• Prachtige 2 kilometer lang strand
  • Azuur blauwe zee

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
De naam Alcúdia uit het Arabisch stamt en betekent "zeewaarts gerichte heuvel".

Algemene informatie over Alcúdia

Alcúdia is de oudste stad van Mallorca gelegen in het noordoosten van het eiland aan de gelijknamige baai, Badia d'Alcúdia.
Alcúdia in feiten
  • Deze stad is in het jaar 903 door de Mooren ( Arabieren ) gebouwd
  • De kerk San Jaime komt uit de 13e eeuw
  • Sinds de jaren 60 is het toerisme hier sterk in opmars gekomen
  • Het is van oorsprong een vissersplaats

Tips en excursies van de reisleiding voor Alcúdia

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Alcúdia.
1
Waterpark
Een dagje zin in wat anders dan het strand? Breng dan een bezoekje aan Hidropark. Hier zijn tal van leuke glijbanen en zwembaden. Gegarandeerd een leuk dagje weg.
2
Pollensa
Bezoek dit plaatsje uit de 16e eeuw. Op de heuvel bevind zich het bekende kerkje. Het heeft een historische binnenstad met traditionele huizen.
3
Markt
Bezoek de markt op dinsdag of zondag in het oude stadscentrum. Er zijn onder andere delicatessen, handwaren, kleding en souvenirs te vinden. Tussen juni en september is er op woensdag tot en met zaterdag een avondmarkt in de haven van port de Alcúdia.
4
Haven
Breng een bezoekje aan deze mooie haven aan de rand van de stad. Er zijn hier zowel jachten als vissersbootjes te bewonderen.

Winkelen in Alcúdia

Shoppen kun je onder andere in het historische oude centrum van Alcúdia. De smalle winkelstraten zijn kenmerkend voor de stad en bieden een breed scala aan winkels voor kleding, sieraden, parfum, souvenirs, horloges en lokale (handwerk). Op dinsdag en zondag is er een markt met veel verse producten. Tussen Juni en September is er op woensdag en zaterdag 's avonds een markt in de haven.

Uitgaan in Alcúdia

Lekker op een terrasje genieten van de avondzon met je voeten in het witte zand is hier een "normale" bezigheid. In de avond helemaal los gaan is wat veel mensen doen in Alcúdia, want er is altijd wel een bar die in de smaak valt, en er zijn meer dan genoeg disco's en clubs.

Actief bezig zijn in Alcúdia

Langs het strand wandelen is één van de bezigheden hier, maar je vindt hier natuurlijk alle mogelijke watersporten inclusief het huren van boten. Op de fiets de omgeving verkennen is ook een mogelijkheid.

Vervoer in Alcúdia

Vanaf Alcúdia rijden de bussen in alle richtingen en komen uiteindelijk in Palma de Mallorca.

Aanbod Alcúdia