• Eiland van de eeuwige lente
  • Strand, cultuur en natuur gemakkelijk te combineren
  • Dolfijnen en walvissen spotten

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist je dat..
Tenerife heeft het beste klimaat van de Europese Unie met aangename temperaturen gedurende het hele jaar en daar bovenop heeft het eiland meer dan 330 dagen zon per jaar.

Algemene informatie over Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt ongeveer 400 kilometer van de kust van Marokko. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong en de grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is. Dankzij de passaatwind en de ligging is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen van 's winters rond 19 graden tot 's zomers 25 graden, hierdoor wordt Tenerife ook het eiland van de eeuwige lente genoemd.
Tenerife in feiten
  • Subtropisch klimaat
  • Geschikt voor families, koppels én jongeren
  • Combinatie van natuurlijke zandstranden in het Zuiden en vulkanische stranden in het Noorden
  • Waterpretpark Siam Park
  • Dierenpark Loro Parque
  • Dolfijnen en walvissen spotten

Tips en excursies van de reisleiding voor Tenerife

1
Siam Park
In het zuiden van Tenerife bij Costa Adeje vindt u het in 2008 gebouwde Siam Park; een waterpark met een oppervlakte van 185.000m2, tevens het grootste waterpark van Europa. Zoals de naam aangeeft werd Siam Park helemaal in een Thaise sfeer aangelegd en is het landschappelijke ontwerp trouw gebleven aan het Aziatische thema met onder andere exotische tuinen, jungle-achtige vegetatie en Aziatische tempels. In het park vindt u een gigantisch golfslagbad, een 'lazy river' en grote keuze aan glijbanen.
2
Loro Parque
Nog een leuk park om te bezoeken tijdens uw verblijf op Tenerife is het Loro Parque, wat volgens Tripadvisor de beste dierentuin van Europa is! Bewonder hier de intelligentie van de papegaaien, de kracht van de orka's en de kunstjes van de dolfijnen tijdens de verschillende shows die hier dagelijks te zien zijn. Het prachtige aquarium van Loro Parque neemt u mee naar de onderwaterwereld met zijn eindeloze diversiteit aan vissen en koraalsoorten.
3
Walvissen & Dolfijnen spotten
Ook kunt u tijdens uw verblijf een boottocht boeken om dolfijnen en walvissen te spotten. De meeste bootexcursies vertrekken vanaf het Zuid-westen van het eiland, in de buurt van Costa Adeje en Playa de las Americas en worden vrijwel het hele jaar door aangeboden.
4
Casa de los Balcones
Middenin het historisch centrum van La Orotava, in het noorden van Tenerife, bevindt zich het prachtige Casa de los Balcones; een herenhuis uit de 17e eeuw met houtgesneden balkons. Eenmaal binnen ontdekt u de prachtige Canarische binnenplaats omgeven door ambachtswerk typisch voor de Canarische Eilanden. In de vertrekken van het huis kunt u leren hoe de traditionele producten met de hand worden gemaakt en kunt u zich verdiepen in hoe het leven hier 200 jaar geleden was.

Geografie van Tenerife

Tenerife maakt deel uit van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Met ongeveer 900.000 inwoners en een oppervlak van 345 kilometer is het ook het grootste eiland van Spanje. Het eiland ligt op ongeveer 400 kilometer voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. In de directe nabijheid van het eiland liggen La Gomera en Gran Canaria. Iets verderop zijn bovendien de Canarische eilanden La Palma en El Hierro te vinden.

Geschiedenis van Tenerife

Ruim 500 jaar geleden, in 1494, arriveerde de 'conquistador' Alonso Fernández de Lugo in de baai van Añaza (de haven van Santa Cruz). Het Spaanse koningshuis had hem bevel gegeven om Tenerife, het enige Canarische eiland dat nog niet onder het gezag van de Castiliaanse Kroon was geplaatst, te veroveren. Dit werd een 2 jaar durende strijd en in Februari 1496 werd het eiland Tenerife uiteindelijk veroverd.
Het eiland is al sinds de 19e eeuw een toeristische plaats; destijds bezochten duizenden Eruopeanen met gezondheidsproblemen Tenerife om te herstellen van reumatische, huids- en ademhalingsziekten. Ze werden aangetrokken door de zuiverheid van de Atlantische lucht en de heilzame effecten van het zeewater. Hoewel het voorheen een bestemming was voor ontdekkers en geologen, werd Tenerife geleidelijk aan de belangrijke vakantiebestemming die het vandaag de dag nog steeds is.

Cultuur van Tenerife

In Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, vindt u vele prachtige monumenten. De oudste monumenten van de hoofdstad zijn het Parque de Sanabria-Tarsi met de barokke kerk van San Francisco, de oude Iglesia de la Concepcion met een aangebouwde klokkentoren en het Gummer Theater. Bij het plaatsje Güïmar bevinden zich de Piramides van Güïmar, een zestal piramides bestaande uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar zijn gestapeld. San Cristóbal de La Laguna is de religieuze hoofdstad van het eiland en tijdens een bezoek aan deze stad kunt u dan ook veel kerken, kathedralen en kloosters bezoeken. Naast alle culturele bezienswaardigheden worden op Tenerife het hele jaar door culturele festivals gehouden.

Natuur van Tenerife

U hoeft niet alleen naar Tenerife voor zon, zee & strand; het eiland heeft ook een prachtige natuur dat voor iedereen wel wat te bieden heeft! Het bekendste stuk natuur op Tenerife is het Nationaal Park El Teide rondom de El Teide vulkaan. De vulkaan zelf is eigenlijk een verzameling van vulkanen en rotsformaties en er zijn hier een tal van wandelingen te maken. Vooral de afwisseling van het vulkaanlandschap, de bijzondere vegetatie en de uitzichten over omliggende eilanden maken dit natuurpark op Tenerife heel bijzonder.