Algemene informatie

Algemene info busreizen

Alle prijzen zijn gebaseerd op 2-persoonskamers bezet met minimaal 2 volbetalenden. De kortingen worden gegeven bij bijplaatsing van extra bed(den) op de kamers. Verzekeringen, First Class toeslag en administratiekosten € 10,- per reservering en uitgaven van persoonlijke aard zijn niet bij de prijs inbegrepen. 13-daagse reizen zijn mogelijk met vertrek op vrijdag en 14-daagse reizen met vertrek op maandag.

Busretours

Het is ook mogelijk te reserveren voor alleen een busretour. Er is slechts 1 , door Solmar vastgestelde in- en uitstapplaats mogelijk per bestemming. Prijzen vindt u verderop in deze prijsbijlage.

Algemene info vliegreizen

Alle prijzen zijn gebaseerd op 2-persoonskamers bezet met minimaal 2 volbetalenden. De kortingen worden gegeven bij bijplaatsing van extra bed(den) op de kamers. Indien er staat kind gratis, betaalt alleen de vlucht, dan is de prijs voor het kind op aanvraag en afhankelijk van de vertrekdatum en reisduur. U kunt deze prijs navragen aan één van onze medewerksters of checken op onze website. Verzekeringen, administratiekosten € 17,50 per reservering en uitgaven van persoonlijke aard zijn niet bij de prijs inbegrepen. De transfer per shuttleservice van de luchthaven naar uw hotel en v.v. is inbegrepen. Bij vliegreizen kan het voorkomen dat de reissom wijzigt als wij extra stoelen moeten aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor kan de vluchtprijs anders zijn dan de gecontracteerde stoelen. De toeslagen en kortingen die vermeld staan bij de hotelbeschrijvingen zijn gebaseerd op onze busreizen en kunnen voor de vluchten afwijken.

Variabele reisduren

Het is ook mogelijk om afwijkende reisduren te reserveren. De mogelijkheden voor onze bus- en vliegreizen kunt u navragen bij één van onze medewerk(st)ers of checken op onze website.

Reisverzekering

Op vakantie kan altijd iets onverwachts gebeuren, waardoor u mogelijk voor kosten komt te staan. Heeft u geen doorlopende reisverzekering dan kunt u bij ons een verzekering afsluiten. Voor slechts € 1,85 p.p.p.d. ben u goed verzekerd.Voor een overzicht van de dekkingen verwijzen wij u naar onze website www.solmar.nl/verzekeringen. Onze reisverzekeringen worden ondergebracht bij Allianz Global Assistance.

Annuleren van de reis en annuleringsafkoop

Als u uw reis annuleert, zijn hieraan kosten verbonden. Voor slechts 5,5% (en over dit bedrag 21% assurantiebelasting) van de reissom kunt u dit risico afkopen. Dit dient u bij de boeking op te geven of uiterlijk binnen 48 uur na boeking. U krijgt dan de reissom gerestitueerd, behoudens de premie en de administratiekosten. U moet wel een geldige reden hebben. Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we u naar de pagina annuleringsvoorwaarden (Solmar services > Overig > Annuleringsvoorwaarden).

Toeristenbelasting Spanje

Sinds november 2012 is in Catalunya (Spanje) toeristenbelasting ingevoerd om het toerisme in de regio Catalunya te beschermen, bevorderen en ontwikkelen. De belasting is verplicht en dient aan alle soorten accommodaties ter plaatse te worden voldaan. U betaalt een vaste prijs per persoon per dag met een maximum van 7 dagen. Deze toeristenbelasting zal in al onze Spaanse bestemmingen, behalve in Peñiscola en Benidorm, geheven worden. Kinderen van 16 jaar of jonger hoeven deze belasting niet te betalen.

*** accommodatie € 0,50 p/p per dag (max € 3,50 p/p voor verblijf)*
**** accommodatie € 1,00 p/p per dag (max € 7,- p/p voor verblijf)*

*onder voorbehoud van wijzigingen door Municipal Catalunya

De prijzen vermeld in onze brochure zijn exclusief de toeristenbelasting.

Bijkomende hotelkosten

Bepaalde faciliteiten zijn in de meeste hotels tegen betaling, zoals bijv. kluisjes, minibar, wifi, tennisbaan, ligbedden, sauna, binnenzwembad, wellness etc. Houdt u rekening met extra kosten. Voor de minbar/koelkast en wifi hebben wij in de brochure vermeldt of dit tegen betaling is. Dit is echter altijd onder voorbehoud. De exacte prijzen trachten wij zo goed mogelijk up to date te houden op onze website. De kosten rekent u ter plaatse af met de hotelier SGR garantie. Bij Solmar reist u altijd onbezorgd, mede dankzij de SGR-garantie. De SGR-garantie houdt in dat u als consument ervan verzekerd bent uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan leveren. Als de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming al is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Solmar is aangesloten bij SGR onder nummer 1785.

Prijzen en Errata

Wij hebben ons uiterste best gedaan om de reissommen in deze prijsbijlage correct te publiceren. Het kan helaas altijd voorkomen dat er een vergissing is gemaakt. Indien dit het geval is wordt u hier bij boeking of zo snel mogelijk daarna over geïnformeerd.

Toeslagen volpension

De toeslagen die vermeld staan in de prijslijst zijn vanaf prijzen en kunnen i.v.m. afrondingen iets afwijken van de genoemde prijs. Indien u uw reis boekt via de website wordt de juiste prijs vermeld. Telefonisch kunt u uiteraard ook de juiste prijs opvragen.

Algemene info

Voor meer uitgebreide informatie betreffende de reizen kunt u de accommodatiepagina's op onze website raadplegen.