• Gelegen aan het gebergte Sierra Nevada
  • Compleet aanbod aan evenementen

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Granada aan de voet ligt van het bekende gebergte Sierra Nevada

Algemene informatie over Granada

Granada is een stad in de regio Andalusië in Zuid-Spanje, aan de voet van de bergen van de Sierra Nevada. Het staat bekend om zijn grote voorbeelden van middeleeuwse architectuur die dateert uit de Moorse bezetting, met name het Alhambra. Dit uitgestrekte fortcomplex op een heuveltop omvat koninklijke paleizen, serene patio's en reflecterende poelen uit de Nasrid-dynastie.
Granada in feiten
  • Gratis tapas bij je drankje
  • Zambra (bruidsdans) en zigeunerflamenco
  • Grotwoningen in de wijk Sacromonte
  • Alhambra en Moorse architectuur

Tips en excursies van de reisleiding voor Granada

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Granada, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Alhambra paleis
Een van de meest schitterende juwelen van universele architectuur is het Alhambra , een reeks paleizen en tuinen gebouwd onder de Nazari-dynastie in de 14e eeuw. Dit machtige complex van gebouwen - waaronder het zomerpaleis genaamd Generalife, De fonteinen en tuinen staan op de voet van de hoogste bergketen van Spanje, de Sierra Nevada, en kijkt uit over de stad beneden en de vruchtbare vlakte van Granada.
2
Albaicin
De heuvel tegenover het Alhambra is de oude Moorse casbah of "medina", genaamd de Albaicin, een fascinerend labyrint van smalle straatjes en witgekalkte huizen met afgelegen binnentuinen, bekend als "cármenes". De Plaza de San Nicolas , op het hoogste punt van de Albaicin, staat bekend om zijn prachtige uitzicht op het Alhambra-paleis.
3
De Sacromonte-heuvel
De Sacromonte-heuvel , die vanuit het noorden over de stad uitkijkt, is beroemd om zijn grotwoningen, ooit het huis van de grote zigeunergemeenschap van Granada.

Winkelen in Granada

Er is uiteraard een ´commerciele´ straat te vinden waar u alles kunt kopen wat u maar nodig heeft.

Uitgaan in Granada

Bijna alle grote Spaanse steden hebben een bruisend nachtleven, meestal met het nuttigen van grote hoeveelheden cubatas (sterke drank gemengd met een longdrink) en laat opblijven, Granada is geen uitzondering.

Actief bezig zijn in Granada

Vanwege de verschillende stromen die door het gebied stromen, is het niet ongewoon om te raften en kajakken in kanalen die loskomen van de grote rivieren. Toch is canyoning een van de meest beoefende sporten in de omgeving.

Omdat het dicht bij het strand ligt, kunnen bezoekers deelnemen aan spannende activiteiten op het water, zoals windsurfen, kitesurfen en surfen. Evenals paragliden, met een prachtig uitzicht op de stad en de kust.

Vervoer in Granada

Het stadsbussysteem van Granada is goed te doen. U kunt het buskaartje kopen door rechtstreeks aan de chauffeur te betalen in elke stadsbus (inclusief Alhambra/Albaycin-minibussen).