Stoel reserveren, online inchecken & bagage

Stoel reserveren

U kunt met uw reserveringsnummer, achternaam en vertrekdatum inloggen op Mijn Transavia.
Hier kunt u een vaste stoelplaats reserveren. De kosten hiervan dient u rechtstreeks aan Transavia te voldoen middel een creditcard, iDeal of Paypal.

Online inchecken

Online inchecken kan vanaf 24 uur tot uiterlijk 3 uur voor de geplande vertrektijd. U kunt met uw reserveringsnummer, achternaam en vertrekdatum inloggen op Mijn Transavia. Hier kunt u vervolgens online inchecken.

Bagage

Per persoon mag u gratis één stuk handbagage van maximaal 10 kg meenemen. Een tas van maximaal 40 x 25 x 20 cm kan gegarandeerd mee in de cabine. U mag echter handbagage meenemen met een maximale afmeting van (LxBxH) 55 x 35 x 25 cm. Houdt u er dan wel rekening mee dat deze op drukke vluchten in het ruim vervoerd kunnen worden (zonder meerkosten).

Ruimbagage dient altijd bijgeboekt te worden. Soms kan dat tijdens de boeking en soms kan het alleen via 'Mijn Transavia'. Als de ruimbagage niet op uw factuur staat, is het niet geboekt. U kunt tegen voordelige tarieven ruimbagage bijboeken. Per passagier, per retour, zijn onderstaande tarieven van toepassing:

Voor vliegreizen met vertrek vanaf 01 April 2023 zijn de prijzen voor ruimbagage als volgt:
- 15kg = €40,- retour
- 20kg = €50,- retour
- 25kg = €60,- retour
- 30kg = €80,- retour


LET OP: bovenstaande tarieven voor de bagage zijn alleen geldig indien u deze vooraf boekt. Indien u op de luchthaven zelf de bagage bijboekt zijn de tarieven aanzienlijk hoger!

U kunt de bagage direct bijboeken tijdens de reservering of vanaf het moment dat u de tickets ontvangt (ca. 1 à 2 weken voor vertrek). U kunt dan met uw reserveringsnummer, achternaam en vertrekdatum hier inloggen en bagage bijboeken. Ook kunt u hier vaste stoelplaatsen reserveren. De kosten hiervan dient u rechtstreeks aan Transavia te voldoen middels uw creditcard, iDeal of Paypal. Via deze site kunt u ook online inchecken. Online inchecken kan vanaf 30 uur tot uiterlijk 3 uur voor de geplande vertrektijd.

Als u speciale bagage wilt meenemen zoals een sportuitrusting, fiets, huisdier of rolstoel, dient u vooraf contact op te nemen met onze reserveringsmedewerkers. Zij kunnen u verder informeren over de regelingen en eventuele kosten voor het vervoer hiervan.

De EU vordering/notice is te vinden op www.transavia.com geeft u een samenvatting van de aansprakelijkheidsregels die luchtvaartmaatschappijen overeenkomstig de EU-wetgeving en het Verdrag van Montreal toepassen.