• Een droomlocatie
  • Prachtige witte stranden
  • Ruim aanbod aan activiteiten

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
er iedere zondag een Afrikaanse markt wordt gehouden op het eiland

Algemene informatie over Costa Calma

Het strand van Costa Calma is prachtig. In het noordelijke deel zijn er twee kleine familiestranden. Als de wind opsteekt, is het zuidelijke deel perfect voor surf- en windsurflessen.
Costa Calma in feiten
  • Prachtige stranden
  • Gelegen in het zuiden van Fuerteventura
  • Groot winkelcentrum : El Palmeral

Tips en excursies van de reisleiding voor de Costa Calma

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van de Costa Calma, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Oasis Wildlife Fuerteventura
Eén van de grootste dierentuinen in Spanje. Wat in 1985 begon als een bescheiden kameelsafari, is geleidelijk uitgegroeid tot een authentiek eerbetoon aan de savannefauna: eerst met papegaaien, kangoeroes en primaten, en later met olifanten, giraffen, nijlpaarden en zeeleeuwen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gigantische botanische tuin , die verschillende paden heeft waarmee u de meest exotische flora van Fuerteventura zelf kunt ontdekken.
2
Playa Sotavento
Playa Sotavento is waarschijnlijk één van de beste stranden van Fuerteventura. De prachtige foto´s kom je tegen op bijna alle ansichtkaarten die te vinden zijn in de winkeltjes op het eiland. Dit omdat het één van de mooiste locaties is van het eiland. Het water heeft een turquoise kleur, het is echt een prachtig gezicht en zeker de moeite waard om hier wat foto´s te schieten ter herinnering van u reis naar de prachtige Costa Calma.
3
Natuurpark Jandia
15.000 hectare beloopbaar terrein inclusief de hoogste berg van het eiland, 800 meter boven de zeespiegel. Dit is ook de beste locatie om sterren te kijken in heel Fuerteventura, met zijn isolatie en hoogte die een prachtig zicht op de Canarische luchten garanderen.
4
Afrikaanse markt
Deze markt wordt gehouden op iedere woensdag en zondag. Zoals op iedere markt vind je er alles wat je zoekt maar dan met een Afrikaans tintje. Het is zeker de moeite waard om hier even rond te lopen en te kijken. Let wel goed op uw spullen!

Winkelen in Costa Calma

Het winkelcentrum Centro Comercial El Palmeral is gunstig gelegen aan de verkeersader FV-2 in Costa Calma. Op twee verdiepingen zijn er tal van boetieks op het gebied van mode, sieraden en sport, maar ook een handwerkwinkel en een bankfiliaal evenals een dierenarts. Naast andere restaurants en cafés kunnen bezoekers genieten van een drankje of een hapje in de Fuerte Action bar, die populair is bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Uitgaan in Costa Calma

Wie 's avonds ergens wat wil gaan drinken buiten het hotel die kunnen we Rapa Nui aanbevelen. Dit is een surfbar die op zo'n tweehonderd meter van het strand ligt. Lekkere muziek en een relaxte sfeer met een zeer gemengd publiek.

Actief bezig zijn in Costa Calma

Er zijn verschillende , voornamelijk watersporten te beoefenen aan de Costa Calma.

Als u een beginner bent in het kitesurfen is dit de perfecte plek om het te oefenen en te leren. Er zijn een hoop kitesurf - en windsurf scholen waar u zowel groepslessen als privélessen kunt volgen. In Juli vindt hier dan ook het wereldkampioenschap windsurfen plaats.

Vervoer in Costa Calma

Bussen op Fuerteventura zijn goedkoop!
Wanneer u op de bus stapt, geeft u uw bestemming door en de chauffeur vertelt u hoeveel het tarief is.
Het bedrag dat u aan de chauffeur geeft, mag niet meer zijn dan vijf keer het bedrag van de ritprijs en de chauffeurs accepteren geen biljetten van 50 €.

Aanbod Costa Calma