Ga naar:

Malgrat de Mar

  • Al jaren een geliefd vakantieoord bij Nederlanders
  • Breed, kilometers lang strand
  • Alle hotels op steenworp afstand van de boulevard
Zoek een andere plaats in Costa Brava
+ 12
Vanaf207,-Per persoon
Busvakantie Halfpension25 april 2022 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Hoewel Malgrat meestal tot de Costa Brava gerekend wordt, is dit onjuist. De Costa Brava ligt net noordelijker met als meest zuidelijke badplaats Blanes. Malgrat de Mar is de meest noordelijke badplaats van de Costa del Maresme. Toch vindt u bij ons Malgrat de Mar in de Costa Brava

Algemene informatie over Malgrat de Mar

Malgrat de Mar vindt u aan de noordkust van Spanje, gelegen tussen Blanes en Pineda de Mar aan de Costa Brava. Dit vakantieoord is al jaren zeer geliefd bij Nederlanders en dit is niet voor niets. Vanuit Malgrat de Mar tot aan Santa Susanna loopt er een breed en kilometerslang strand wat af en toe wordt onderbroken door rotsblokken. Slenter met uw gezin over de gezellige wandelboulevard van Malgrat de Mar naar Santa Susanna en bezoek een van de vele winkels die u hier vindt. Naast de winkels vindt u er ook een ruim aanbod restaurantjes waar u kunt genieten van een heerlijk hapje op deze sfeervolle boulevard. Alle hotels van Solmar liggen aan de boulevard of op steenworp afstand hiervan. Wanneer u even weg wilt uit Malgrat de Mar kunt u eenvoudig met de trein naar onder andere Pineda de Mar, Calella of Barcelona. Malgrat de Mar is een ideale vakantiebestemmingen voor jong en oud, zo ook voor jongeren. Voor deze groep mag bijvoorbeeld een bezoekje aan het feestcafé Astrisk niet ontbreken. Na een avondje stappen kunt u lekker ontspannen, bijkletsen of ontnuchteren aan het kilometerslange en brede strand van Malgrat de Mar. Op deze pagina wordt geschreven over Malgrat de Mar, maar ook de hotels van naastgelegen plaatsje Santa Susanna vallen onder deze pagina. Malgrat de Mar vindt u aan de noordkust van Spanje, gelegen tussen Blanes en Pineda de Mar aan de Costa Brava. Dit vakantieoord is al jaren zeer geliefd bij Nederlanders en dit is niet voor niets. Vanuit Malgrat de Mar tot aan Santa Susanna loopt er een breed en kilometerslang strand wat af en toe wordt onderbroken door rotsblokken. Slenter met uw gezin over de gezellige wandelboulevard van Malgrat de Mar naar Santa Susanna en bezoek een van de vele winkels die u hier vindt. Naast de winkels vindt u er ook een ruim aanbod restaurantjes waar u kunt genieten van een heerlijk hapje op deze sfeervolle boulevard. Alle hotels van Solmar liggen aan de boulevard of op steenworp afstand hiervan. Wanneer u even weg wilt uit Malgrat de Mar kunt u eenvoudig met de trein naar onder andere Pineda de Mar, Calella of Barcelona. Malgrat de Mar is een ideale vakantiebestemmingen voor jong en oud, zo ook voor jongeren. Voor deze groep mag bijvoorbeeld een bezoekje aan het feestcafé Astrisk niet ontbreken. Na een avondje stappen kunt u lekker ontspannen, bijkletsen of ontnuchteren aan het kilometerslange en brede strand van Malgrat de Mar. Op deze pagina wordt geschreven over Malgrat de Mar, maar ook de hotels van naastgelegen plaatsje Santa Susanna vallen onder deze pagina.
Malgrat de Mar in feiten
  • Dichtbij Barcelona
  • Voor alle leeftijden
  • Levendige boulevard
  • Langgerekte stranden
  • Ideaal voor watersport
  • Historisch en cultureel verleden

Tips en excursies van de reisleiding voor Malgrat de Mar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Malgrat de Mar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Waan je samen met de kinderen in een sprookjesbos met speeltoestellen tijdens een uitje naar Parc Francesc Marcià (gratis toegankelijk).
1
Parc Francesc Macià

Waan je samen met de kinderen in een sprookjesbos met speeltoestellen tijdens een uitje naar Parc Francesc Marcià (gratis toegankelijk).

Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
2
Barcelona

Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.

Bezoek het prachtige waterpark Marineland en geniet van de dolfijnenshow.
3
Marineland

Bezoek het prachtige waterpark Marineland en geniet van de dolfijnenshow.

De oude stad Girona is zeker een bezoekje waard. Beklim de stadmuren, bekijk de kathedraal van Girona, wandel door de Joodse wijk el Call en bezoek één van de musea in de stad.
4
Girona

De oude stad Girona is zeker een bezoekje waard. Beklim de stadmuren, bekijk de kathedraal van Girona, wandel door de Joodse wijk el Call en bezoek één van de musea in de stad.

