• Kustlijn met hoge kliffen
  • Wereldstad Barcelona als dagtrip
  • Geweldige accommodaties aan het strand

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Vooral de campings in dit gebied zijn zo druk bezet door Nederlanders, dat dit gebied ook wel de bijnaam 'Costa Hollandia' kent. Wanneer u bijvoorbeeld over de wekelijkse markt loopt, lijkt het er soms op dat u in Nederland bent. Zoveel Nederlanders hoort en ziet u om u heen.

Algemene informatie over de Costa Brava

De Costa Brava, wat in het Spaans "Ruige, wilde kust" betekent, is een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. De Costa Brava bij Portbou aan de grens met Frankrijk en loopt door tot aan de stad Barcelona. Aan de Costa Brava vind je lange, brede stranden, maar ook kleine baaitjes. Het achterland van de Costa Brava is erg indrukwekkend, een gevarieerd landschap met schilderachtige kleine dorpjes. De stad Barcelona ligt binnen handbereik, een uitstapje naar deze stad is erg goed te maken vanuit de Costa Brava.
Costa Brava in feiten
  • Erg populair bij Nederlanders
  • Grootste waterpretpark van Europa
  • Veel invloeden van grote kunstenaars
  • Wereldstad Barcelona binnen handbereik
  • Bruisend nachtleven
  • Veel faciliteiten voor sportievelingen

Tips en excursies van de reisleiding voor Costa Brava

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Costa Brava, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Barcelona
Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
2
Marineland
Bezoek het prachtige waterpark Marineland en geniet van de dolfijnen- en zeeleeuwenshows.
3
Girona
De oude stad Girona is zeker een bezoekje waard. Beklim de stadmuren, bekijk de kathedraal, wandel door de Joodse wijk el Call en bezoek één van de musea in de stad.
4
Waterpret
Beleef de Costa Brava op een andere manier, namelijk vanaf het water. Maak een boottocht, huur een jetski en blijf zo lang mogelijk zitten tijdens de banana ride.

Geografie van de Costa Brava

De Costa Brava begint bij de Frans-Spaanse grens en loopt tot aan Blanes, zo'n 200 kilometer zuidelijker. Een van de grotere plaatsen in de Costa Brava is Lloret de Mar, deze plaats kent een inwonersaantal van zo'n 30.000 inwoners, echter kan dit in de zomermaanden oplopen tot 160.000. Een andere stad is Blanes, vanuit Blanes kunt u erg gemakkelijk met de regionale trein de Cercanías naar Barcelona gaan. Dit is een treinrit van zo'n 1,5 uur over zo'n 60 kilometer. De badplaats Tossa de Mar ligt vlak bij Lloret de Mar maar is stukke minder toeristisch en kent een Spaanser karakter.

Geschiedenis van de Costa Brava

De naam Costa Brava, werd voor het allereerst gebruikt door de Catalaanse dichter Ferrán Angulló in 1908. De streek kent een rijke geschiedenis, en de archeologische overblijfselen die te vinden zijn in de Costa Brava bewijzen de vroegere aanwezigheid van onder andere de Iberiërs, Grieken, Romeinen en Arabieren. Hierdoor zijn in bijna alle plaatsjes aan de Costa Brava monumentale gebouwen en ruïnes te bewonderen. In de jaren '60 is het toerisme op gang gekomen in de Costa Brava, deze nam al snel de rol van visserij over als belangrijkste bron van inkomsten. De invloed van het toerisme op het gebied was erg groot,hierdoor tekende de kustplaatsen van de Costa Brava in 1998 een verdrag, de Carta de Tossa, ter bescherming van het milieu.

Cultuur van de Costa Brava

De prachtige natuur van de Costa Brava is voor vele kunstenaars een ware inspiratiebron. Aan de Costa Brava vindt u de zogenaamde Dalí-driehoek, drie musea die geheel gewijd zijn aan het leven en de kunstwerken van de Spaanse kunstenaar. Een pittoresk dorpje wat zeker een bezoek waard is, is Monells. In dit dorpje met eeuwenoude smalle straatjes lijkt het werkelijk alsof de tijd heeft stilgestaan. Ook het Sant Pere de Rodes klooster is een grote trekpleister onder cultuurliefhebbers. Dit klooster is één van de belangrijkste bouwwerken uit de Romeinse tijd en biedt u een indrukwekkend uitzicht op Cap de Creus.

Natuur van de Costa Brava

Voor de actieve natuurliefhebber is de Costa Brava een uitstekende vakantiebestemming. Dit komt mede door uitlopers van de Pyreneeën, idyllische baaitjes en de meest geweldige grotten. Een half uurtje landinwaarts vindt u het natuurpark Parc Natural de l'Ainguamolls de l'Empordá. Dit park met lagunes en diverse wandelpaden langs wel meer dan 300 verschillende vogelsoorten. De Cap de Creus is een ander natuurgebied bestaande uit rotsformaties die u doen denken aan een maanlandschap. Wandelschoenen niet vergeten wanneer u op vakantie gaat naar de Costa Brava.

De zomers in de Costa Brava zijn erg warm en zonnig met een gemiddelde temperatuur van zo'n 28 graden. De wintermaanden zijn regenachtig en vorst kan zelfs voorkomen, wilt u in de winter genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft zijn gebieden zuidelijker gelegen meer aan te raden.