• Europese topstad
  • Stedentrip en strandvakantie
  • Ontdek de meesterwerken van Gaudí

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
De meeste mensen denken dat ‘Las Ramblas’ één lange straat is, toch is dit niet het geval. De lange straat bestaat namelijk uit vijf verschillende straten, de straatnamen bestaan wel allemaal onder andere uit het woord Rambla.

Algemene informatie over Barcelona

De een na grootste stad in Spanje gelegen aan de Middellandse Zee, Barcelona! Deze stad is van alle markten thuis. Ieder jaar bezoeken miljoenen toeristen vanuit de hele wereld deze stad. Of het nu komt door de geweldige ligging aan de Middellandse Zee, het historische centrum, de culinaire plekjes, de Nederlandse banden met FC Barcelona of het bruisend nachtleven. Barcelona is onder Nederlandse toeristen al jaren ontzettend populair. Barcelona mag zichzelf beste strandstad van de wereld noemen. De Catalaanse stad verslaat zelfs Miami, Sydney en nog veel meer mooie steden op het gebied van stranden.
Barcelona in feiten
  • Geniet van stad én strand
  • Uitbundig uitgaansleven
  • Meeste bezoekers in heel Spanje
  • 10% is park
  • Meer dan 50 musea
  • Meest fietsvriendelijke stad van de wereld

Tips en excursies van de reisleiding voor Barcelona

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Barcelona, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia is hét symbool van Barcelona. De bouw van deze monumentale kerk begon in 1882, maar Antoni Gaudí’s meesterwerk is nog altijd niet af.
2
Camp Nou
Bezoek het voetbalstadion van FC Barcelona. Loop vanuit de spelerstunnel het veld op en voel je even als Lionel Messi.
3
Parc Güell
Waan je in de fantasiewereld van Antoni Gaudi in het prachtige en kleurrijke Parc Güell.
4
De Ramblas
Levende standbeelden, winkels, terrasjes en mensen, héél veel mensen. De wereldberoemde en maar liefst 1200 meter lange staat in het centrum van Barcelona is een spektakel dat je gezien moet hebben.

Geografie van Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje. De stad telt zo’n 1,6 miljoen inwoners, met de voorsteden hierbij opgeteld zijn dat er ruim vijf miljoen. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee op zo’n 120 kilometer van de Franse Grens. Barcelona ligt dichtbij de Costa Brava waardoor het vanuit badplaatsen als Calella, Malgrat de Mar, Blanes en Lloret de Mar erg gemakkelijk is om de wereldstad een dag te bezoeken.

Geschiedenis van Barcelona

De Griekse mythologische Hercules zou de stichter zijn van Barcelona. De naam zou kunnen verwijzen naar ‘Barca Nona’ vertaald ‘het Negende Schip’. Hercules zou namelijk zijn vertrokken met negen schepen naar de heuvel van Montjuïc om daar een stad te stichten. In 1992 vonden in Barcelona de Olympische Zomerspelen plaats. De gehele stad ging hiervoor op de schop, er werd een stadsstrand aangelegd, pleinen werden opgeschoond en het erfgoed van Gaudí werd herontdekt. Barcelona maakte als gastheer een verpletterende indruk en wist zich hierdoor als toeristische wereldstad op de kaart te zetten. In de jaren daarna groeide het toerisme in de stad explosief.

Cultuur van Barcelona

Aan cultuur komt u in Barcelona niets te kort. Barcelona kent meerdere wijken, en in elke wijk kunt u een andere sfeer proeven. Antoni Gaudí is een van de belangrijkste kunstenaars van Barcelona. Op vele plekken in de stad kunt u zijn werken terugvinden. Het bekendste is ongetwijfeld de Sagrada Familia, andere grote kunstwerken zijn Parc Guëll, Casa Mila en Casa Batllo. In Barcelona is er op straat enorm veel kunst te vinden, zogenoemde streetart. Er worden speciale tours gegeven die langs deze staat kunst trekken.

Natuur van Barcelona

De parken in Barcelona bedekken zo’n tien procent van de hele stad. Een aantal parken zijn Parc Guëll, de botanische tuinen, Parc de la Ciutadella, Parc de l’Espanya Industrial en Park del Laberint d’Horta. Het fijne van deze parken is, dat ze u even uit de stad halen. U kunt heel fijn uitrusten in de prachtige parken.