• Het Venetië van de Costa Brava
  • 2 grote stranden
  • Unieke bestemming

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Empuriabrava wordt het Venetië van de Costa Brava genoemd door de vele (vakantie)huizen die aan de kanalen liggen. Het stadje bevat wel 25 km bevaarbare kanalen!

Algemene informatie over Empuriabrava

Empuriabrava wordt ook wel het Venetië van de Costa Brava genoemd door de vele (vakantie)huizen die direct aan het water liggen. Empuriabrava ligt in het noorden van de Costa Brava nabij de populaire bestemming Rosas. Empuriabrava is zeker geen massaal maar wel erg levendig havenstadje. Naast een breed zandstrand zijn er vele gezellige restaurantjes en terrasjes te vinden in Empuriabrava. Een activiteit die zeker aan te raden is, is een rondvaart over de kanalen van Empuriabrava. Iedere zaterdag is er weekmarkt in Empuriabrava. Bezoek ook de gemeentestad Castelló d'Empúries en wandel door de kleurrijke straatjes en geniet van heerlijke tapas op een van de vele leuke terrasjes.
Empuriabrava in feiten
  • Het Venetië van de Costa Brava
  • Gezellig centrum
  • Mooi zandstrand
  • Bijzondere bestemming

Tips en excursies van de reisleiding voor Rosas

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Empuriabrava, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Barcelona
Ga mee op excursie of pak de trein naar Barcelona. Bezoek de Sagrada Familia, het voetbalstadion Camp Nou en het kleurrijke Parc Güell.
2
Girona
De oude stad Girona is zeker een bezoekje waard. Beklim de stadmuren, bekijk de kathedraal van Girona, wandel door de Joodse wijk el Call en bezoek één van de musea in de stad.
3
Aquabrava
Bezoek samen met de kids Aquapark Aquabrava voor een gegarandeerde middag plezier!
4
Serre de Rodes
Wandel door de prachtige natuur van dit adembenemende park!

Winkelen in Empuriabrava

In Empuriabrava vindt u vele winkels zoals juweliers, parfumerieën, knusse boetieks en souvenirwinkels. U kunt ook Rosas, Gerona of Figueres bezoeken om te winkelen.

Actief bezig zijn in Empuriabrava

In Empuriabrava is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een rondvaart over de kanalen, ga skydiven, bewandel de Camino Natural la Muga, bezoek het butterfly park of ga naar het Aquapark Aquabrava in Rosas.