Ga naar:

Playa de Palma

  • Langste zandstrand van Mallorca
  • Ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders
  • Vele winkeltjes, terrassen en restaurants
Zoek een andere plaats in Mallorca
+ 9
Vanaf0,-Per persoon
30 november 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Playa de Palma vaak wordt verward met de hoofdstad van Mallorca: Palma de Mallorca. Niet geheel toevallig is de naam van dit plaatsje met een paar honderd inwoners bedacht door de naamgever van de hoofdstad van Mallorca

Algemene informatie Playa de Palma

Ten oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca bevindt zich de badplaats Playa de Palma. Deze badplaats ligt aan een langgerekt zandstrand met een deels autovrije boulevard. Het is een rustige badplaats die overloopt in El Arenal, maar het is minder volgebouwd dan de badplaats El Arenal. Het is geschikt voor alle doelgroepen van jong tot oud. Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Playa de Palma heeft een schitterend lang zandstrand met een mooie boulevard met verschillende winkeltjes, bars en restaurantjes. In het centrum zelf zijn er ook genoeg gelegenheden voor een hapje en een drankje. Playa de Palma ligt aan de ruime baai van Palma aan de zuidwestkust van Mallorca. Voor de hele plaats ligt een schitterend langgerekt zandstrand achter een autovrije boulevard. Langs de gehele boulevard bevinden zich "Balnearios". Dit zijn strandtentjes die allemaal een nummer hebben. Zo kunt u altijd bij het goede strandtentje afsprekenTen oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca bevindt zich de badplaats Playa de Palma. Deze badplaats ligt aan een langgerekt zandstrand met een deels autovrije boulevard. Het is een rustige badplaats die overloopt in El Arenal, maar het is minder volgebouwd dan de badplaats El Arenal. Het is geschikt voor alle doelgroepen van jong tot oud. Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Playa de Palma heeft een schitterend lang zandstrand met een mooie boulevard met verschillende winkeltjes, bars en restaurantjes. In het centrum zelf zijn er ook genoeg gelegenheden voor een hapje en een drankje. Playa de Palma ligt aan de ruime baai van Palma aan de zuidwestkust van Mallorca. Voor de hele plaats ligt een schitterend langgerekt zandstrand achter een autovrije boulevard. Langs de gehele boulevard bevinden zich "Balnearios". Dit zijn strandtentjes die allemaal een nummer hebben. Zo kunt u altijd bij het goede strandtentje afspreken
Playa de Palma in feiten
  • Veel grote hotels
  • Langste zandstrand van Mallorca
  • Gericht op toerisme
  • Ruim 200 winkels
  • Veel internationale restaurants
  • Felblauwe Middellandse zee

Tips en excursies van de reisleiding voor Playa de Palma

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Playa de Palma, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.
1
Cuevas del Drach

Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.
2
Palma de Mallorca

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.

De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer.
3
Sineu

De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer.

De kleine haven heeft een oude baai met talloze oude boten, voornamelijk vissersboten. Buiten de haven om is er ook nog een klein dorp met verschillende restaurants, bars en souvenir winkeltjes.
4
Puerto de Cala Figuera

De kleine haven heeft een oude baai met talloze oude boten, voornamelijk vissersboten. Buiten de haven om is er ook nog een klein dorp met verschillende restaurants, bars en souvenir winkeltjes.

