• Gezellige, kleine Spaanse dorpjes
  • Cultuur én strand
  • Ontdek de historische Romeinse cultuur van Tarragona

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Het bekende attractiepark Port Aventura in Salou op zo´n 12 kilometer afstand ligt van Tarragona

Algemene informatie over Tarragona

Tarragona is een havenstad in de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje. Veel oude ruïnes zijn bewaard gebleven uit de tijd dat het de Romeinse kolonie Tarraco was. Het Amfiteatre Romà is een 2e-eeuwse arena met uitzicht op de Middellandse Zee. De Necropolis bevat Romeinse graven, en sporen van het Forum staan ​​tussen de steegjes van de ommuurde, middeleeuwse oude stad.
Tarragona in feiten
  • Geniet van historie én strand
  • Historisch centrum
  • De ruïnes van het oude Tarraco (UNESCO Werelderfgoed)
  • Iedere week markt op de Ramblas!
  • Leuke kleine dorpjes

Tips en excursies van de reisleiding voor Tarragona

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Tarragona, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Het Romeinse amfitheater van Tarraco
Ondanks dat veel ervan in de 20e eeuw is vernietigd, zijn de overblijfselen van drie fundamentele delen van de structuur nog steeds zichtbaar; de cavea (zitplaatsen), het orkest en de scaena. De ruïnes zijn te zien vanaf het speciaal gebouwde uitkijkpunt.
2
Catedral de Santa Maria
De ‘Catedral de Santa Maria’, gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw, staat op het hoogste punt van Tarragona en is niet te missen in de skyline van de stad. Oorspronkelijk stond op deze plek een Romeinse tempel. Naast de kathedraal ligt een klooster met een mooie binnentuin, waarbij ook een museum (Museo Diocesano) is ingericht met enkele kunstschatten van de kathedraal (adres: Pla de la Seu, 5 euro entree).
3
Het Romeinse aquaduct
Het grootste Romeinse overblijfsel is het aquaduct (Les Ferreres), ook wel de duivelsbrug (Pont del Diable) genoemd, en voerde destijds het water aan vanuit de Francoli rivier naar de stad. Dit aquaduct ligt vier kilometer buiten de stad aan de AP-7 en is (gratis) te bezoeken.

Winkelen in Tarragona

Het Parc Central Shopping Center is al meer dan 20 jaar actief midden in de stad Tarragona.
Het Shoppingcentrum bevat meer dan 120 verschillende vestigingen, waaronder Zara, H&M, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka, Mayoral, Desigual, Bimba y Lola, Xiaomi en Primark.

Als het op ontspanning aankomt, beschikt het centrum over een moderne bioscoop met meerdere zalen en meer dan 1.200 zitplaatsen, en eetgelegenheden zoals Udon, Tagliatella, Foster's Hollywood, 100 Montaditos en McDonald's.
Er is ook een ESCLAT-hypermarkt met een enorm scala aan producten en diensten.

Uitgaan in Tarragona

Met zijn geheime hoekjes en prachtige, zonnig gevulde pleinen, biedt deze oude kuststad tal van mooie plekjes om te genieten van lokale vermut en een bord patatas bravas. Een moderne wereld tussen de ruïnes.

Deze Spaanse stad heeft veel gezellige barretjes met veel verschillende mogelijkheden en met de prachtige stenen muren op de achtergrond in de historische kern van Tarragona : de ideale achtergrond voor het drinken van goed geprijsde bieren, frambozenmojito's en andere cocktails in een gezellige sfeer.

Actief bezig zijn in Tarragona

In Tarragona kunt u historie met sportieve avtiviteiten combineren. Neem bijvoorbeeld het aquaduct. Deze is gelegen in een groot park wat een perfecte locatie is om te gaan hardlopen, wandelen of mountainbiken, of wandel over de Ramblas en bekijk de prachtige historische gebouwen die te vinden zijn aan het einde van de Ramblas.

Vervoer in Tarragona

Tarragona heeft een modern busstation met bussen naar de meeste steden in de regio. Dit is één van de makkelijkste vervoersmiddelen. In Tarragona centrum is alles op loopafstand te vinden maar stel dat je naar Salou of Reus wilt is het makkelijk om met de bus of taxi te gaan.