• Subtropisch klimaat
  • Strand, cultuur en natuur gemakkelijk te combineren
  • Op maar 4,5 uur vliegen vanaf Nederland

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist je dat..
Gran Canaria ook wel een mini continent wordt genoemd. Dit heeft vooral te maken met de grote diversiteit aan landschappen die het eiland kent. Van duinen, tot bergen, groene bossen en schitterende stranden. U vindt het allemaal op Gran Canaria!

Algemene informatie over Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan, en behorende bij Spanje. Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuertaventura. Gran Canaria is een populaire bestemming vanwege het subtropisch klimaat op het eiland. Het gehele jaar door is het hier goed vertoeven, mede door het briesje wat over het eiland trekt is het in de zomer erg goed uit te houden. Het eiland is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Lange zandstranden en leuke badplaatsen typeren het eiland. Hoewel de meeste vakantiegangers voor de zon en de zee naar het eiland trekken, is er nog veel meer te zien en te doen.
Gran Canaria in feiten
  • Subtropisch klimaat
  • Geschikt voor families, koppels én jongeren
  • Één uur vroeger dan in Nederland
  • Alleen vliegvakanties
  • Veel dolfijnen te spotten
  • De állerbeste tapasbars

Tips en excursies van de reisleiding voor Gran Canaria

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Gran Canaria, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Las Palmas
Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Gran Canaria met haar variatie aan culturele en historische bezienswaardigheden, vele staan zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst.
2
Puerto de Mogan
Puerto de Mogan is het vissersdorpje van Gran Canaria. Laat u verrassen door de aantrekkelijke jachthaven met verse vis, de variatie aan restaurants en cafés of spot dolfijnen vanaf een spottersboot.
3
Dunas de Maspalomas
Waan jezelf in de Sahara wanneer je door deze uitgestrekte zandduinen wandelt. Voor de gehele woestijn ervaring is het zelfs mogelijk om hier een kamelentocht te maken.
4
Palmitos Park
Begonnen als vogelpark maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig dierenpark met behalve vogels ook o.a. reptielen en dolfijnen. Wandel door de orchideeën en vlindertuin of neem plaats bij een van de shows.

Geografie van Gran Canaria

Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuertaventura. Het vasteland van Europa is zo'n 1350 kilometer verwijderd en het vasteland van Afrika ligt op ongeveer 150 kilometer afstand. Het eiland heeft een ronde vorm met een diameter van zo'n 50 kilometer. Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria. Zo'n 3,3 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Gran Canaria. De meeste toeristen verblijven in het zuiden van het eiland, waar het klimaat warmer en droger is. De bekendste badplaatsen zijn Maspalomas, San Augustin, Playa del Inglés en Meloneras. Het eiland is te bereiken via de luchthaven van Gran Canaria, gelegen aan de oostkust van het eiland.

Geschiedenis van Gran Canaria

Gran Canaria werd vanaf 3000 voor Christus bevolkt door de Guanchen, in de 15e eeuw veroverde Spanje het eiland. In 1478 werd door de spanjaarden Las Palmas gesticht, dit was de eerste plek die in handen van de Spanjaarden kwam. Vervolgens werd het gehele eiland pas verovert. Las Palmas werd een belangrijke haven voor schepen die vanaf Europa of Afrik naar Amerika voeren. Wereldberoemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus maakte op Gran Canaria een tussenstop. Casa de Colon, het bekende Columbushuis in Las Palmas, herinnert hieraan. Bananenteelt was de belangrijkste bron van inkomsten voor het eiland tot halverwege vorige eeuw het toerisme op gang kwam op het eiland. Tegenwoordig bezoeken zo'n 3,3 miljoen toeristen jaarlijks het eiland.

Cultuur van Gran Canaria

Gran Canaria is veel meer dan enkel een zonvakantie. Een van de mooiste gebouwen op het eland is Casa de Colón. Dit paleis was de tijdelijke huisvesting van Christoffel Columbus. Tegenwoordig is het huis een museum en toegankelijk voor bezoekers, hier zijn verschillende vertrekken en voorwerpen van Columbus te bezichtigen. Pueblo Canario is onderdeel van de hoofdstad, echter is dit dorp gebouwd met de intentie om de aandacht te leggen op de cultuur en tradities van Gran Canaria, zeker een bezoekje waard. Een belangrijk onderdeel van de cultuur op het eiland zijn festivals en feesten. Op het eiland is altijd wel wat te vieren. Het grootste feest is het carnavalsfeest dat in februari plaatsvindt. Gran Canaria is ook het toneel van een groot internationaal filmfestival, een jaarlijks evenement in het voorjaar.

Natuur van Gran Canaria

Gran Canaria biedt toeristen een afwisselend landschap van zandstranden en duinen tot groene ravijnen en pittoreske bergdorpjes. Wanneer u opzoek bent naar een schitterend uitzicht is Roque Nublo de ideale plek. De Canarische Eilanden zijn ontstaan uit vulkanische oorsprong, zo is op sommige plekken gougeel zand vanuit de Sahara geïmporteerd om de strandliefhebber optimaal te kunnen bedienen. In Maspalomas vindt u duinen die zelfs erg veel weg hebben van de Sahara. Een geweldig gebied om te wandelen, laat uw wandelschoenen thuis want hier heeft u niets aan in het rulle zand. Het is zelfs mogelijk om in dit gebied kameel te rijden.