• Schitterend uitzicht op zee
  • Levendig nachtleven
  • Mooie stranden

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
de stad het hele jaar door een levendige, gezellige plek is om te bezoeken, ook in de winter!

Algemene informatie over Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland Mallorca ligt aan een schitterende baai. Het staat bekend om zijn zon- en strandtoerisme en heeft ook een aantrekkelijke historische wijk. Geniet het hele jaar door van een uitstekend klimaat (met een gemiddelde jaartemperatuur van 17,9°C).
Palma de Mallorca in feiten
  • Groot aanbod aan winkels en restaurants
  • Prachtige baaien en stranden
  • Levendig nachtleven
  • Vele cocktailbars

Tips en excursies van de reisleiding voor Palma de Mallorca

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Palma de Mallorca, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Kathedraal ; La Seu
Palma staat bekend om La Seu , de enorme kathedraal gebouwd op een eerdere moskee die bovenop een originele christelijke kerk werd gebouwd. Hoewel de bouw van de huidige kathedraal begon in 1229, eindigde deze pas in 1601. De lokale architect Antoni Gaudí werd ingeschakeld om het gebouw in 1901 te restaureren. Het Parc de la Mar (Park van de Zee) ligt net ten zuiden.
2
Plaça d'Espanya
De Plaça d'Espanya is het vervoersknooppunt van Palma. De twee oude gebouwen zijn de thuisbasis van het toeristeninformatiecentrum en verschillende cafés bevinden zich aan weerszijden van de twee grote roltrappen die naar de Estació leiden , die onder een groot en populair park ligt.
3
Oude stad
De oude stad (in het zuidoostelijke deel van Palma achter de kathedraal) is een doolhof van straten die duidelijk verwijzen naar een Arabisch verleden. Met uitzondering van een paar straten en pleinen die verkeer toelaten en het grootste deel van de tijd bevolkt zijn met toeristen, zijn de loopbruggen van deze stadswijk vrij smalle, rustige straten, omringd door een breed scala aan interessante gebouwen.

Winkelen in Palma de Mallorca

Palma biedt vele interessante smalle straatjes om te dwalen, in de plaatselijke winkels te snuffelen en een aantal prachtige producten te vinden die handgemaakt zijn op het eiland. In de afgelopen jaren is de Paseo del Borne de belangrijkste winkelstraat van het eiland geworden, met de opening van Rialto Living, ROUGE Mallorca , de Louis Vuitton-winkel, Hugo Boss, Escada en Bvlgari, waardoor dit de 'designerstraat' is voor luxe winkelen . Borne staat nu bekend als de gouden mijl van Palma .

Uitgaan in Palma de Mallorca

De stad is het hele jaar door een levendige plek om te bezoeken en vooral de lokale festivals zijn een geweldige ervaring, al helemaal in de kersttijd.
Als feesten hoog op je lijstje staat dan is de hoofdstad zeker de place to be. De hotspots voor het nachtleven in Palma zijn de vele bars en dansclubs aan de Paseo Marítimo die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Actief bezig zijn in Palma de Mallorca

Voetbal is de meest populaire sport op het eiland, onder leiding van de in Palma gevestigde La Liga- club Real Mallorca , die speelt in het Estadi de Son Moix , en Segunda División B- club CD Atlético Baleares . Basketbal is ook een populaire sport.
Door de maritieme ligging zijn alle watersporten ook sterk vertegenwoordigd in Palma. Misschien wel het belangrijkste sportevenement in de stad zijn de Ciutat de Palma-prijzen.

Vervoer in Palma de Mallorca

Het stadsbussysteem, dat een buslijn door het historische centrum omvat, wordt beheerd door de EMT.
Er is ook een bussysteem van de TIB. Dit omvat routes van en naar de gemeenten Calvià en Palma.