Ga naar:

Mallorca

 • In de zomer meer dan 10 zonuren per dag
 • Geschikt voor families, koppels én jongeren
 • Authentieke dorpjes tot bruisend uitgaansleven
Zoek een andere regio in Spanje
+ 13
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

Veel rijke Europeanen en Amerikanen hebben een tweede huis op Mallorca. Dit vooral vanwege het gunstige klimaat wat het eiland te bieden heeft.

Algemene informatie over Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse zee behorende bij Spanje. De oppervlakte van het eiland bedraagt zo'n 3640 km2 en er wonen circa 858.000 mensen. De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca, deze stad is tevens de hoofdstd van de Balearen. De naam Mallorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland een tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten. Mallorca is een erg populaire toeristenbestemming. De bekendste en meest bezochte badplaatsen liggen in het zuiden. Het eiland is te bereiken via de Luchthaven Palma de Mallorca. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse zee behorende bij Spanje. De oppervlakte van het eiland bedraagt zo'n 3640 km2 en er wonen circa 858.000 mensen. De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca, deze stad is tevens de hoofdstd van de Balearen. De naam Mallorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland een tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten. Mallorca is een erg populaire toeristenbestemming. De bekendste en meest bezochte badplaatsen liggen in het zuiden. Het eiland is te bereiken via de Luchthaven Palma de Mallorca.
Mallorca in feiten
 • Grootste eiland in de Balearen
 • Binnen 2 uur met de boot op Ibiza
 • Subtropisch klimaat
 • Enkel vliegvakanties
 • El Arenal populair onder jongeren
 • Populair onder actievelingen

Tips en excursies van de reisleiding voor Mallorca

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Mallorca, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.
1
Palma de Mallorca

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.
2
Sóller

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.

Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.
3
Cuevas del Drach

Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.

De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer.
4
Sineu

De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer.

Geografie van Mallorca

Het eiland Mallorca is gelegen in het westelijke deel van de Middellandse zee, en mag zich het grootste eiland noemen van de Balearen, met een totale oppervlakte van 3625 km² een lengte van 100km en een breedte van 70km, vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Groningen. De hoofdstad van Mallorca is Palma, hier vindt u ook het vliegveld. De kustlijn van Mallorca is zo'n 550 kilometer lang, vanuit Barcelona is het ongeveer 248 kilometer naar Mallorca over zee. Het eiland Mallorca is gelegen in het westelijke deel van de Middellandse zee, en mag zich het grootste eiland noemen van de Balearen, met een totale oppervlakte van 3625 km² een lengte van 100km en een breedte van 70km, vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Groningen. De hoofdstad van Mallorca is Palma, hier vindt u ook het vliegveld. De kustlijn van Mallorca is zo'n 550 kilometer lang, vanuit Barcelona is het ongeveer 248 Lees meer
Op de Kaart

  Geschiedenis van Mallorca

  Over de geschiedenis van Mallorca zouden hele boeken geschreven kunnen worden. Het eiland is door het liggen in de Middellandse zee altijd erg in trek geweest bij veroveraars, indringers en kolonisten. Zij hebben allen bijgedragen aan de geschiedenis van het eiland. Mallorca is dankzij haar positie een belangrijk handelscentrum geweest van de handelsroutes tussen het vaste land van Europa en Afrika. Dit kreeg de piraterij ook in de gaten, voornamelijk piraten uit Noord Afrika lieten het eiland beven. De Spaanse koning gaf sommige zeevaarders de opdracht om het eiland te verdedigen. In de jaren 60 begon het toerisme op het eiland te ontwikkelen. Dit begon nog rustig met zo'n 500.000 bezoekers per jaar. Vandaag de dag weten meer dan 14 miljoen toeristen jaarlijks het eiland te vinden. Over de geschiedenis van Mallorca zouden hele boeken geschreven kunnen worden. Het eiland is door het liggen in de Middellandse zee altijd erg in trek geweest bij veroveraars, indringers en kolonisten. Zij hebben allen bijgedragen aan de geschiedenis van het eiland. Mallorca is dankzij haar positie een belangrijk handelscentrum geweest van de handelsroutes tussen het vaste land van Europa en Afrika. Dit kreeg de piraterij ook in Lees meer

  Cultuur van Mallorca

  Hoewel Mallorca bij sommige mensen misschien bekend staat als een feesteiland, heeft het héél veel meer te vinden. Erg populair en nog traditioneel zijn de bodega's op het eiland. Dit is een historisch huis waar door families zelf wijn wordt gebrouwen. De families zijn hier erg trots op, en laten dit dan maar al te graag aan toeristen zien (en proeven). Verder vindt u op Mallorca ontelbare marktjes, hier koopt u onder andere lokale Mallorcaanse producten. Om van de cultuur op het eiland te genieten zult u wel uit de badplaatsen moeten komen. In het binnenland zijn bijvoorbeeld nog de typische handwerkzaamheden te vinden, elk stadje heeft zijn eigen specialiteit. Het eiland telt 4 miljoen olijf- en amandelbomen, u komt dus ook erg veel producten tegen gemaakt van olijven of amandelen. Hoewel Mallorca bij sommige mensen misschien bekend staat als een feesteiland, heeft het héél veel meer te vinden. Erg populair en nog traditioneel zijn de bodega's op het eiland. Dit is een historisch huis waar door families zelf wijn wordt gebrouwen. De families zijn hier erg trots op, en laten dit dan maar al te graag aan toeristen zien (en proeven). Verder vindt u op Mallorca ontelbare marktjes, hier koopt u onder andere lokale Lees meer

  Natuur van Mallorca

  De zuidkust van Mallorca is compleet volgebouwd met hotels en alle denkbare faciliteiten om het de miljoenen toeristen die het eiland jaarlijks aan doen naar de zin te maken. Echter vindt u op enkele kilometers landinwaarts de rust en natuur die het authentieke Mallorca te bieden heeft. De allermooiste natuurgebieden op het eiland vindt u in het noordwesten van het eiland. Mallorca is uitstekend geschikt voor wandelaars of actievelingen. De natuur kenmerkt zich vooral door de bergen, verrassend mooie natuurgebieden en grote stuwmeren. Op het eiland heerst een subtropisch Middellandse Zeeklimaat. Dit zorgt voor zachte winters en vooral warme zomers. Hierdoor is het eiland het hele jaar door geschikt voor een zonvakantie. In de winter kan het aan de kust en in de bergen koud zijn, maar de temperatuur zult u zelden onder het vriespunt vinden. De zuidkust van Mallorca is compleet volgebouwd met hotels en alle denkbare faciliteiten om het de miljoenen toeristen die het eiland jaarlijks aan doen naar de zin te maken. Echter vindt u op enkele kilometers landinwaarts de rust en natuur die het authentieke Mallorca te bieden heeft. De allermooiste natuurgebieden op het eiland vindt u in het noordwesten van het eiland. Mallorca is uitstekend geschikt voor wandelaars of actievelingen. Lees meer