• Valencia als dagtrip
  • Brede zandstranden
  • Veel minder massatoerisme

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
de sinaasappels die aan de bomen op straat in de stad hangen niet lekker zijn en er enkel voor de sier hangen.

Algmene informatie over de Costa del Azahar

De Costa del Azahar, wat in het Spaans "Oranjebloesemkust" betekent, is een kuststreek van zo'n 120 kilometer lang. De zee aan de kust wordt ook wel de golf van Valencia genoemd. Het gebied in de Costa del Azahar is nog relatief onbekend bij toeristen, in vergelijking met bijvoorbeeld de Costa Blanca, die ten zuiden van de Costa del Azahar ligt. Toch biedt het veel voorzieningen, faciliteiten en attracties. De grootste stad in de Costa del Azahar is Valencia en de bekendste badplaats is Peñíscola.
Costa del Azahar in feiten
  • Overal de geur van Sinaasappel
  • Stedentrip naar Valencia
  • Grote natuurgebieden
  • Fijn zand op de stranden
  • Bergachtig achterland
  • De állerbeste tapasbars

Tips en excursies van de reisleiding voor Costa del Azahar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Costa Azahar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Castello de Papa Luna
Bezoek het kasteel van Papa Luna in de oude binnenstad van Peñiscola. Vanaf het kasteel, wat maar liefst 64 meter boven de zee uitsteekt, heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad, het strand en de haven.
2
Ciudad de las Artes y las Ciencias
Een bezoek aan de stad van kunst en wetenschap mag absoluut niet ontbreken wanneer u verblijft aan de Costa Azahar. Ook de oude binnenstad van Valencia is een beleving op zich.
3
Morella
Het middeleeuwse stadje Morella ligt op een hoge rots en is omgeven door eeuwenoude stadsmuren met indrukwekkende stadspoorten.
4
Sierra de Irta
Maak een wandeltocht door het beschermd natuurgebied Sierra de Irta. Bewonder de prachtige natuur en panoramische uitzichten over de middellandse zee.

Geografie van de Costa del Azahar

Aan de Costa del Azahar liggen de bekende kustplaatsen Peñíscola en Alcossebre, ook de grote stad Valencia valt onder de Costa del Azahar. Een deel van de provincie Alicante valt ook onder de Costa del Azahar, echter behoort het grootste deel bij het veel bekendere Costa Blanca. Zoals bij bijna alle costa's in Spanje is het vooral aan de kust te doen, wanneer u na een uurtje rijden vanuit Peñíscola landinwaarts rijdt komt u uit bij de plaats Morella, een echte aanrader. Dit plaatsje ligt op een hoge berg gelegen en kent een geheel ommuurde stad waar je via smalle straatjes bij een groot kasteel terecht komt.

Geschiedenis van de Costa del Azahar

De allereerste Sinaasappels kwamen met Alexander de Grote mee naar het oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied. Ook voor de Moren speelde de sinaasappelboom een belangrijke rol, deze boom was naast kleurrijke mozaïeken en fonteinen, een essentieel element in de vormgeving van de tuinen. In de Costa del Azahar zijn de invloeden van de Moren en de Romeinen erg goed terug te zien.

Cultuur van de Costa del Azahar

Typsich voor de Costa del Azahar zijn sinaasappels. Maar er is natuurlijk veel meer te zien, wanneer u Peñiscola aandoet vergeet dan niet om een kijkje te gaan nemen bij het kasteel hoog boven op de berg. In Cabanes ligt de Vía Augusta, een Romeinse weg die Rome met Cádiz verbindt. De Vía Augusta was een van de belangrijkste handelsroutes uit het Romeinse Rijk. Een bezoekje aan de grotten van Tirig in Vall Torta is zeker de moeite waard. Hier geven prehistorische wandschilderingen een interessant beeld van het leven in die tijd. De grotten liggen pal naast een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt zwemmen bij de imposante watervallen.

Natuur van de Costa del Azahar

De Costa del Azahar heeft een erg grote diversiteit aan landschappen. Prachtige stranden aan de kust, en rotsachtige bergen in het binnenland. Het gebied tussen de bergen en het strand is vooral ongerepte natuur, hier komt u prachtige rivieren en watervallen tegen. In de lente ruikt u overal de geur van de oranjebloesem, waar de Costa del Azahar haar naam aan te danken heeft.

In het hoogseizoen is het aan de Costa del Azahar goed vertoeven. De zon schijnt gemiddeld 300 dagen per jaar, en het wordt gemakkelijk meer dan 30 graden.