• Een van de oudste steden van Spanje
  • Typisch Spaanse schilderachtige huisjes
  • Schitterende stranden van fijn zand

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
In 2016 stond Peñíscola op z’n kop voor de opnames van Game of Thrones seizoen 6. Er werd onder meer gefilmd in het Parque de Artilleria, de Calle Mayor, Portal Fosc, de Paseo de Ronda en Plaza de Santa Maria. In de serie was Peñíscola te zien als de plaats Meereen.

Algemene informatie over Peñíscola

Peniscola is een schilderachtige vissersplaats in de regio Valencia en de provincie Castellón. Peñíscola heeft een rijke geschiedenis: Peñíscola was in handen van de Carthagers, Romeinen, Arabieren, Byzantijnen, Grieken en Feniciërs. De sporen van deze verschillende groepen zijn nog steeds terug te vinden in Peñíscola. Vandaag de dag heeft het dorpje achtduizend inwoners, die vooral in de zomermaanden worden vergezeld door toeristen. De stad wordt gekenmerkt door gekleurde Spaanse huisjes en smalle straatjes en steegjes. De grootste bezienswaardigheid van Peñíscola is het kasteel van Papa Luna, de kronkelende straatjes en het heerlijke strand.
Peñíscola in feiten
  • Valencia op 1,5 uurtje met de trein
  • Overwegend Spaans toerisme
  • Authentieke vissershaven
  • Gemoedelijke Spaanse sfeer
  • Twee langgerekte zandstranden

Tips en excursies van de reisleiding voor Peñíscola

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Peñiscola, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Valencia
Breng een bezoek aan de veelzijdige stad Valencia. Ontdek de historische binnenstad, geniet van de lokale tapas bij één van de vele barretjes en maak een foto bij Ciudad de las Artes y las Ciencias.
2
Morella
Het middeleeuwse stadje Morella ligt op een hoge rots en is omgeven door eeuwenoude stadsmuren met indrukwekkende stadspoorten.
3
Sierra de Irta
Maak een wandeltocht door het beschermd natuurgebied Sierra de Irta. Bewonder de prachtige natuur en panoramische uitzichten over de middellandse zee.
4
Castello de Papa Luna
Bezoek het kasteel van Papa Luna in de oude binnenstad van Peñiscola. Vanaf het kasteel, wat maar liefst 64 meter boven de zee uitsteekt, heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad, het strand en de haven.

Winkelen in Peñíscola

Vanaf Peñíscola Plaza tot in het oude centrum zijn er winkels te vinden. Er zijn vooral veel souvenirwinkels. Ook zijn er supermarkten, bakkers, kledingzaken en schoenenwinkels. De openingstijden van de winkels zijn van maandag tot en met zaterdag van 10.00-14.00 en 17.00-21.00. Elke dag om 17.00 is er een klein marktje voor het kopen van vis. Op dit tijdstip komt de vissersvloot terug en is het mogelijk om verse ongezouten of gezouten vis te kopen. Elke maandagochtend is er een markt in de Carrer del Mestre Bayarri. Deze markt duurt van 10.00 tot 14.00.

Uitgaan in Peñíscola

Er zijn ongeveer 60 restaurants te vinden in Peñíscola. Deze restaurants serveren voornamelijk authentieke Spaanse gerechten. De specialiteit van Peñíscola zijn Langostinos, dit zijn grote garnalen. Deze garnalen worden rechtstreeks van de vissersvloot naar de restaurants vervoerd. Verder zijn er enkele pizzeria’s en internationale restaurants in Peñíscola.

In het oude centrum van Peñíscola zijn 2 discotheken en vele barretjes en pubs. In het hoogseizoen is dit gedeelte het gezelligste gedeelte. In Benicarlo is een nieuwe sporthaven, met een uitgaanscentrum met vele cafeetjes, restaurants, pizzeria's en drie discotheken. In Benicarlo, op 7km afstand van Peñíscola, zijn er twee bioscopen. In Vinaroz, op 14km afstand, zijn er discotheken en bars. Benicarlo heeft een grote markt op woensdagochtend van 08.00 tot 13.30 op het Plaza de la Constitución en een dagelijkse groente/fruitmarkt. Elk jaar zijn er de beroemde stadsfeesten in Peñíscola ter ere van de beschermheilige. Deze feesten starten altijd op 7 september en dit gaat gepaard met optochten, vuurwerk, muziek, dans, vele oude tradities, stiertjes die losgelaten worden en kraampjes.

Actief bezig zijn in Peñíscola

Peñíscola biedt verschillende sportmogelijkheden. Als u tennis wilt spelen dan zijn er verschillende banen tussen hotel Papa Luna en hotel Peñíscola Palace. Bij sportpark Acualandia bevinden zich ook enkele tennisbanen. Squash spelen is mogelijk bij bungalowpark Carabela. Er zijn verschillende watersporten te beoefenen in het hoogseizoen. Voorbeelden hiervan zijn windsurfen, duiken, jetskiën, kanoën en waterfietsen. Voor kinderen zijn er diverse speeltuintjes, het strand loopt zeer geleidelijk af dus uiterst geschikt voor kinderen en er is strandbewaking aanwezig. In de jachthaven van Benicarlo en Vinaroz kunt u zeilen. Verder is er ook een groot midgetgolfterrein in Benicarlo.

Vervoer in Peñíscola

Er gaat elk uur een boot vanuit de haven van Peñíscola tot aan hotel Peñíscola Palace. Er zijn ook nog diverse andere boottochten.
Er gaat een bus naar Benicarlo en naar Vinaroz. Deze bus gaat in het hoogseizoen iedere 15 minuten, in het laagseizoen iedere 30 minuten. Mocht u een dagje naar Valencia willen, dan raden wij aan om de bus naar Benicarlo te pakken en vanuit daar de trein naar Valencia te nemen. Dit is een stuk sneller als wanneer u met de bus rechtstreeks vanuit Peñíscola naar Valencia wilt.

U kunt ook een taxi nemen vanaf de boulevard van Peñíscola waar u maar heen wilt. Wij raden u aan om vooraf een prijsafspraak te maken met de taxichauffeur om misverstanden te voorkomen. U herkent een officiële taxi aan de blauw streep op de taxi en de lichtbalk op het dak. Is de lichtback groen, dan is de taxi vrij en kunt u de taxi aanhouden. Is de lichtbalk rood, dan is de taxi bezet. Een taxi naar Benicarlo kost ongeveer 15,-. Een taxi naar Vinaroz kost ongeveer 32,-. Een taxi naar Salou kost 170,- en naar vliegveld Reus/Valencia 150,-.

Het dichtstbijzijnde treinstation is in Benicarlo. Het traject van Valencia naar Benicarlo wordt dagelijks gereden door 18 treinen vertrekkend van de stations in Valencia-Estacio del Nord, Valencia Hospital La Fe, Valencia- Cabanyal, Valencia Joaquin Sorolla naar het station in Benicarlo-Peñíscola. De gemiddelde reisduur bedraagt 1 uur 44 min. De eerste trein vertrekt om 08:05. De laatste trein vertrekt om 20:35. Het traject van Benicarlo naar Alicante wordt dagelijks gereden door 4 treinen vertrekkend van het station in Benicarlo-Peñíscola naar het station in Alicante. De gemiddelde reisduur bedraagt 3 uur 27 min. De eerste trein vertrekt om 13:09. De laatste trein vertrekt om 19:09.

Verder rijden er in het hoogseizoen twee toeristentreintjes. Er zijn diverse huurmogelijkheden mocht u gebruik willen maken van een fiets, scootmobiel of auto.