• Hier onsnapt u aan het massatourisme
  • Brede zandstranden en kleinere, intieme baaitjes
  • Tal van watersportmogelijkheden

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Het centrum van Miami Playa als een van de weinige badplaatsen aan de Costa Dorada nog authentiek is, en u hier dus een stuk minder massatoerisme vindt.

Algemene informatie over Miami Platja

Miami Platja ligt op één van de mooiste locaties aan de Costa Daurada. Hier kunt u heerlijk relaxen op een van de prachtige stranden. U heeft de keuze uit langgerekte brede zandstranden of de kleine in baaitjes gelegen stranden. Deze worden vaak omgeven door met pijnbomen begroeide rotspartijen en zijn dan ook heerlijk beschut. Op de grotere stranden zijn gezellige strandtentjes waar u wat kunt eten en drinken, en zijn er veel watersportmogelijkheden. Miami Platja heeft een aantal gezellige restaurantjes in verschillende prijscategorieën. Al met al is Miami Platja een prachtige bestemming voor mensen die liever niet in het massatoerisme willen zitten maar wel willen genieten van al het goede dat de Costa Daurada te bieden heeft.
Miami Platja in feiten
  • Bijna 140 km aan fietspaden
  • Geen hoogbouw
  • Slechts 30 km van Tarragona
  • 15 kilometer van Port Aventura
  • Lange boulevard
  • Geleidelijk aflopend strand

Tips en excursies van de reisleiding voor Miami Platja

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Miami Platja, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Playa de Cristal
Bezoek het prachtige strand Playa de Cristal.
2
Markt
Wandel op zaterdag tussen 16.00 -21.00 uur over de weekmarkt.
3
L'Hospitalet de l'Infant
Bezoek per fiets het naastgelegen plaatsje L'Hospitalet de l'Infant. Hier vind je prachtige en onaangetaste stranden.
4
Port Aventura World
Een waanzinnig attractiepark met zes betoverende werelden, een spetterend aquapark en een pijlsnel Ferrari park.

Winkelen in Miami Platja

In Miami Platja vindt u voldoende winkels en supermarkten en volop restaurants. In de winkelstraat vindt u alles wat u normaal gesproken nodig hebt, zoals banken, een arts, apotheek, medisch centrum, postkantoor, benzinestation, garage, autoverhuur, toeristen-info, restaurants, terrasjes en allerlei winkeltjes. Vlakbij de appartementen Tropikana vindt u een autoverhuur bedrijf. Elke zaterdagmiddag is er een gezellige markt in de hoofdstraat van Miami Platja.
Langs de boulevard kunt u heerlijk wandelen naar het volgende vissersplaatsje L’Hospitalet de l’Infant; hier is op zondag een gezellige markt en aan de haven van L’Hospitalet de l’Infant kunt u heerlijk eten.

Uitgaan in Miami Platja

U kunt in Miami Platja kiezen uit een breed aanbod van restaurants waar zowel gerechten uit de plaatselijke en traditionele keuken worden bereid tot de meer internationale en verfijnde keuken. De restaurants in de hoofdstraat van Miami Platja verschillen nogal van prijs/kwaliteit. De beste koffie kunt u halen bij "Claudia". U vindt Claudia aan Avinguda de Barcelona, 130. Mocht u willen eten bij La Borde D’en Manel (het beste restaurant volgens de lokale bevolking), reserveer direct bij aankomst, in de hoop dat u eind van de week dan een plekje heeft. Voor een gezellige avond raden wij Victoria aan, dit is van Hollandse eigenaren Sjaak en Petra, hier kunt u lekker eten maar ook gezellig even borrelen. U vindt Victora aan Carrer Alemania, 5. Verder vindt u bar restaurant Friends op het strand van Miami Platja. Dit restaurant heeft ook Nederlandse eigenaren en u kunt hier heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Friends vindt u aan Carrer Àmfora, 8.
In Miami Platja vindt u verschillende restaurantjes en barretjes aan de hoofdstraat. Het uitgaansleven in Miami Platja is anders dan in Salou. In Salou vindt u de grote discotheken en vooral een heleboel jeugd. Miami Platja is zeer geschikt voor een rustige vakantie met gezellige terrasjes en barretjes. U kunt met de taxi van Miami Platja naar Salou mocht u een avondje naar een discotheek willen. Dit kost zo’n 25,- voor een enkele reis. Wij raden aan om vooraf met de taxichauffeur een prijsafspraak te maken, zodat er geen misverstanden over de prijs ontstaan.

Actief bezig zijn in Miami Platja

Miami Platja is een paradijs voor zonaanbidders en watersportfanaten. U kunt er surfen, zwemmen, zeilen, waterfietsen, jetskiën en kanoën.

Vervoer in Miami Platja

Vanuit Miami Platja is er een regelmatige busverbinding naar Mont Roig del Camp, vanwaar u weer verder kunt reizen naar bijvoorbeeld Cambrils of Salou. Het busstation van Miami Platja vindt u in Avinguda de Barcelona, 111. U kunt vanuit dit busstation met de bus naar Cambrils, Salou en La Pineda reizen. De bus naar Cambrils duurt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer 3,- voor een enkele reis. Met dezelfde bus kunt u doorreizen naar Salou, dit duurt ongeveer 40 minuten. Naar La Pineda duurt de busreis 55 minuten met dezelfde bus. In Hospitalet vindt u een treinstation, waar u naar Tarragona of Barcelona kunt reizen. De treinreis van Hospitalet naar Tarragona duurt 28 minuten. De trein gaat 5x per dag. De trein van Hospitalet naar Barcelona duurt 1 uur en 50 minuten. Deze trein gaat 5x per dag.