• Prachtige oude binnenstad
  • Lange promenade langs de kust
  • Overvloed aan winkelmogelijkheden

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Vilanova i la Geltrú staat bekend om de traditionele feesten, festivals die door lokale bewoners worden georganiseerd met als doel om hun band te versterken. Een aanrader is het ‘Festa Major’. Dit feest wordt begin augustus gehouden.

Algemene informatie over Vilanova i La Geltrú

Vilanova i La Geltrú is een vissersplaatsje van oorsprong, gelegen in de provincie Barcelona. Vilanova i La Geltrú ligt 5 km ten zuiden van de exclusieve badplaats Sitges. De wereldstad Barcelona ligt 45 kilometer afstand en de stad Tarragona ligt op 40 kilometer.

Het centrum bestaat eigenlijk uit twee delen: Vilanova en La Geltru. Omdat de twee kernen zo dicht bij elkaar lagen zijn ze samengevoegd. Dwars door de plaats loopt de ‘Rambla Principal’. Dit is een gezellige en brede winkelstraat met enkele mooie Modernista-gevels. De Rambla loopt van de kust tot de parochiekerk in de stad, de Sant Antoni Abat. Vlakbij de parochiekerk ligt ook het oude kasteel van Geltru en de Santa Maria kerk.

Placa de la Vila is het hart van de stad. Op dit rechthoekig plein met arcaden is het stadhuis gevestigd en er zijn enkele terrassen te vinden.

Langs de kust ligt een lange promenade met verschillende restaurants. Op de promenade staat ook het monument voor Fransesc Macià. Dit was de eerste president van de Generalitat Catalunya en afkomstig uit Vilanova.

In de vissershaven van Vilanova i La Geltrú trekken de vissersboten er dagelijks op uit. Zeilschepen en luxe boten vind je in de jachthaven.
Vilanova i La Geltrú in feiten
  • Gelegen in de provincie Barcelona
  • Oorspronkelijk een vissersplaatsje
  • De winkelstraat ‘Rambla Principal’
  • Vele historische bezienswaardigheden
  • Placa de la Vila is het hart van de stad
  • Lange promenade langs de kust

Tips en excursies van de reisleiding voor Vilanova i La Geltrú

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Vilanova i la Geltrú, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Rambla Principal
Ga een dagje shoppen in de winkelstraat ‘Rambla Principal’ welke dwars door de stad loopt.
2
Barcelona
Verken de wereldstad Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
3
Haven
Breng een bezoek aan de vissershaven van Vilanova i la Geltrú, de vissersboten trekken er dagelijks op uit. Of bewonder de luxe schepen in de jachthaven.
4
Tarragona
Bezoek de sfeervolle oude Romeinse stad Tarragona, een historische centrum met smalle straatjes, gezellige pleinen, authentieke winkels en veel gezellige bars en goede restaurants.

Winkelen in Vilanova i La Geltrú

Vilanova i la Geltrú is een uitstekende bestemming om een dagje te shoppen. Verken de stad met meer dan 700 winkels in de winkelstraat de Rambla, op de gezellige pleinen en in de autovrije straten. Vilanova i la Geltrú biedt een overvloed aan winkelmogelijkheden van grote retailers tot unieke ambachtelijke winkels.

In de ‘Mercat Central’, welke zich bevindt in een oud gebouw uit de 19e eeuw, vindt je de hoogste kwaliteit zeevruchten, fruit en groenten van lokale vissers en tuinders.

Uitgaan in Vilanova i La Geltrú

De dag eindigt niet wanneer de zon ondergaat in Vilanova i la Geltrú. Je vindt er kelders met met de hand geplukte selecties van lokale en regionale wijnen, rustige pubs gevuld met vriendelijke bewoners, levendige terrassen aan de boulevard, strandbars waar je kunt genieten van een drankje bij maanlicht en disco's waar niemand ophoudt met dansen tot het ochtendgloren, allemaal op loopafstand van het stadscentrum.

Actief bezig zijn in Vilanova i La Geltrú

Vilanova biedt een breed scala aan outdoor-, sport-, cultuur- en recreatieve activiteiten voor gezinnen, zoals paardrijden, fietsen en minigolf.

Er zijn ook watersport mogelijkheden, zoals onder andere: windsurfen, zeilen, kajakken en snorkelen.

Vervoer in Vilanova i La Geltrú

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer.