• Vakantiebestemming voor jong & oud
  • Mooie palmenboulevard met vele fonteinen
  • Erg mooi uitgestrekt strand

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
u in Salou veel Nederlandse cafés tegen komt. Hier drinkt u gezellig een drankje of gaat u een avondje stappen.

Algemene informatie over Salou

Salou is een vakantiebestemming voor jong & oud en heeft van oorsprong een nieuw en oud centrum. Het nieuwe centrum is gericht op het toerisme. Er zijn veel hotels, uitgaansgelegenheden en restaurants.
In tegenstelling tot het nieuwe centrum biedt het oude centrum een authentieke Spaanse sfeer. Hier vindt u diverse Spaanse Restaurantjes, terrasjes en boetiekjes.
In Salou vindt u de allermooiste palmenboulevard met vele waterpartijen en fonteinen. Langs het strand van Salou zijn er verschillende kinderspeeltuinen en spectaculaire fonteinen te vinden. Een show van deze fonteinen mag niet gemist worden als u Salou bezoekt! Door het uitgestrekte strand is Salou een perfecte bestemming voor een heerlijke strandvakantie.
Salou in feiten
  • Dichtbij Barcelona
  • Voor alle leeftijden
  • Levendige boulevard
  • Veel festivals
  • Ideaal voor watersport
  • Oud- en nieuw centrum

Tips en excursies van de reisleiding voor Salou

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Salou, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Port Aventura World
Een waanzinnig attractiepark met zes betoverende werelden, een spetterend aquapark en een pijlsnel Ferrari park.
2
Barcelona
Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
3
Salou logo
Maak een foto bij het Salou logo.
4
Haven
Bewonder ’s avonds bij de haven de fontein en geniet van de lasershow.

Kan je leuk winkelen in Salou?

Salou heeft een ruim winkelaanbod aan zowel grote winkelketens als lokale boetiekjes. Het winkelgebied van Salou is verdeeld in drie zones: Passeig Jaume I, Llevant en Ponent. In Salou zijn zo’n 250 winkels te vinden. 100 winkels hiervan zijn voornamelijk kledingwinkels en toeristenwinkels. In het nieuwe centrum zijn veel winkels ’s middags gewoon geopend en blijven tot 00.00 uur open in het hoogseizoen. Er zijn ook veel supermarkten te vinden die geopend zijn van 09.30 tot 22.00 uur. In het oude centrum zijn er ongeveer 80 winkels te vinden. Dit zijn voornamelijk kleine boetiekjes. In het oude centrum sluiten wel veel winkels tijdens de welbekende ‘siësta’. Houdt u hier wel rekening mee. Tijdens de siësta gaan de meeste winkels dicht tussen 13.00 en 17.00 uur. Als ze weer open gaan om 17.00 uur blijven de meeste winkels tot +/- 22.00 uur open. Perfect dus om lekker koel in de avonduren te winkelen!

Uitgaan in Salou

Wie denkt dat je in Salou alleen tapas kan eten, heeft het mis. Er zijn ongeveer 10 Nederlandse restaurants te vinden waar u terecht kunt voor een lekkere tosti of een broodje kroket. Verder zijn er veel Engelse restaurants en pubs te vinden. Ook is er een Mc Donalds en Burger King. In het oude centrum zijn de meeste bars Spaans georiënteerd en in het nieuwe centrum ligt de nadruk meer op Spaanse, Engelse en Nederlandse toeristen. Voor een gezellig Nederlandse avondje uit kunt u ’t Gat of de Skihut bezoeken. Hier is ook Nederlandssprekend barpersoneel aanwezig. Vind hier ook onze reisleiding voor gezellige kroegentochten! In het uitgaansgebied van Salou (de straat achter de boulevard) zijn ook meerdere discotheken te vinden. In Salou kun je zowat het hele jaar door optimaal uitgaan. In La Pineda (10 autominuten van Salou) bevindt zich de populaire megadiscotheek Pacha. Hier zijn vaak thema-avonden met artiesten. Hier rijdt elk half uur een bus vanuit Salou naartoe. In het hoogseizoen worden er vanuit het Solmar team in Salou verschillende kroegentochten georganiseerd.

Actieve bezigheden in Salou

Er zijn verschillende sporten te beoefenen in Salou.

Tennis: Als u zin heeft in een potje tennis kunt u terecht bij Centre de Llevant in Cambrils. De hotels Calypso, Club Cap Salou, Cambrils Princess, Maritim Princess en Palas Pineda bieden ook tennismogelijkheden.

Squash: Voor een potje squash kunt u ook terecht bij Centre de Llevant in Cambrils of bij Eurosport in La Pineda.

Windsurfen: Windsurfen is mogelijk van juni tot en met september. Op het Ponent strand en het Llevant strand.

Hoe lang is de reistijd naar Salou?

Bus: Er is een regelmatige busverbinding tussen La Pineda, Cambrils en Salou alsmede tussen de in de buurt gelegen gemeentes Tarragona en Reus. Minimaal twee keer per uur rijdt er een bus naar Cambrils en Salou.

Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation ligt bij PortAventura Salou. De Trein zorgt voor een verbinding tussen de verschillende kustplaatsen. U kunt gebruik maken van de trein via Tarragona naar Barcelona. De treinreis van Salou naar Barcelona duurt +/- 2 uur.

Taxi: De meeste taxistandplaatsen vindt u aan de boulevard. Tevens is het mogelijk om de receptie van uw accommodatie een taxi te laten bellen. Taxi’s zijn iets goedkoper dan in Nederland en over het algemeen werken ze met de taximeter. Wij raden u aan om voor langere afstanden een rijafspraak te maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Boot: Vanuit de haven van Salou gaat er zes keer per dag een excursieboot naar Cambrils. Tevens gaat er een boot naar Tarragona en Hospitalet ( In verband met de markt op zondag), en naar het vissersdorpje Amettla de Mar.