• Moderne en rustige badplaats
  • Fraaie wandelboulevard
  • Perfect uitgangspunt voor vele excursies en wandelingen

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Albir is vooral populair bij vakantiegangers die wel de voordelen willen van het klimaat aan de Costa Blanca maar niet in de ‘drukte’ van Benidorm willen zitten.

Algemene informatie over Albir

Net boven de rook van het drukke Benidorm vind je Albir, een rustige en moderne badplaats aan de Costa Blanca. De badplaats kent goede voorzieningen en is uitermate geschikt wanneer je op zoek bent naar een rustige en mondaine sfeer aan de Costa Blanca. Wanneer je van het strand en watersporten houdt en toch in de buurt van een stad wilt zijn maar niet in de drukte wilt zitten overweeg dan een vakantie naar deze moderne badplaats.

Direct aan de kust vind je de wandelboulevard met tal van gezellige restaurants en cafés. Via de boulevard van Albir kun je naar het even verderop gelegen Altea wandelen en genieten van het uitzicht op zee en het brede strand met mooie palmbomen.

Wanneer je over de palmbomenboulevard loopt vergeet dan niet naar beneden te kijken. Op de marmeren grond vind je namelijk tegels van beroemde Spaanse acteurs. Dit is na de bekende promenade van Hollywood de 2e boulevard ter wereld met een heuse “Walk of Fame”.

Aan het langgerekte kiezelstrand ‘Playa del Albir’ geniet je optimaal van de Spaanse zon. Het strand is 600 meter lang en beschikt over een Blauwe Vlag, waardoor je zeker weet dat het veilig en schoon is. Dat maakt dit strand ook een heerlijke plek voor gezinnen!

Tijdens het zonnen op het strand geniet je van een prachtig uitzicht over de nabijgelegen klif van Albir, waar een vuurtoren bovenop gebouwd is.
Albir in feiten
  • Uitstekend klimaat
  • Rustiger dan naastliggende stadjes
  • Erg populaire overwinter plaats
  • 2e Hollywood met "Walk of fame"
  • Veel opties voor sportievelingen
  • Op vijf kilometer van Benidorm

Tips en excursies van de reisleiding voor Albir

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Albir, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Guadalest
Het stadje Guadelest ligt op ongeveer 20 km afstand van Albir. In Guadalest vindt u de Watervallen van Algar.
2
Benidorm
Bezoek het gezellige oude centrum met haar smalle straatjes en maak een stop bij één van de vele tapasbarretjes.
3
El Paseo de las Estrellas
Loop langs de Walk of Stars van Albir met tegels van steen en brons met de namen van beroemde winnaars van het jaarlijkse filmfestival Alfas del Pi.
4
Altea
Dwaal door de binnenstad van Altea en aanschouw de prachtige kerk Iglesia parroquial de Nuestra Senora del Consuelo. Deze parochiekerk met haar twee bijzondere koepels is het beeld geworden van Altea.

Winkelen in Albir

Wil je uitgebreid shoppen, dan kun je het beste de bus naar Benidorm nemen. Albir kent een aantal kleinere winkeltjes. Dit zijn voornamelijk toeristen en souvenirwinkeltjes. Andere winkeltjes zijn kledingwinkels, sieradenwinkels, parfumerieën, boekhandels en een tattooshop. Ook verschillende supermarkten zijn aanwezig in Albir. Zo ligt op een kwartiertje lopen van het strand een Lidl en een Aldi supermarkt.

Uitgaan in Albir

Op de boulevard vind je tal van terrasjes waarop je een heerlijk glaasje sangria kunt bestellen. Restaurantjes zijn er ook voldoende aanwezig in Albir. De meeste restaurantjes liggen in het centrum. Daarnaast liggen er enkele restaurants aan de boulevard en verspreid over de plaats.

Wil je het échte nachtleven van de Costa Blanca ontdekken? Ga dan met de bus naar Benidorm. Benidorm telt enkele honderden gevarieerde bars. Dit zijn onder andere Nederlandse bars, Duitse Bierstuben, Engelse pubs, karaoke-bars, cocktailbars, tapasbars en ijssalons. Daarnaast enkele honderden terrassen die voornamelijk gelegen zijn in het zuidelijke deel van het centrum, langs de Levante boulevard en de weg daarachter. In de winterperiode wordt er aan het Levantestrand ook aan line dancing gedaan. Nog geen zin om na het sluiten van de bar naar huis te gaan? Benidorm kent 30 discotheken, waarvan enkele zeer grote buiten de plaats.

Actief bezig zijn in Albir

Dicht bij 'Playa del Albir' is een golfbaan voor de beginnende golfer. en een cricketveld. In het centrum vind je één van de weinige cricketvelden in Spanje en vrijwel de enige waar internationale toernooien plaatsvinden.
Overige sporten die kunnen worden beoefend in Albir zijn: minigolf, tennis, voetbalveld, squash, fitness, bowling en paardrijden. Watersporten die kunnen worden beoefend zijn parasailen, waterfietsen, kano/kayak, banana/tube en snorkelen

Vervoer in Albir

Albir kent niet veel mogelijkheden tot vervoer. Met de bus kom je gemakkelijk in een van de omliggende dorpjes. Maar deze bus rijdt ook tot de grotere stadjes zoals Benidorm. Natuurlijk is het ook mogelijk om je te verplaatsen met een taxi, en ook een auto huren behoort tot de mogelijkheden.