• Grootste aantal hoge gebouwen naar bevolking per wereld
  • Erg populair in de wintermaanden
  • Nieuwe wandelboulevard

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Benidorm bezit na Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa en heeft het grootste aantal hoge gebouwen naar bevolking ter wereld. Hierdoor wordt de stad ook weleens Beniyork genoemd.

Algemene informatie over Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Costa Blanca en is gelegen op zo’n 53 kilometer van het vliegveld van Alicante. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen van Europa. Hierdoor kan de bevolking in de stad oplopen van 66.000 vaste inwoners naar zo’n 500.000 mensen in het hoogseizoen.

Het historisch centrum van Benidorm is gelegen op een kaap die de twee grote stranden van elkaar scheidt. Het Levante-strand wat ook wel het “nieuwe” Benidorm wordt genoemd en het Poniente-strand het “oude” Benidorm.

Benidorm is na Madrid en Barcelona de populairste toeristische trekpleister van Spanje. De badplaats is vooral bekend als overwinterplaats voor ouderen. Veel Nederlandse, Belgische en Britse gepensioneerden brengen hier de winter door. Het is dan ook niet gek dat het komische televisieprogramma ‘Benidorm Bastards’ naar deze badplaats is vernoemd. Dit met een knipoog naar het imago van bejaardenstad dat Benidorm in de winter heeft. Zomers is de diversiteit in de stad een stuk groter, dan is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en jongeren die komen genieten van de zon en het nachtleven.

De laatste jaren zijn veel hotels en appartementen in Benidorm opgeknapt. Op veel daken zijn ‘rooftopbars’ verschenen waardoor je kunt genieten van een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad of de oceaan.
Benidorm in feiten
  • Veel horecagelegenheden
  • Bruisende boulevard
  • Erg populaire overwinter plaats
  • Véél meer dan alleen ouderen
  • Veel opties voor sportievelingen
  • Twee grote stranden

Tips en excursies van de reisleiding voor Benidorm

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Benidorm, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Villajoyosa
Bezoek het prachtige en kleurrijke plaatsje Villajoyosa. Proef chocolade in één van de chocoladefabrieken.
2
Alicante
Breng een bezoekje aan de provincie hoofdstad Alicante met de trein die langs de kust rijdt.
3
Benidorm Palace
Een spectaculaire en mooie show van ongeveer 3 uur. U kunt de show ook met diner reserveren.
4
Guadalest
Dit schattige oude Moorse dorpje uit de 10e eeuw is een waar adelaarsnest. Met veel winkeltjes, terrasjes en musea.

Winkelen in Benidorm

Benidorm telt ca. 1700 gevarieerde winkels, voornamelijk in het centrum en verder verspreid in de toeristenwijken. Onder andere souvenirwinkels, kledingzaken, lederwarenzaken, kiosken en supermarkten. Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 09.00-21.00 uur. Een klein aantal winkels sluit 's middags. Dagelijks is er een groentemarkt en twee keer per week een toeristenmarkt in de wijk Levante. Buiten het centrum liggen twee grote winkelcentra.

Uitgaan in Benidorm

Benidorm telt enkele honderden gevarieerde bars. Dit zijn onder andere Nederlandse bars, Duitse Bierstuben, Engelse pubs, karaoke-bars, cocktailbars, tapasbars en ijssalons. Daarnaast enkele honderden terrassen die voornamelijk gelegen zijn in het zuidelijke deel van het centrum, langs de Levante boulevard en de weg daarachter. In de winterperiode wordt er aan het Levantestrand ook aan line dancing gedaan. Nog geen zin om na het sluiten van de bar naar huis te gaan? Benidorm kent 30 discotheken, waarvan enkele zeer grote buiten de plaats.

Uitgaan overig: 6 Bioscopen (waarvan 1 Engelstalig), 3 bingozalen, diverse amusementshallen, enkele nachtclubs, casino (6km), Benidorm Palace (flamencoshow).

Actief bezig zijn in Benidorm

Bij een sportcentrum aan de noordwestrand van Benidorm liggen vier tennisbanen. Kosten hiervoor zijn € 3, - per uur. Vier kilometer buiten Benidorm liggen nog zes banen van een tennisclub, ook hier kunt u tegen € 7,50 per uur een balletje slaan. Verder beschikken verschillende accommodaties in Benidorm over een tennisbaan.
In het centrum is een squashbaan aanwezig. Hier speel je een potje squash voor ca. € 5, - per half uur. Rackets zijn hier ook te huur. Is de baan bezet? Dan zijn er nog vier banen op 3,5 kilometer buiten Benidorm, kosten hiervoor zijn ca. € 7, - per half uur. Ook hier is het mogelijk om rackets te huren. Verder zijn er squashbanen bij Hotel Fiesta Park.
Er zijn geen huurmogelijkheden wat betreft zeilen. Wel zit in de haven een zeilschool. Hier is het mogelijk om een beginnerscursus te volgen in tweepersoonsboten. Deze cursus duurt in totaal 15 uur.
Het is niet mogelijk om in Benidorm zelf paard te rijden echter is dit wel mogelijk op circa vier kilometer afstand.
Zoek je wat meer spanning dan kun je bij ‘Poseidon-Nemrod Club’ in de wijk Poniente duikbasisuitrusting huren. Daarnaast is het mogelijk om een beginnerscursus te volgen. Een gezondheidsverklaring hiervoor is verplicht. Bij ‘Club Costa Blanca Sub’ in de wijk Poniente is ook een basisuitrusting te huur. Ook hier is een beginnerscursus mogelijk en een gezondheidsverklaring verplicht.
Golven kun je bij ‘Club de Golf Don Cayo’ op 15 kilometer aan de noordwestrand van Altea. Het is hier mogelijk om negen holes te golven. Hier is ook het benodigde materiaal te huur. Toegang ca. € 50, - per dag.
die je kunt beoefenen in Benidorm zijn: Bowling, minigolf, skelteren, bananariding, parasailing, waterfietsverhuur, motorbootverhuur, speedbootverhuur, waterskiën en strandvolleybal.

Vervoer in Benidorm

Een paar keer per dag gaat er een boot naar het bewoonde eiland Tabarca & Alicante. Ook gaat er meerdere malen een boot naar Calpe.
Benidorm telt in totaal tien stadslijndiensten die heel Benidorm doorkruisen. Ook is het mogelijk om per bus of trein (afhankelijk van de bestemming) naar Altea, Albir, Alfaz, Calpe, Denia, Valencia en Alicante te gaan.
Een taxi in Benidorm kost ca. €8,00, -. Een taxi naar het vliegveld ca. €75,- / €80,-.
Langs de kust loopt een lokaal spoor van Alicante (40km zuid) tot Denia (40km noord), het station ligt in de buurt van hotel Fiesta Park. Het station van de nationale treinen, dus naar alle andere plaatsen is gelegen in Alicante. Deze is het beste te bereiken met de streekbus.
Overig vervoer: er is ook een toeristentreintje bij het Poniente en het Levante strand. Langs beide stranden rijdt ook een toeristenbus met een open dak die er ongeveer 1 uur over doet.
Verder zijn er mountainbikes, fietsen, scootmobiels en rolstoelen in Benidorm te huur.