• Prachtige 2 kilometer lang strand
  • Azuur blauwe zee

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Vlak achter Puerto del Carmen een wijnstreek ligt , La Geria, waar men een heerlijke lokale wijn maakt van de Malvasia druif.

Algemene informatie over Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een langgerekte badplaats aan de zuidkust van Lanzarote
Puerto del Carmen in feiten
  • Puerto del Carmen heeft het grootste zandstrand van het eiland.
  • Staat bekend om de vissersboten in de oude haven

Tips en excursies van de reisleiding voor Puerto del Carmen

Voor het authentieke dorpsgevoel moet je zijn in de haven van Puerto del Carmen, met zijn visafslag. Hier kan je ook terecht voor een van de vele bootexcursies. Eén van de vele duikscholen kan je helpen bij het ontdekken van de onderwaterwereld. Iet exotisch ga dan met de kamelentocht mee ( het zijn eigenlijk dromedarissen).
1
Haven
Breng een bezoekje aan de haven en bezoek hier de visafslag. Hier zijn ook vele bootexcursies te vinden.
2
Kamelentocht
Zin in iets speciaals? Boek dan zeker de kamelentocht op Lanzarote. (eigenlijk zijn dit dromedarissen)

Winkelen in Puerto del Carmen

Met 3 winkelcentra heeft Puerto del Carmen voldoende mogelijkheden om te shoppen. Mocht dit toch niet voldoende zijn dan is het 20 minuten met de bus naar de hoofdstad Arrecife

Uitgaan in Puerto del Carmen

Rond de haven en het oude dorpsplein zijn talloze wijn bars en de wat stijlvollere cocktailbars. Maar deze omgeving is ook uitermate geschikt voor een tapa of een uitgebreide maaltijd in één van de vele restaurants. Rond de Avenida de las Playas is het ware centrum van het bruisende nachtleven en hier kan je doorgaan tot in de kleine uurtjes.

Actief bezig zijn in Puerto del Carmen

De 6,5 kilometer lange boulevard is perfect voor een wandeling of de start van een fietstocht. De prachtige onderwaterwereld trekt veel duikers en snorkelaars en bij 1 van de 40 duikscholen kan je terecht voor de benodigde materialen en cursussen.

Vervoer in Puerto del Carmen

Lanzarote heeft 7 buslijnen waarmee je je kunt verplaatsen over het hele eiland. Daarnaast zijn er veel taxi's en de tarieven van de taxi's zijn aangenaam goedkoper dan in Nederland.

Aanbod Puerto del Carmen