• Badplaats met 2km lang zandstrand
  • Gezellige winkelstraat door het hele stadje
  • Uitgaansmogelijkheden voor jong & oud

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Het mooiste en meest wijdse uitzicht van de Costa Brava vind je bij de vuurtoren van Calella, die op een 168 meter hoge klif te vinden is

Algemene informatie over Calella

Calella is een typische Spaanse toeristenplaats met een twee kilometer lang mooi breed strand. Het enigszins grove zandstrand heeft als voordeel dat het zand niet zo aan je lichaam plakt als fijn zand. De zoetwater douches en de moderne strandtentjes maken het hier heerlijk vertoeven. Dat Calella eens een eenvoudig vissersdorpje was, is nog goed te merken aan de bodega's in de smalle straatjes van het oude centrum. De smalle straatjes zijn rijkelijk voorzien van barretjes, eethuisjes, winkeltjes en natuurlijk discotheken. Calella bestaat uit een oud en nieuw gedeelte die met elkaar worden verbonden door een winkelstraat. De meeste discotheken en discobars bevinden zich in het nieuwe gedeelte. Ook in Calella loopt het spoorlijntje dat diverse kustplaatsjes verbindt, langs het strand. De spoorlijn begint in Blanes en loopt via Malgrat de Mar, Pineda de Mar en Calella naar Barcelona. Calella is gelegen op slechts 50km van Barcelona. Het heuvelachtige en bergachtige achterland biedt veel excursiemogelijkheden. Ook zijn er verschillende sportfaciliteiten. U zult hier zeker een heerlijke vakantie beleven.
Calella in feiten
  • Barcelona als dagtrip
  • Bruisende badplaats
  • Mooie stranden
  • Veel watersportfaciliteiten
  • Bodega’s in het oude centrum

Tips en excursies van de reisleiding voor Calella

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Calella, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Vuurtoren
Wandel naar de rotsen langs de kustlijn en bewonder de vuurtoren die dateert uit 1859.
2
Parc Dalmau
Bezoek samen met de kinderen of als natuurliefhebber Parc Dalmau, een zeer groot park met veel speeltuinen.
3
Barcelona
Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
4
Waterpret
Onderneem een van de vele watersport activiteiten en beleef Calella vanaf het water.

Winkelen in Calella

Calella telt zo’n 300 winkels die voornamelijk op toeristen zijn gericht. Dit zijn onder andere souvenirwinkels, kledingzaken en boetieks, lederwarenzaken en parfumerieën. De winkelstraat in het centrum verbindt het nieuwe en oude gedeelte van Calella met elkaar. De gemiddelde openingstijden zijn dagelijks van 09.00 - 13.00 uur en van 16.00 - 22.00 uur. Er is een wekelijkse markt aan de rand van het centrum. Drie keer per week is er een kleinere markt in het centrum.

Uitgaan in Calella

Wat eten betreft in Calella is er een zeer ruim aanbod. Van Japanse sushi tot een Argentijnse steak of van lokale paella tot Thaise Pad Thai, u vindt het allemaal in Calella. Maar ook voor uw Hollandse kroket of frikandel kunt u in Calella terecht. In Calella liggen zo’n 130 eetgelegenheden variërend van simpele eetcafés tot de luxere restaurants.
Calella kent een gevarieerd aanbod in uitgaansgelegenheden. Zo vindt u er naast de Engelse pubs en Nederlandse en Duitse barretjes nog tientallen discobars en discotheken. De meeste van deze bars en discotheken vindt u in het nieuwe gedeelte van Calella.
Verder vindt u in Calella nog een bioscoop, een nachtclub, een theater en enkele amusementshallen.

Actief bezig zijn in Calella

Tennis:
In Calella liggen drie tennisbanen in het toeristisch gedeelte van het dorp. Daarnaast liggen er nog vijf tennisbanen bij de tennisclub aan de noordwestrand van Calella.

Squashen:
Er zijn twee squashbanen te vinden in Calella bij het sportcentrum in het centrum van Calella. Verder is er een squashbaan bij app. Holiday Center te vinden.

Watersporten
In Calella worden er verschillende watersportmogelijkheden aangeboden. Zo kunt u tussen juni en september gaan windsurfen. U kunt kiezen voor eenmalig te windsurfen of u kunt een meerdaagse cursus volgen. Tussen juni en september kunt u ook zeilen in Calella. Duiken kan niet in Calella, maar wel in Lloret de Mar. Overige watersportmogelijkheden zijn waterfietsen, een waterscooter of kano huren, bananariding, tuberiding en waterskiën.

Paardrijden
Wanneer u van paardrijden houdt kan een paardrijtochtje door het natuurpark Montnegre absoluut niet ontbreken aan uw vakantie. Paardrijden kan Santa Susanna op zo’n 7 km afstand of in Pineda de Maar op zo’n 5 km afstand van Calella.

Overige sport en spel activiteiten
Overige sport en spelactiviteiten die u kunt beoefenen in Calella zijn minigolf, skelteren, beachvolleybal en bowlen.

Vervoer in Calella

Binnen Calella kunt u te voet of met het toeristentreintje veel ondernemen. Wilt u graag de omliggende dorpen of steden verkennen? Kies dan voor de bus, trein, taxi, boot of huur zelf een voertuig.

Bus:
Vanuit Calella gaat er dagelijks een bus naar Gerona en 2x per dag een bus naar Barcelona. Deze bus stopt in de tussengelegen dorpjes.

Trein:
De trein vanuit Calella gaat 2x per uur via de tussenliggende plaatsjes naar Blanes. Daarnaast gaat er 4x per uur een trein naar Barcelona. Deze trein stopt ook in de tussengelegen plaatsjes. Verder rijdt er nog 4x per dag een trein naar Gerona.

Taxi:
Indien u zich binnen Calella wilt verplaatsen per taxi bent u tussen de €5,- en de €10,- kwijt. De taxi naar Pineda de Mar kost circa €10,-. Wilt u naar Malgrat de Mar met de taxi? Dan kost dit u ongeveer €17,50. Wilt u Barcelona bezoeken? Dan kunt u rekenen op circa €90,- voor de taxi. Voor €75,- brengt de taxi u naar het vliegveld van Gerona, en voor €110,- staat u op het vliegveld van Barcelona.

Boot:
Van mei tot en met oktober vaart er 1x per dag een boot vanaf het strand van Calella naar Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar door naar Playa d’Aro en Palamos.

Toeristentreintje
Wanneer u zich binnen Calella wilt verplaatsen dan kan dit met het toeristentreintje. Dit treintje rijdt van mei tot oktober en rijdt 4x per uur.