• Brede zandstranden met de blauwe vlag
  • Gelegen aan een schitterende ingesloten baai
  • Ideaal wanneer u van wandelen houdt

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Tossa de Mar een toevluchtsoord is voor kunstenaars van over de hele wereld. Artiest Marc Chagall noemde Tossa de Mar zelfs het ‘Blauwe Paradijs’.

Algemene informatie over Tossa de Mar

Tossa de Mar ligt aan de Costa Brava aan de noordkust van Spanje, in een schitterende ingesloten baai, tussen Lloret de Mar en Playa d’Aro. Velen noemen Tossa de Mar een van de mooiste plaatsen van de Costa Brava. Voornamelijk de kust van Tossa de Mar is erg mooi, waardoor een bootexcursie zeker niet kan ontbreken tijdens uw vakantie in Tossa de Mar.
Tossa de Mar heeft veel van zijn authentieke charme weten te behouden, mede door het ommuurde oude stadscentrum ‘Vila Vella’. In deze wijk vindt u schilderachtige huisjes in smalle straatjes, hellende trapsteegjes en natuurlijk de eeuwenoude stadsmuur met bijbehorende torens.
Verder heeft Tossa de Mar een levendige boulevard met sfeervolle restaurantjes, winkeltjes, een wekelijkse markt en barretjes en terrassen waar u heerlijk kunt vertoeven en kunt genieten van de Spaanse zon.
Tossa de Mar in feiten
  • Gelegen aan de Costa Brava
  • Tossa bevindt zich in een ingesloten baai
  • Het ommuurde ‘Vila Vila’ is de trots van de stad
  • Tossa de Mar heeft twee stranden
  • De muren om de stad zijn in de 12e eeuw gebouwd
  • De plaats heeft +/- 5.500 inwoners

Tips en excursies van de reisleiding voor Tossa de Mar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Tossa de Mar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Vila Vela
De historische wijk Vila Vela is dé trots van Tossa en een bezoekje meer dan waard.
2
Bootexcursie
Maak een bootexcursie lang de prachtige kust.
3
Barcelona
Ga mee op excursie naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
4
Weekmarkt
Slenter donderdags over de weekmarkt.

Winkelen in Tossa de Mar

De circa 150 winkeltjes in Tossa de Mar zijn voornamelijk afgestemd op toeristen. Zo vindt u in Tossa de Mar onder andere juweliers, lederwarenzaken, souvenirwinkeltjes en knusse boetiekjes. Daarnaast heeft Tossa de Mar ook een overdekt commercieel winkelcentrum, met onder andere een grote supermarkt, een banketbakker, een internet winkel en souvenirwinkeltjes. Voor verse groenten en fruit kunt u 6x per week terecht op de groente- en fruitmarkt achter de kerk van Tossa de Mar. 1x per week vindt u een grote markt aan de noordwestrand van Tossa de Mar.

Uitgaan in Tossa de Mar

In Tossa de Mar is er een gevarieerd aanbod in eetgelegenheden. Vooral in en om het oude centrum vindt u veel restaurantjes en barretjes. Naast de traditionele Spaanse restaurants zijn er ook pizzeria’s, grillrestaurants en visrestaurants.
Tossa de Mar beschikt over een ruim aanbod in bars, van tapasbars tot Engelse pubs. In het oude gedeelte van Tossa de Mar liggen nog 2 bars met een terras. Daarnaast vindt u hier ook 3 discotheken, 1 openluchtdiscotheek en 1 dancing. Tossa de Mar heeft ook een amusementshal en een bioscoop.

Actief bezig zijn in Tossa de Mar

Ook voor de sportieve reizigers is er volop aanbod in Tossa de Mar.

Tennis
Tennissen kan bij Club Aire Libre op zo’n 3 kilometer van Tossa de Mar in de richting van Lloret de Mar. Deze club beschikt over 3 banen, u kunt hier tennisrackets huren en ook tennisles is mogelijk. Verder vindt u aan de noordrand van Tossa de Mar nog 1 baan. Ook hier kunt u tennisrackets huren. Enkele accommodaties in Tossa de Mar beschikken over een eigen tennisbaan.

Squashen
Fitnesscentrum Gimnas beschikt over een squashbaan. Daarnaast heeft Clubhotel Giverola op 5 km afstand van Tossa de Mar ook 2 banen die u kunt huren. Appartement Sa Coma beschikt ook over 2 squashbanen.

Watersporten
U kunt van april t/m oktober windsurfen op het Llorel strand of bij Clubhotel Giverola op 5km afstand van Tossa de Mar.
Ook zeilen behoort tot de mogelijkheden. Dit kan op het Llorel strand of bij Clubhotel Giverola.
Verder is ook duiken een van de mogelijkheden in Tossa de Mar. Dit kan van maart t/m november bij een duikschool op het Mar Menuda Strand of het Llorel strand. U kunt hier kiezen voor een beginnerscursus of wanneer u een duikbrevet heeft kunt u er voor kiezen om een enkele duik te maken. De uitrusting kunt u huren bij de duikschool.
Andere watersporten die tot de mogelijkheden behoren zijn banana-riding, waterskiën en waterfietsen.

Overige sport en spel activiteiten
De overige sport en spel mogelijkheden in Tossa de Mar zijn minigolf, frontontennis, skelteren, parasailing en strandvolleybal. In Tossa de Mar ligt ook een fitnesscentrum.

Vervoer in Tossa de Mar

In Tossa de Mar is er genoeg te doen om uw vakantie mee te vullen. Wilt u toch ook plaatsen buiten Tossa de Mar bezoeken dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Bus
De bus rijdt van juli tot en met augustus 2x per uur naar Lloret de Mar, 6x per dag naar Barcelona en 2x per week naar Gerona. Buiten deze periode rijden de bussen minder frequent.

Trein
Vanuit Tossa de Mar zijn er geen treinverbindingen. Wilt u toch graag met de trein? Dan ligt het dichtstbijzijnde treinstation in Blanes.

Taxi
Verplaatst u zich binnen Tossa de Mar met de taxi, spreek van te voren een prijs af of zorg dat de meter aangaat.
Boot
Van mei t/m oktober gaat er 16x per dag een boot vanuit Tossa de Mar naar Lloret de Mar en Blanes, waarvan 12x via de tussenliggende standjes. 1x per dag gaat er een boot via onder andere Malgrat de Mar en Pineda de Mar naar Calella. Verder gaat er 4x per dag een boot naar Palamos, deze stopt ook op de tussengelegen strandjes.

Toeristentreintje
Van mei t/m september rijdt er 3x per uur een toeristentreintje binnen Tossa de Mar. De kosten voor een kaartje bedragen circa €2,-.

Huurmogelijkheden
Wanneer u liever zelf een voertuig bestuurt dan bestaat er de mogelijkheid om een auto, motor, bromfiets, fiets of mountainbike te huren.