• Oud vissersdorp
  • Gastvrij centrum met gezellig marktplein
  • Keurmerk van 'Bestemming van familietoerisme'

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
De vissersbootjes die u her en der over het strand verspreid ziet liggen uit de tijd komen dan Pineda de Mar nog een klein vissersdorpje was. Net als vele andere badplaatsen was Pineda de Mar voor het massatoerisme een kleine visserplaats.

Algemene informatie over Pineda de Mar

Pineda de Mar ligt aan de noordkust van Spanje, aan de Costa Brava tussen Santa Susanna en Calella. Pineda de Mar staat bekend als een populaire bestemming voor familietoerisme, daarom is Pineda de Mar dan ook gecertificeerd met het keurmerk ‘Bestemming van familietoerisme’.
Pineda de Mar is een gemoedelijk Spaans dorp waar u nog de echte Spaanse sfeer kunt proeven. Het kent een gezellig marktplein met verschillende barretjes en terrasjes waar u kunt genieten van authentieke Spaanse tapas of een Spaans biertje.
Wanneer u bij Pineda de Mar het binnenland in trekt komt u in het prachtige natuurpark van Montnegre waar u heerlijk kunt genieten van de rust en de adembenemende natuur.
Pineda de Mar in feiten
  • 1,5 uur naar Barcelona
  • Psychobilly Festival
  • Label van Familie toerisme bestemming
  • Mooie brede stranden
  • Gezellige strandtentjes
  • Veel watersport faciliteiten

Tips en excursies van de reisleiding voor Pineda de Mar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Pineda de Mar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Barcelona
Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
2
Marineland
Bezoek het prachtige waterpark Marineland en geniet van de dolfijnenshow.
3
Girona
De oude stad Girona is zeker een bezoekje waard. Beklim de stadmuren, bekijk de kathedraal van Girona, wandel door de Joodse wijk el Call of bezoek één van de musea in de stad.
4
Boottocht
Stap aan boord van de boot, welke stopt op het strand, en vaar naar een van de omringende plaatsen.

Winkelen in Pineda de Mar

Pineda de Mar telt zo’n 200 winkels verdeeld over het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte; Pueblo Nuevo. In het oudere gedeelte vindt u voornamelijk de winkels die afgestemd zijn op toeristen zoals kledingwinkels, boetiekjes, levensmiddelenwinkels en souvenirwinkeltjes. In Pueblo Nuevo vindt u de winkels die meer afgestemd zijn op de lokale bevolking zoals kleding- en schoenenzaken. De wekelijkse markt vindt ook plaats in Pueblo Nuevo.

Uitgaan in Pineda de Mar

Pineda de Mar kent een gevarieerd aanbod in eetgelegenheden. Van simpele cafetaria’s en pizzeria’s tot mediterrane restaurants van hoog niveau met vlees en vis specialiteiten. In het centrum en ook rond de boulevard van Pineda de Mar vindt u allerlei terrasjes waar u onder het genot van een zomerse cocktail heerlijk kunt genieten van de Spaanse zon.
In Pineda de Mar liggen zo’n 50 bars, variërend van Nederlandse bars en Engelse pubs tot Spaans-Catalaanse tapasbars. Daarnaast hebben ook veel eetgelegenheden een terras met barfunctie. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de amusementshallen . Tussen half juni en half september vindt er 1x per week een traditionele Catalaanse dans plaats op marktplein in het centrum van Pineda de Mar.
Er is een jaarlijks zomer muziek festival “Arts de Estiu”(vertaald ; Zomer kunst) die plaats vind naast het Strand , met een village de arts de estiu om naast concerten en shows een nieuwe ervaring te bieden. Het is een ruimte met een aangename sfeer, kleinschalige voorstellingen en een gevarieerd gastronomisch en recreatief aanbod in een onvergelijkbare setting. Een ruimte waar je kunt eten, drinken, winkelen, dansen en plezier maken, direct aan het strand, de grootste strandbar van heel de Maresme. met diverse spaanse en internationale artiesten.

Actief bezig zijn in Pineda de Mar

Tennis
Aan de westrand van Pineda de Mar, net achter het strand liggen 4 tennisbanen waar u ook tennisrackets kunt huren. Daarnaast vindt u aan de oostrand van Pineda de Mar ook nog 3 tennisbanen. Ook hier is het mogelijk om tennisrackets te huren. Enkele accommodaties in Pineda de Mar beschikken over een eigen tennisbaan.

Watersporten
Van juni tot en met september is het mogelijk om op het westelijk deel van het strand te windsurfen. Dit kunt u voor een uurtje doen, maar ook een meerdaagse cursus behoort tot de mogelijkheden.

Ook duiken is mogelijk in Pineda de Mar. Indien u ervaren bent kunt u duikspullen huren in Pineda de Mar. Bent u nog niet zo vertrouwd met duiken, maar wilt u dit toch graag proberen? Dan kunt u terecht bij een van de duikscholen in de omgeving, zoals in Lloret de Mar.

Andere watersportmogelijkheden zijn waterfietsen en kanoën. Dit kan vanuit het strand in Pineda de Mar.

Vervoer in Pineda de Mar

Binnen Pineda de Mar zijn alle faciliteiten en activiteiten goed te voet te bereiken. Maar wanneer u iets buiten Pineda de Mar wilt zien dan zijn er een aantal opties om u te verplaatsen.

Bus
De bus rijdt 1x per dag naar Gerona en gemiddeld 2x per dag via Calella naar Barcelona.

Trein
In Pineda de Mar ligt een treinstation. Vanuit dit station gaat er 2x per uur een trein via Calella naar Barcelona. Daarnaast rijdt er ook 2x per dag een trein de andere kant op, namelijk via Malgrat de Mar naar Blanes. Vanuit Blanes kunt u met de bus verder naar bijvoorbeeld Lloret de Mar. Verder rijdt er 4x per dag een trein naar Gerona.

Taxi
Wanneer u zich binnen Pineda de Mar verplaatst met de taxi dan kost dit u ongeveer €7,50. Wanneer u met de taxi naar Calella of Malgrat de Mar wilt bedragen de kosten ongeveer €10, -. De Taxi naar het vliegveld van Gerona kost ongeveer €70, -. Indien u Barcelona wilt bezoeken per taxi bedragen de kosten rond de €100, -.

Boot
Uiteraard is de boot een leuke en fijne manier om andere plaatsen te bezoeken aan de Costa Brava. Vanaf mei tot en met oktober vaart en 2x per dag een boot naar Calella en 1x per dag vaart er een boot via onder andere Santa Susanna, Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar door naar Playa d’Aro en Palamos.

Toeristentreintje
Vanaf mei tot en met oktober rijdt er 4x per uur een toeristentreintje binnen Pineda de Mar. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €2,50 per persoon.

Huurmogelijkheden
Indien u liever zelf een voertuig bestuurt en de omgeving wilt verkennen, dan kunt u een auto, motor, bromfiets, fiets of mountainbike huren in Pineda de Mar.