Reizen met baby

Busreis met een baby

Voor de busreis geldt dat u een extra stoel moet boeken voor de baby tegen de reguliere prijs. Ook bent u zelf verantwoordelijk voor een kinderzitje of zitverhoging. Er is in de bus enkel een 2-punts heupgordel aanwezig. Een spanband dient u zelf mee te nemen indien gewenst. Een kinderwagen mag gratis mee als bijzondere bagage, maar moet het wel van tevoren telefonisch aangemeld zijn. Alleen opvouwbare kinderwagens mogen mee. Dit is dus bovenop de koffer en de hangbagage die u standaard mee mag nemen.

LET OP: In de bus is niet standaard een magnetron aanwezig.

Vliegreis met een baby

Hoe reis ik met mijn baby?
Tot 2 jaar, mag de baby op schoot. Vanaf 2 jaar moet er een aparte stoel geboekt worden voor het kind. De baby moet een eigen paspoort hebben dat geldig is. Reist u alleen met een baby? Dan heeft u aanvullende documentatie nodig, die u kunt vinden bij Rijksoverheid. Klik hier voor de website van Rijksoverheid.

Eigen stoel in het vliegtuig voor een baby
Het is verplicht om een autostoel (bijvoorbeeld Maxicosi) voor in de baby’s vliegtuigstoel mee te nemen. Helaas zijn er aan boord geen autostoelen beschikbaar. De goedgekeurde merken kunt u terug vinden op de website van Transavia. Als de baby niet op een autostoel in de eigen stoel zit, dan moet hij/zij tijdens de start en landing bij u op schoot.

Bagageregels voor baby op schoot
Voor uw baby mag er 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen. Dit is bijvoorbeeld voor een trolley, kinderwagen óf opvouwbare paraplubuggy. Een opvouwbare paraplubuggy is ruimbagage, maar mag voor het gemak mee tot de gate. Voor de baby mag er geen aparte handbagage mee.

Bagageregels voor baby met eigen stoel
Voor de baby met een eigen stoel mag er 1 stuk handbagage + 1 accessoire (totaal maximaal 10 kg) mag meenemen. Wil de baby ook ruimbagage meenemen, dan kunt u dit bijboeken. Extra producten boeken is mogelijk tot het moment van inchecken.

Meer informatie over vliegen met een baby klik hier.