• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Prachtig natuurgebied
  • Zwarte lavastranden
  • Dolfijnen en walvis spotten
Wist u dat..
Puerto de la Cruz met zijn 8,7 vierkante kilometer, de kleinste gemeente is van Tenerife

Algemene informatie over Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is een gemeente in de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife met zo'n 30.000 inwoners. Het is een, van oorsprong, vissersdorpje dat, ondanks zijn honderden duizenden bezoekers die ze elk jaar ontvangt, de oude sfeer heeft behouden. De steiger waar vroeg in de ochtend de bootjes met verse vis aanmeren, is nog intact.
Puerto de la Cruz in feiten
  • Typische zwarte lavastranden
  • Historische binnenstad met Plaza del Charco
  • Oorspronkelijk een vissersdorpje
  • Spaanse eetgewoonten, minder toeristisch

Tips en excursies van de reisleiding voor Puerto de la Cruz

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Puerto de la Cruz.
1
Dierentuin
Op zoek naar een leuk dagje weg? Breng dan een bezoekje aan dierentuin Loro Parque, wat is gelegen in Puerto de la Cruz.
2
Show
Deze avondvoorstelling genaamd de Middeleeuwse show daalt ook regelmatig af in Puerto de la Cruz. Geniet van een avondje uit in middeleeuwse sferen.
3
Jeeptour
Elke woensdag is deze jeeptour vanaf Puerto de la Cruz te boeken. Hiermee zult u de omgeving op een heel andere manier kunnen ontdekken.

Winkelen in Puerto de la Cruz

In het historisch centrum van de stad kun je heerlijk winkelen en de winkels zijn allemaal 7 dagen in de week geopend. Tevens heeft Puerto de la Cruz 5 grote winkel centra.

Uitgaan in Puerto de la Cruz

Het uitgaansleven in Puerto de la Cruz is hoofdzakelijk gericht op de lokale bevolking dus men vindt hier voornamelijk Spaanse barretjes en lounge zaken. Natuurlijk zijn er ook wel genoeg toeristische uitgaans mogelijkheden onder de voornamelijk Engelse bars.

Actief bezig zijn in Puerto de la Cruz

De Teide racefiets klim. Deze rit staat op elke bucketlist van de sportieve rijder met zijn langste opeenvolgende klim in Europa. Of een E-MTB tour de beste manier om de Orotava-vallei te ontdekken en te genieten van het uitzicht op dit prachtige landschap.
Puerto de la Cruz heeft ook een aantal uitstekende wandelroutes.

Vervoer in Puerto de la Cruz

De bussen rijden ook vanaf Puerto de la Cruz over het gehele eiland. Tevens zijn er buslijnen die alleen door Puerto de la Cruz rijden. Daarnaast zijn er genoeg taxi's die U voor weinig geld vervoeren.

Praktische info over Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is wat minder toeristisch dan de overige vakantiebestemmingen op Tenerife dus men moet hier meer rekening houden met de Spaanse eetgewoonte. Dat wil zeggen de lunch tussen 14.00 en 16.00 uur en het avondeten tussen 20.00 en 23.00 uur

Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.