• Heerlijk klimaat het hele jaar door
  • Prachtige bezienswaardigheden
  • Gezellige, Spaanse tapasbarretjes

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
je Sevilla goedkoop kunt ontdekken met een 3 daagse openbaar vervoerkaart

Algemene informatie over Sevilla

Sevilla is een stad met levendige straten en grote open ruimtes zoals het enorme Plaza de España , het María Luisa-park en de avant-garde Setas de Sevilla . En als je wilt genieten van de authentieke sfeer van Sevilla , ga dan voor tapas in de oude stad , in populaire gebieden zoals Alameda, Macarena, Nervión, Los Remedios of Triana. Gemarineerde ' pescaíto ' (vis), kleine gevulde broodjes, typische slakken, fino (witte wijn), manzanilla (zoete wijn) of een koud biertje zijn een must op elk tapasuitje.
Sevilla in feiten
  • Levendige straten
  • Prachtige monumenten
  • Heerlijke tapas

Tips en excursies van de reisleiding voor Sevilla

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Sevilla, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Plaza de España
Het beroemdste plein van Sevilla ligt in het Maria Luisa-park. Het 'Plaza de España' is gemaakt voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 om vrede met de voormalige koloniën te symboliseren. Een hoogtepunt van dit 'Spaanse plein' zijn de 52 banken met Andalusische tegels die alle Spaanse provincies vertegenwoordigen.
2
Paddestoelen van Sevilla
De opvallende Setas de Sevilla of de 'Paddestoelen van Sevilla' is een bijzondere houten constructie uit 2011 met een panoramaterras, een wandelpad en een archeologisch museum. De toeristische trekpleister en terras van Metropol Parasol is de ideale plek om een ​​drankje te doen in de stad.
3
Stierenvecht arena
´Plaza de Toros de la Real Maestranza' is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. In de indrukwekkende 18e-eeuwse stierenvechtarena Plaza de Toros de Sevilla bevindt zich het 'Museo Taurino', een museum over de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla.
4
Torre del Oro
De Torre del Oro, of 'Toren van het Goud' is een toren uit de 12e eeuw gelegen aan de rivier de Guadalquivir. Het maakte destijds deel uit van de Moorse stadsmuur van Sevilla en diende ooit als opslagplaats voor goud en als gevangenis. Het herbergt nu een klein maritiem museum.

Winkelen in Sevilla

Sevilla is een perfecte stad voor de winkelliefhebbers onder ons. Buiten de winkels van de bekende merken zoals de Zara, Mango, Bershka en de H&M in de grotere winkelstraten zijn er in Sevilla ook volop verrassende en onontdekte leuke winkeltjes te vinden. De winkelstraten in het historische centrum lenen zich uitstekend om doorheen te struinen. Maar buiten het drukke centrum zijn er ook genoeg winkelmogelijkheden.

Uitgaan in Sevilla

Sevilla staat er om bekend een uitermate levendige stad te zijn. Dit geldt zeker ook voor het nachtleven van de stad. Uitgaan in Sevilla kan je onder meer doen in de plaatsen Alameda de Hercules, Calle Betis, Isla la Cartuja, vlakbij Parque Maria Luisa en Plaza de Armas.

Actief bezig zijn in Sevilla

Op zoek naar een actieve activiteit in en rondom Sevilla? Een dagje hiken. Rondom Sevilla vind je een aantal prachtige plekken om te hiken.Wandelpaden, watervallen, hangbruggen en steile rotswanden. Voor een avontuurlijke dag, is hiken zeker een optie

Vervoer in Sevilla

Sevilla wordt bediend door het TUSSAM (Transportes Urbanos de Sevilla) busnetwerk dat bussen door de stad laat rijden. Het Consorcio de Transportes de Sevilla communiceert per bus met alle satellietsteden van Sevilla. De metro van Sevilla is een licht metronetwerk dat de stad Sevilla en haar grootstedelijk gebied bedient .