• Zeer populaire en geliefde badplaats
  • Bruisend nachtleven
  • Lange strand en de uitgestrekte zandduinen

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
De populaire badplaats Playa del Inglés vanwege haar gunstige klimaat ook een uitstekende winterzon bestemming is?

Algemene informatie over Playa del Inglés

Playa del Inglés is gelegen in het zuiden van Gran Canaria en is de bekendste en drukste badplaats van het eiland. Samen met andere badplaatsen als San Agustín en Maspalomas vormt Playa del Inglés het toeristische hart van Gran Canaria.

De populaire badplaats heeft iets minder dan 20.000 inwoners en wordt gekenmerkt haar lange strand en de uitgestrekte zandduinen. Het zand hiervan is afkomstig van de Sahara.

Naast het prachtige lange stand en de zandduinen is ook het bruisende uitgaansleven een toeristische trekpleister van Playa del Inglés.

De droge, warme zomers en milde winters zorgen voor aangename omstandigheden voor zon- en strandliefhebbers.
Playa del Inglés in feiten
  • Bekendste en drukste badplaats van Gran Canaria
  • Het betekend letterlijk ‘strand van de Engelsman’
  • Lang, populair zandstrand
  • Veel uitgaansgelegenheden
  • Iets minder dan 20.000 inwoners
  • Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron

Tips en excursies van de reisleiding voor Playa del Inglés

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Playa del Inglés, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Aqualand
Aqualand is een van de grootse aquaparken van Europa met glijbanen en andere (water)attracties voor de gehele familie. Het waterpark staat het hele jaar garant voor waterpret!
2
Las Palmas
Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Gran Canaria met haar variatie aan culturele en historische bezienswaardigheden, vele staan zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst.
3
Dunas de Maspalomas
Waan jezelf in de Sahara wanneer je door deze uitgestrekte zandduinen wandelt. Voor de gehele woestijn ervaring is het zelfs mogelijk om hier een kamelentocht te maken.
4
Puerto de Mogan
Puerto de Mogan is het vissersdorpje van Gran Canaria. Laat u verrassen door de aantrekkelijke jachthaven met verse vis, de variatie aan restaurants en cafés of spot dolfijnen vanaf een spottersboot.

Winkelen in Playa del Inglés

In het centrum Playa del Inglés zijn voornamelijk souvenirwinkels te vinden. Voor kledingwinkels kunt u een kijkje nemen bij de verschillende winkelcentra. De meest bekende winkelcentra in Playa del Inglés zijn: C.C. Tropical, Cita Shopping Center en Kasbah Shopping Center en Yumbo Center.

Uitgaan in Playa del Inglés

Playa del Inglés staat bekend om het bruisende nachtleven. De nachten in de badplaats zijn lang én heel gezellig. Hieronder vindt je de belangrijkste uitgaansgebieden:


Dit grootse centrum in Playa del Inglés. Het zijn eigenlijk drie (winkel)centra die zijn samengevoegd tot één groot centrum. Vooral het nachtleven is hier groots met populaire discotheken als Shooters, MTV en Pacha. Voor een lekker diner zit je hier ook goed: de Kasbah Grill of Toro Negro zijn enkele voorbeelden. Voor Hollandse gezelligheid kun je terecht in Andre’s Vliegende Bar.


Een bezoekje aan de Yumbo is gegarandeerd een avond vol fun! Er zijn professionele avondshows en de beroemde travestietenshows bij Sparkles Showbar is een hele happening.

Actief bezig zijn in Playa del Inglés

In Playa del Inglés vindt je voor sport- en recreatiemogelijkheden rond, in en op het water. Je kunt er onder andere zwemmen, duiken, snorkelen, parasailen, waterfietsen, plaatsnemen op de banana-tube, golfsurfen en ringoriding. Ook is het mogelijk om boottochten te maken en om een waterscooter te huren. Op het strand is er de mogelijkheid voor beach volleybal en strandvoetbal.

Vervoer in Playa del Inglés


De soorten openbaar vervoer zijn: busvervoer, treinvervoer en taxivervoer. Het busvervoer wordt verzorgd door het bedrijf Global. De bussen rijden over het hele eiland. Met lijn 30 is het mogelijk om van Playa del Inglés naar de hoofdstad Las Palmas te reizen.


Het is natuurlijk ook mogelijk om het eiland zelf te verkennen en een auto, scooter of een fiets te huren.