te scoren. Je vindt er kleding, linnengoed, keukengerief, specerijen, muziek, schoenen, stoffen en nog veel meer.

Uitgaan in Almuñecar

Plaza Kelibia is een populair plein in de oude stad dat wordt omringd door tapasbars en discobars die een levendig publiek trekken. Het is een goede plek om van een paar tapas te genieten voordat je naar Bar Jabeque gaat aan de zeezijde van het plein, waar de drankjes in het weekend vaak tot zonsopgang stromen. Voor een jonger publiek is de place to be op vrijdag en zaterdag bekend als 'Los Bajos del Paseo' aan het einde van Playa Puerta del Mar. Hier is er een selectie van 'copasbars' met luide muziek op strandniveau.

Actief bezig zijn in Almuñecar

Watersporten behoren hier tot de meest populaire. Onder andere duiken, waterskiën, zeilen, paragliden, kajakken en natuurlijk zwemmen. Vanwege de karakteristieke rotsachtige kustlijn in de Costa Tropical, is La Herradura de nummer één bestemming voor snorkelen en duiken in Spanje. Mensen komen uit heel Spanje en de rest van Europa om onze kust te verkennen.

Vervoer in Almuñecar

Er zijn 5 verschillende buslijnen. Dienstregelingen zijn beschikbaar en verschillen voor winter en zomer. Alle bussen vertrekken vanaf Plaza de la Carrera en keren terug naar dezelfde plaats. Er zijn 5 verschillende routes; Lijn 1 heet Circular en gaat in westelijke richting naar Cotobro en draait daar om. Lijn 2 gaat naar Marina del Este en La Herradura en keert daar om. Lijn 3 gaat naar Velilla en draait om.