Winkelen in Malgrat de Mar

In Malgrat de Mar en Santa Susanna vindt u ongeveer 200 winkels zoals juweliers, parfumerieën, knusse boetieks en souvenirwinkels. Daarnaast is er een ruim opgezet winkelcentrum met een grote supermarkt te vinden aan de rand van Malgrat de Mar. De winkels zijn dagelijks geopend van 09:00 – 13:30 uur en van 16:30 – 22:00 uur. Iedere dinsdag en donderdag is er een grote markt op de boulevard. Slenter langs de marktkramen en zoek wat verkoeling bij een van de restaurants. In Malgrat de Mar en Santa Susanna vindt u ongeveer 200 winkels zoals juweliers, parfumerieën, knusse boetieks en souvenirwinkels. Daarnaast is er een ruim opgezet winkelcentrum met een grote supermarkt te vinden aan de rand van Malgrat de Mar. De winkels zijn dagelijks geopend van 09:00 – 13:30 uur en van 16:30 – 22:00 uur. Iedere dinsdag en donderdag is er een grote markt op de boulevard. Slenter langs de marktkramen en zoek Lees meer

Uitgaan in Malgrat de Mar

Malgrat de Mar beschikt over een breed scala aan mogelijkheden om te eten buiten het hotel. Zo kunt u gaan eten bij een van de vele eetcafés of bij een van de Spaanse restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras waar het heerlijk is vertoeven in de zomermaanden. Heeft u een beetje heimwee naar Nederland? Geen paniek! Op verschillende plaatsen kunt u terecht voor een lekkere Hollandse snack zoals een kroket of frikandel. De meeste eetgelegenheden vindt u aan de boulevard of in een van de zijstraten hiervan. Een avondje op stap? Dat kan in Malgrat de Mar uitstekend. Naast zo’n 50 gezellige barretjes vindt u hier ook nog 3 grote discotheken en 5 discobars. De meeste van deze bars en discotheken vindt u op of in de buurt van de boulevard. Vrijwel alle barretjes beschikken over een terras waar u lekker kunt genieten van een zomerse cocktail. Uiteraard kunt u ook uitwijken naar bijvoorbeeld Blanes of Llorer te Mar. Malgrat de Mar beschikt over een breed scala aan mogelijkheden om te eten buiten het hotel. Zo kunt u gaan eten bij een van de vele eetcafés of bij een van de Spaanse restaurants. Vrijwel alle restaurants hebben een terras waar het heerlijk is vertoeven in de zomermaanden. Heeft u een beetje heimwee naar Nederland? Geen paniek! Op verschillende plaatsen kunt u terecht voor een lekkere Hollandse snack zoals een kroket of frikandel. Lees meer

Actief bezig zijn in Malgrat de Mar

Tennis: Ga lekker een balletjes slaan op 1 van de 7 banen bij ‘Club Tennis Malgrat’ op 1 km ten oosten van het centrum. Squash: Bij Squash Malgrat kunt u terecht om te squashen. Dit sportcentrum biedt ook fitness en minigolf aan. Watersport: Houdt u van watersporten? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan windsurfen! Windsurfen kan bij goed weer het hele jaar door op het strand ter hoogte van het oude centrum. Ook een cursus is mogelijk.Tennis: Ga lekker een balletjes slaan op 1 van de 7 banen bij ‘Club Tennis Malgrat’ op 1 km ten oosten van het centrum. Squash: Bij Squash Malgrat kunt u terecht om te squashen. Dit sportcentrum biedt ook fitness en minigolf aan. Watersport: Houdt u van watersporten? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan windsurfen! Windsurfen kan bij goed weer het hele jaar door op het strand ter hoogte van het oude centrum. Ook een cursus is mogelijk. Lees meer

Vervoer in Malgrat de Mar

Malgrat de Mar is erg vlak waardoor het gemakkelijk en aangenaam is om te wandelen of fietsen. Heeft u toch vervoer nodig, kies dan voor de bus, trein, taxi, boot, toeristentrein of huur zelf een voertuig. Bus: De bus rijdt van april t/m november zo’n drie keer per uur over de boulevard. Een ritje kost circa twee euro. Daarnaast rijdt er gemiddeld twee keer per dag een bus naar Blanes en via Pineda de mar naar Calella. Ook rijdt er vijf keer per dag een bus naar Palafolls. Trein: De trein gaat gemiddeld twee keer per uur naar Blanes en via Pineda de Mar, Calella naar Barcelona. Daarnaast rijdt de trein gemiddeld zo’n vier keer per dag naar Gerona. Van mei tot en met oktober rijdt er drie keer per uur een toeristentrein ‘Tricu Tricu. Deze trein brengt u naar het centrum, winkels en restaurants voor zo’n twee euro. Malgrat de Mar is erg vlak waardoor het gemakkelijk en aangenaam is om te wandelen of fietsen. Heeft u toch vervoer nodig, kies dan voor de bus, trein, taxi, boot, toeristentrein of huur zelf een voertuig. Bus: De bus rijdt van april t/m november zo’n drie keer per uur over de boulevard. Een ritje kost circa twee euro. Daarnaast rijdt er gemiddeld twee keer per dag een bus naar Blanes en via Pineda de mar naar Calella. Ook rijdt Lees meer

Praktische info over Malgrat de Mar

Medische hulp: In Malgrat de Mar is een artsenpraktijk gevestigd met een eerste hulp poli. Daarnaast telt het meerdere apotheken en diverse EHBO-punten Banken: Banken en geldautomaten zijn geopend op maandag tot vrijdag van 09.00-14.00 uur.