• Sfeervolle badplaats met bruisend uitgaansleven
  • Tal van terrasjes
  • Prachtige haven met vissersbootjes en luxe jachten

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Blanes vooral bekend staat als een jongeren vakantieoord. Echter is er veel meer te doen dan slechts uitgaan en aan het strand bakken. Zo vindt er jaarlijks een enorme vuurwerkshow plaats en heeft Blanes erg mooie botanische tuinen.

Algemene informatie over Blanes

Het sfeervolle Blanes is een badplaats gelegen tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar aan de Costa Brava. Het is een leuke, voornamelijk vlakke badplaats die bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte bevindt zich de haven vanwaar bootjes naar Tossa de Mar, Malgrat de Mar en Callella vertrekken. Hier vindt u ook veel terrasjes, een leuke markt en uitstekende restaurants. In het nieuwe gedeelte van Blanes (Los Pinos) bevinden zich de meeste uitgaansgelegenheden en veel leuke strandtenten. Omdat het nieuwe gedeelte voornamelijk uit hotels en uitgaansgelegenheden bestaat is Blanes een erg populaire bestemming voor jongeren. Ondanks dat het nieuwe gedeelte wordt gekenmerkt door hotels, stranden, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden valt er voor de cultuurliefhebbers genoeg te zien. Hiervoor zult u naar het oude gedeelte van Blanes moeten. Het oude deel staat vol met middeleeuwse gebouwen, bijzondere fonteinen en een gigantisch kasteel. Vanuit hier heeft u een geweldig uitzicht over de stad en de haven.
Blanes in feiten
  • Groot uitgaansgebied
  • Nieuw én oud gedeelte
  • Breed strand
  • Dagtrip naar Barcelona
  • Grote openluchtfeesten
  • Aangename temperaturen

Tips en excursies van de reisleiding voor Blanes

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Blanes, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Botanische tuinen
Neem het treintje vanuit de haven naar de botanische tuinen en geniet van het waanzinnige uitzicht over Blanes.
2
Blanes vanaf het water
Beleef Blanes op een andere manier, namelijk vanaf het water tijdens een boottrip, op een jetski of in een kano.
3
Groente- en fruitmarkt
Bezoek de leuke groente- en fruitmarkt in oud Blanes.
4
Haven
Bekijk de mooie vissersbootjes en luxe jachten in de haven van Blanes. Iedere dag rond 16:00 uur is de befaamde visafslag.

Winkelen in Blanes

Blanes kent een gevarieerd aanbod in winkels, van luxe kledingwinkels en boetieks tot aan souvenirwinkeltjes en kleine supermarkten. De meeste winkels zijn geopend van 09.00 - 13.00 uur en van 16.30 - 21.00 uur, maar veel toeristenwinkels blijven in de middag ook gewoon open. Verder is er aan de oostrand van Blanes nog een klein overdekt winkelcentrum te vinden. Daarnaast is er in Blanes 6 dagen per week een markt met onder andere verse groenten en fruit. Ook is er wekelijks een toeristenmarkt met voornamelijk kleding.

Uitgaan in Blanes

Blanes beschikt over zo’n 90 restaurantjes waarvan het merendeel op de boulevard ligt ter hoogte van Los Pinos en s’Abanell. U vindt hier allerlei soorten restaurants van Pannenkoekenbakkers en Nederlandse snackbars tot Chinese restaurants en authentieke Catalaanse (vis)restaurants.
Naast de restaurants zijn er in Blanes zo’n 150 barretjes te vinden, waarvan de meeste over een terras beschikken. Ook de barretjes zijn voornamelijk in de wijken Los Pinos en s’Abanell te vinden. Naast de barretjes zijn er in Blanes 8 discotheken, 30 discopubs en 6 amusementshallen.

Actief bezig zijn in Blanes

Tennis
Er zijn 7 banen bij de tennisclub aan de westrand van Blanes. Hier heeft u de mogelijkheid om tennislessen te nemen. Verder zijn er tennisbanen bij verschillende accommodaties in Blanes te vinden.

Squash
In Blanes is er een Squashclub met 4 banen aan het westrand. U kunt hier ook rackets huren. Verder is er 1 baan bij hotel Esplendid.

Watersporten
Een van de watersportmogelijkheden in Blanes is windsurfen. Windsurfen kunt u van juni tot half september vanaf het Blanes-strand. U kunt dit voor een of enkele uren doen, maar ook een meerdaagse cursus behoort tot de mogelijkheden.
Ook duiken is mogelijk in Blanes. Er is echter geen duikschool, dit betekent dat u alleen spullen kunt huren en mee kunt varen met een vissersboot. Een brevet zoals PADI of SSI is hierbij verplicht. Indien u een duikles wilt nemen dan kan dit bij een duikschool in Lloret de Mar.
Andere watersportmogelijkheden in Blanes zijn waterskiën, waterfietsen, bananariding, kanoën of jetskiën.

Paardrijden
Paardrijden is mogelijk aan de westrand van Blanes van half juni tot half september. Daarnaast is het het hele jaar mogelijk om te paardrijden in Lloret de Mar, op zo’n 6 kilometer van Blanes.

Vervoer in Blanes

Bus
De bus rijdt gemiddeld 9x per uur via het centrum naar diverse gebieden in Blanes. Van half juni tot en met augustus rijdt er 4x per uur een kleine bus van de haven naar de botanische tuinen. Daarnaast gaat er 4x per uur een bus naar Lloret de mar, 2x per uur een bus via Malgrat de Mar en Pineda de mar naar Calella en gemiddeld 6x per uur rijdt er een bus naar Gerona en Barcelona.

Trein
2x Per uur gaat er een trein via tussenliggende plaatsen zoals Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar en Calella naar Barcelona. Verder rijdt er nog 4x per dag een trein naar Gerona.

Taxi
Wilt u zich met de taxi binnen Blanes verplaatsen dan kost dit u circa € 10,-. Wanneer u naar Lloret de Mar of Malgrat de Mar wilt zijn de kosten ongeveer € 15,-. Met de taxi naar het vliegveld van Gerona kost u circa € 60,- en met de taxi naar Barcelona kost ongeveer € 115,-

Boot
Vanaf mei tot en met oktober vaart er vanaf het strand een boot 24x per dag naar Lloret de Mar en 21x per dag door naar Tossa de Mar. Verder vaart er 2x per dag een boot via Malgrat de Mar en Pineda de Mar naar Calella.

Huurmogelijkheden
Indien u zelf de regio wilt gaan verkennen is er de mogelijkheid om een auto, scooter, bromfiets, fiets of mountainbike te huren in Blanes.