• Ook erg populair in de wintermaanden
  • Kunstenaarsdorp met een 'Boheemse' uitstraling
  • Wandelboulevard tussen Altea en Albir

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
De naam heeft het plaatsje te danken aan de Grieken. Zij vestigden zich in deze plaats en legden hier een marktplaats aan die zij Althaia noemden, vernoemt naar een godin uit de Griekse mythologie.

Algemene informatie over Altea

Altea is een klein, charmant stadje op slechts enkele kilometers van het bruisende Benidorm. Je herkent Altea aan de smalle kasseistraatjes met witgekalkte huisjes. Veel artiesten en fotografen doen dit schilderachtige stadje dan ook regelmatig aan. Altea is een klein stadje, maar er valt genoeg te beleven en ontdekken.

Als je in het dorpje aankomt, zal meteen het kerkje ‘Nuestra Señora del Consuelo’ opvallen. Dit kerkje is gebouwd op de heuvel van het dorpje, in het oude centrum, en is te herkennen aan zijn blauw met wit betegelde daken. Deze parochiekerk met zijn bijzondere koepels is hét beeld geworden van Antea. De kerk wordt ook wel de ‘Iglesia de Arriba’, oftewel de hooggelegen kerk, genoemd.

Vanaf het plein van de kerk heb je een geweldig uitzicht over de moderne stad, de zee en de kustlijn van Altea. Op het plein zijn verschillende terrasjes te vinden. Hier vind je de nodige verkoeling na je wandeling naar boven. Op het plein zijn in de zomer marktjes te vinden, verder wordt door straattheater het plein gevuld. Wanneer je na het trainen van je kuiten in het oude centrum bij wil komen, maak dan tijd om de boulevard van Altea te bezoeken. Hier zijn tal van winkels, terrasjes en restaurants gevestigd.
Altea in feiten
  • Charmant dorpje
  • UNESCO-erfgoed
  • Levendige boulevard
  • Kuiten trainen bergop
  • Schitterend marktplein
  • Veel internationals

Tips en excursies van de reisleiding voor Altea

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Altea, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Iglesia parroquial de Nuestra Senora del Consuelo
Aanschouw de prachtige kerk Iglesia parroquial de Nuestra Senora del Consuelo. Deze parochiekerk met haar twee bijzondere koepels is het beeld geworden van Altea.
2
Guadalest
Dit schattige oude Moorse dorpje uit de 10e eeuw is een waar adelaarsnest. Met veel winkeltjes, terrasjes en musea.
3
Benidorm
Bezoek het gezellige oude centrum met haar smalle straatjes en maak een stop bij één van de vele tapasbarretjes.
4
Ambachtelijk ijs
Eet een ambachtelijk ijsje bij QvO naast de stadspoort in het oude centrum van Altea

Winkelen in Altea

Winkels vind je voornamelijk in het nieuwere gedeelte van Altea. Dit deel van het dorpje ligt op een lager niveau dan het oude gedeelte en is te bereiken via trapjes naar beneden.
Wil je uitgebreid shoppen, dan kun je het beste de bus naar Benidorm nemen. Altea kent een aantal kleinere winkeltjes. Dit zijn voornamelijk toeristen en souvenirwinkeltjes gelegen aan de boulevard. Andere winkeltjes zijn kledingwinkels, sieradenwinkels, parfumerieën, en boekhandels. Ook verschillende supermarkten zijn aanwezig in Altea.

Uitgaan in Altea

Altea staat ook bekend om de vele feesten en evenementen die er worden georganiseerd. Soms lijkt het wel of het er áltijd feest is. De meeste festiviteiten zijn gelinkt aan religie. Zo wordt de patroonheilige van de grote kerk ‘Virgen del Carmen’ uitbundig geëerd. De meeste feesten in Altea worden afgesloten met een vuurwerkshow.

Wil je het échte nachtleven van de Costa Blanca ontdekken? Ga dan met de bus naar Benidorm. Benidorm telt enkele honderden gevarieerde bars. Dit zijn onder andere Nederlandse bars, Duitse Bier tuben, Engelse pubs, karaoke-bars, cocktailbars, tapasbars en ijssalons. Daarnaast enkele honderden terrassen die voornamelijk gelegen zijn in het zuidelijke deel van het centrum, langs de Levante boulevard en de weg daarachter. In de winterperiode wordt er aan het Levantestrand ook aan line dancing gedaan. Nog geen zin om na het sluiten van de bar naar huis te gaan? Benidorm kent 30 discotheken, waarvan enkele zeer grote buiten de plaats.

Actief bezig zijn in Altea

In Altea zijn veel sportscholen te vinden, wil je dus je spieren blijven trainen tijdens je vakantie dan hoef je je hier niet te vervelen.

Wil je als golfer een balletje slaan, bezoek dan Golfbaan Don Cayo in Altea. Deze 9 holes baan is gelegen op de berg. Langs de golfbaan is een sportcomplex te vinden waar je onder andere kunt voetballen.

Watersporten die in Altea kunnen worden beoefend zijn: parasailen, waterfietsen, kano/kayak, banana/tube en snorkelen

Vervoer in Altea

In het centrum van Altea vind je een busstation. Je kan hier een bus nemen naar bijvoorbeeld de naburige gemeenten Alicante, Benidorm of Calpe om zo de Costa Blanca verder te ontdekken. Een buskaartje naar Benidorm kost ongeveer €1,50 per persoon. Je zit ongeveer een half uurtje in de bus.

Daarnaast heb je het boemeltreintje van Benidorm naar Denia. Dit traject duurt ongeveer 70 minuten en een retourtje op het gehele traject kost maar €6,40. Qua uitzicht zit je op dit traject letterlijk op de eerste rij. De allereerste trein vertrekt al om 06:25 uur dus als je het nachtleven van Benidorm in bent gedoken, hoef je niet persé een taxi te nemen.

Natuurlijk is het wel mogelijk om je te verplaatsen met een taxi, en ook een auto huren behoort tot de mogelijkheden.