• Uitgestrekte zandstranden
  • Van oudsher een klein vissersdorpje
  • Charmant centrum met mooie winkels

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Net als bij andere badplaatsen komt u ongetwijfeld bij Playa d'Aro ook Platja d'Aro tegen, dit is de Catalaanse schrijfwijze van de badplaats

Algemene informatie over Playa d'Aro

Playa d’Aro is gelegen aan de Costa Brava aan de noordkust van Spanje in de autonome regio Catalonië. Playa d’Aro ligt tussen de plaatsjes Palamos en San Feliu de Guixols. Playa d’Aro is een zeer veelzijdige vakantiebestemming met enkele mooie stranden en een uitgebreid aanbod aan winkels en eetgelegenheden.
In het weekend, wanneer Spanjaarden uit de hele regio naar Playa d’Aro komen om te shoppen kan het goed druk zijn. In Playa d’Aro vindt u naast de toeristenwinkels ook een groot aanbod aan moderne en luxueuze winkels.
Ook bij het aanbod in de restaurants ziet u terug dat er enkele zeer luxe restaurants zijn, maar ook voldoende eethuisjes, barretjes en gezellige informele restaurantjes. Uiteraard vindt u volop terrassen in Playa d’Aro waar u heerlijk kunt genieten van de mediterrane zon.
Playa d'Aro in feiten
  • Uitgestrekte stranden
  • Geen massatoerisme
  • Veel luxe winkels
  • Grote badplaats
  • Lange winkelboulevard

Tips en excursies van de reisleiding voor Playa d'Aro

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Playa d'Aro, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Waterpark Aquadiver
Een dagje waterpret voor jong en oud in Waterpark Aquadiver.
2
Barcelona
Ga mee op excursie naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
3
Pp’s Park
Bezoek samen met de kids attractiepark Pp’s Park.
4
Duiken
Ontdek de onderwaterwereld tijdens een duikles.

Winkelen in Playa d'Aro

In Playa d’Aro liggen circa 250 winkels, variërend van luxe boetieks, lederwarenzaken en juweliers tot de grotere warenhuizen. In Playa d’Aro liggen veel luxe winkels met duurdere merken, maar u vindt er ook meer dan voldoende betaalbare winkels en souvenirwinkels. De winkels zijn doorgaans geopend van 09.00-14.00 uur en van 17.00-23.00 uur. Wekelijks is er in het centrum van Playa d’Aro een markt.

Uitgaan in Playa d'Aro

Playa d’Aro heeft een groot aanbod in eetgelegenheden. Naast de mediterrane restaurants zoals de visrestaurants vindt u er ook Duitse, Nederlandse en Chinese restaurants. Verder vindt u ook eenvoudige cafetaria’s in Playa d’Aro. In het centrum en op de promenade van Playa d’Aro vindt u tal van terrasjes.

Wilt u een avondje uit gaan? Dit kan in Playa d’Aro. Playa d’Aro heeft namelijk meerdere discotheken zoals het populaire Joy en Malibu. Maar ook bij de verschillende Engelse pubs, cocktailbars, pianobars en Duitse en Nederlandse bars kunt u zich prima een avondje vermaken.
Playa d’Aro beschikt verder over 2 bioscopen en een speelhal met bowlingbaan en rolschaatsbaan, genaamd Magic Park. In het naastgelegen plaatsje San Feliu de Guixols ligt nog een grote openluchtdiscotheek.

Actief bezig zijn in Playa d'Aro

Tennis
In Playa d’Aro zijn er 3 tenniscomplexen met in totaal 26 banen. Bij vrijwel alle tennisbanen zijn er rackets te huur en is tennisles mogelijk.

Squash
Ten zuiden van het centrum van Playa d’Aro zijn er 2 squashbanen te vinden.

Paardrijden
Paardrijden is mogelijk in Santa Christina d’Aro op zo’n 6 kilometer afstand van Playa d’Aro.

Watersporten
In Playa d’Aro zijn er verschillende mogelijkheden voor watersport. Zo kunt u tussen juni en half september ter hoogte van de jachthaven gaan windsurfen of gaan zeilen. Ook duiken behoort tot de mogelijkheden, hiervoor vindt u een duikschool naast hotel Columbus.

Overige sport en spel activiteiten
Een andere sportmogelijkheid is golfen op de golfbaan in de wijk Mas Nou. Deze golfbaan beschikt over 9 holes.

Verder vindt u in Playa d’Aro nog het waterpretpark ‘Aquadiver’, een minigolfbaan en het attractiepark Pp’s park. In Santa Christina d’Aro ligt een kartbaan.

Vervoer in Playa d'Aro

Bus
In juli en augustus rijdt er 1x per dag een bus vanuit het centrum van Playa d’Aro naar San Feliu de Giuxols, Palafrugell, Gerona en Barcelona. Daarnaast rijdt er ongeveer 12x per dag een bus naar Santa Cristina d’Aro

Trein
Op 20 kilometer afstand in Caldes de Malavella vindt u het dichtstbijzijnde treinstation. Er is echter geen busverbinding tussen Playa d’Aro en Caldes de Malavella.

Boot
Vanaf mei tot en met september vaart er 4x per dag een boot vanaf het strand van Playa d’Aro naar Palamos en via onder andere San Feliu de Guixols, Tossa de Mar en Lloret de Mar naar Blanes.

Toeristentreintje
Vanaf mei tot en met september rijdt er een toeristentreintje door Playa d’Aro.

Huurmogelijkheden
Liever zelf een voertuig besturen? Dan kunt u een auto, scooter, bromfiets of een fiets huren in Playa d’Aro.