• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Gezellige, kleine Spaanse dorpjes
  • Rustige kleine baaien
  • Dolfijnen en walvis spotten
Wist u dat..
De Teide met zij 3.718 meter de hoogste berg is van Spanje

Algemene informatie over Costa Adeje

Costa Adeje is een van de "nieuwste" toeristenplaatsën van Tenerife in de gemeente Arona. Een nieuwe luxe badplaats, of eigenlijk een kustgebied met meerdere stranden en plaatsen langs de westkust van het Canarisch eiland.
Costa Adeje in feiten
  • Verschillende rustige strandjes
  • Vertrekpunt voor watersport excursies
  • Dolfijnen en walvissen spotten
  • Berg de Teide beklimmen

Tips en excursies van de reisleiding voor Costa Adeje

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Costa Adeje, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Playa de Los Morteros
Dit ruige maar prachtige stand heeft prachtige kliffen. Het is zeker een van de beste verborgen plekjes in Tenerife. Voor Natuurliefhebbers is dit strand zeker een aanrader.
2
El Castillo Del Duque
Het uitzicht vanaf dit kasteel is prachtig, maar ook vanaf een afstand is het zeker de moeite waard. Het is een groot middeleeuws ogend fort dat zich bevind op een rots.
3
Aqualand Costa Adeje
Het strand beu? Breng dan zeker een bezoekje aan aqualand. Er zijn avontuurlijke glijbanen en bijzondere zwembaden. Kortom genoeg om te doen.

Winkelen in Costa Adeje

Costa Adeje is het meest exclusieve winkel gebied in het zuiden van Tenerife. Het is een soort "bedevaartsoord" voor liefhebbers van winkelen. Aankopen doen in drie zeer uitgebreide winkelcentra namelijk :
-El Mirador, bekend om zijn kleine boetiekjes en mooie restaurants,
-Gran Sur, met zoveel verschillende winkels en supermarkten dat je er de hele dag door kunt brengen
-Plaza del Duque, waar je de meest luxueuze en verfijnde modezaken tegenkomt waar persoonlijke aandacht op de eerste plaats komt.

Uitgaan in Costa Adeje

De Costa Adeje is bekend om de prachtige zonsondergang en de bekendste barretjes zijn dan ook te vinden langs de kust. Hier kan men genieten van de zonsondegang en de heerlijke zwoele avonden onder het genot van diverse exotische cocktails.

Actief bezig zijn in Costa Adeje

Voor de actieve / sportieve vakantiegangers zijn er diverse mogelijkheden om de berg de Teide te beklimmen ( voor de minder sportieve kan dit ook met de kabelbaan ). Vanaf de berg kunt u paragliden Of u kunt lekker "badderen" in de grootste spa van Europa, Aqua Club Termal Spa met 18 zones. Vanaf een van de haventjes kunt u met diverse boten de zee op voor het spotten van dolfijnen en walvissen.

Vervoer in Costa Adeje

Langs de kust rijden verschillende buslijnen zelfs tot aan Santa Cruz. Gelukkig zijn de prijzen van taxis hier heel erg betaalbaar dus is dat een heel populair openbaar vervoer middel op Tenerife

Praktische info over Costa Adeje

Eetgewoontes : Vanwege het internationale toerisme zijn de eetgewoonte en keuken aangepast aan het internationale toerisme. Als U echter bij een lokaal Spaans restaurant gaat eten dient men er rekening mee te houden dat de lunch vanaf 14.00 uur en het diner vanaf 20.00 uur wordt geserveerd. Uiteraard staat dit bekend om zijn visgerechten

Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.