Winkelen in Playa de Palma

Aan de gezellige boulevard van Playa de Palma zijn een hoop winkels en boetiekjes te vinden. Op de boulevard hangt een gezellige en uitnodigende sfeer. Het centrum van Playa de Palma biedt ruim 200 winkels waardoor het absoluut de moeite waard is om er even te gaan winkelen. Buiten dat biedt Palma de Mallorca verschillende winkelcentra en grote winkelstraten voor een dagje shoppen. De belangrijkste winkelstraat in Palma de Mallorca is de Avinguda Jaume III waar kledingwinkels voor mannen en vrouwen zijn, naast tal van juwelen- en geschenkenwinkeltjes. Buiten de Avinguda Jaume III zijn leuke winkelstraten Carrer de Sant Miguel, Passeig del Born en Carrer de Colom. Buiten de winkelstraten zijn er ook nog een aantal grote winkelcentra in Palma de Mallorca te vinden. Het Festival Park Outlet is een van de grootste winkelcentra op het eiland Mallorca. Het ligt in Marratxí (Santa Maria del Cami), op 12 km afstand van Playa de Palma. Je vindt er een totaal van 25 winkels, boetieks, ambachtelijke kraampjes en bekende outlet winkels. Op de beschikbare 35.000 m2 meter vind je tevens ongeveer 40 restaurants. Het aanbod in de winkels van het Festival Park bestaat voornamelijk uit kleding, sportartikelen en lederwaren, zoals schoenen, tassen en lederen kleding. Porto Pi winkelcentrum is een middelgroot overdekt winkelcentrum gelegen aan het westelijke uiteinde van de Paseo Maritimo in Palma de Mallorca. In dit winkelcentrum is een tal aan winkels, evenals een grote Carrefour supermarkt en diverse restaurants en cafés te vinden. Op de bovenverdieping van het complex is een bioscoop met meerdere zalen en een bowlingbaan. Porti Pi winkelcentrum ligt op 12 km afstand van Playa de Palma. Aan de gezellige boulevard van Playa de Palma zijn een hoop winkels en boetiekjes te vinden. Op de boulevard hangt een gezellige en uitnodigende sfeer. Het centrum van Playa de Palma biedt ruim 200 winkels waardoor het absoluut de moeite waard is om er even te gaan winkelen. Buiten dat biedt Palma de Mallorca verschillende winkelcentra en grote winkelstraten voor een dagje shoppen. De belangrijkste winkelstraat in Palma de Mallorca Lees meer

Uitgaan in Playa de Palma

Er zijn veel internationale restaurants in Playa de Palma. Veel van deze restaurants zijn aan de boulevard te vinden. Hoewel er veel internationale restaurants zijn, is er ook een tal aan Spaanse (tapas)restaurantjes. Wij raden u aan om de Mallorcaanse keuken te proberen! Bestelt u bijvoorbeeld de klassieker van Mallorca: sopas mallorquinas. Dit is een Spaanse stamppot met brood, kool en vlees. De keuken van Mallorca kent veel variatie. De gerechten worden vooral gemaakt van wat het eiland zelf te bieden heeft. Voorbeelden zijn groenten van het platteland en verse vis uit de Middellandse zee. De keuken kent veel goedgevulde soepen en stevige boerenkost. Populaire gerechten zijn ‘’tumbet’’, een groenten ovenschotel met courgette, aubergine, aardappel, paprika en tomaat en ‘’arroz brut’’, een gerecht met vlees, rijst en groenten. Verder kunt u in bijna alle restaurantjes tapas bestellen. Typisch voor Mallorca zijn ook de worsten, die in verschillende groottes en smaken verkrijgbaar zijn. Een zoete lekkernij is ensaimada, een spiraalvormig gebak bestrooid met poedersuiker of gevuld met jam of crème. In Playa de Palma is er een groot aanbod van discotheken en kroegen en dit maakt het een perfecte feestbestemming. Er zijn vooral veel Duitse toeristen te vinden maar buiten dat ook veel Nederlanders en andere nationaliteiten. Een paar populaire discotheken in Playa de Palma zijn Megapark, RUI Palace en Bierköning. Megapark is de meest bekende locatie in Playa de Palma. Hier beginnen toeristen al vroeg met feestvieren. Megapark bestaat uit een grote openluchtzaal waar verspreid veel statafels staan. Megapark is aan de boulevard van Playa de Palma te vinden. RIU Palace is een van de grootste discotheken van Playa de Palma. De discotheek is tot in de vroege uurtjes geopend en er treden vaak internationale artiesten op. Bierköning is vooral een hotspot voor Duitsers, maar mag door Nederlandse toeristen ook niet gemist worden. Deze kroeg bestaat al sinds 1988 en is een bron van gezelligheid.Er zijn veel internationale restaurants in Playa de Palma. Veel van deze restaurants zijn aan de boulevard te vinden. Hoewel er veel internationale restaurants zijn, is er ook een tal aan Spaanse (tapas)restaurantjes. Wij raden u aan om de Mallorcaanse keuken te proberen! Bestelt u bijvoorbeeld de klassieker van Mallorca: sopas mallorquinas. Dit is een Spaanse stamppot met brood, kool en vlees. De keuken van Mallorca kent veel Lees meer

Actief bezig zijn in Playa de Palma

Playa de Palma heeft het langste zandstrand van Mallorca. Daarom zijn er genoeg watersporten te vinden. De populairste watersport zijn de tochtjes per waterfiets. Bananenboten en paragliding zijn ook populaire watersporten. Voor de vakantiegangers die van rustigere watersporten houden, is een rondje paddlesurf of een cursus zeilen voor kinderen en volwassenen een aanrader. Tijdens de cursus zeilen is er ook een mogelijkheid tot een cursus zeevissen. Voor avonturiers zijn er cursussen kitesurf. Voor kleine kinderen is er een mogelijkheid tot varen. Dit heet tofolets en is bedoeld voor kinderen tussen 3 en 5 jaar.Playa de Palma heeft het langste zandstrand van Mallorca. Daarom zijn er genoeg watersporten te vinden. De populairste watersport zijn de tochtjes per waterfiets. Bananenboten en paragliding zijn ook populaire watersporten. Voor de vakantiegangers die van rustigere watersporten houden, is een rondje paddlesurf of een cursus zeilen voor kinderen en volwassenen een aanrader. Tijdens de cursus zeilen is er ook een mogelijkheid tot Lees meer

Vervoer in Playa de Palma

Het openbaar vervoer is op Playa de Palma is uitstekend geregeld. De bus rijdt over het hele eiland, is stipt en goedkoop. Zolang je blijft zitten is het ritje dat je maakt € 2,10. Als u overstapt, betaalt u weer opnieuw € 2,10. Vanuit Playa de Palma is Palma de Mallorca en El Arenal goed bereikbaar. De bus rijdt ongeveer elk kwartier van El Arenal door Playa de Palma en naar Palma de Mallorca. Treinen en trams rijden niet op Playa de Palma. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Palma de Mallorca. Wel rijden er heel veel taxi´s rond. In de grotere plaatsen zoals Santa Cruz en Los Llanos en het vliegveld vind je taxistandplaatsen waar altijd wel een taxi te vinden is. Ook de taxi is in vergelijking met Nederland een stuk goedkoper. De autobus op Playa de Palma heeft de guagua. In Cuba en op de Canarische Eilanden wordt de term “Guagua” gebruikt om naar bussen te verwijzen. Het openbaar vervoer is op Playa de Palma is uitstekend geregeld. De bus rijdt over het hele eiland, is stipt en goedkoop. Zolang je blijft zitten is het ritje dat je maakt € 2,10. Als u overstapt, betaalt u weer opnieuw € 2,10. Vanuit Playa de Palma is Palma de Mallorca en El Arenal goed bereikbaar. De bus rijdt ongeveer elk kwartier van El Arenal door Playa de Palma en naar Palma de Mallorca. Treinen en trams rijden niet op Playa Lees meer

Praktische info over Playa de Palma

Medische hulp: Indien u medische hulp nodig heeft kunt u terecht bij een van de apotheken in Playa de Palma. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis bevindt zich in Palma de Mallorca. Banken: In Playa de Palma vindt u verschillende banken en geldautomaten. Let wel op de openingstijden van de bankkantoren, deze sluiten vaak al vroeg in de middag. De meeste banken zijn geopend op maandag tot vrijdag van 09.00-14.00 uur.