Preferenties, essenties en stoelindeling

Essenties

Bestemming Benidorm/Albir:
U kunt een vaste First Class stoelplaats reserveren. Op het moment van reserveren kunnen wij u direct vertellen of de door u gewenste First Class stoelen nog beschikbaar zijn en deze kunt u dan tegen een betaling van €20,- per stoel per enkele reis vastleggen (Let op: met vertrek vanaf 5 april 2024 zijn de reserveringskosten €25,- per enkele reis). Als u via internet boekt kunt u de essenties op het vrije veld aangeven. Bij beschikbaarheid zullen wij deze dan toevoegen aan uw reservering en de kosten aan u doorbelasten. U kunt geen essentie stoel reserveren als u op basis van Royal Class boekt. Het kan voorkomen dat in een bus geboekte essentiestoelen én voorkeurstoelen zijn. Dat komt doordat we een beperkte mogelijkheid hebben om stoelnummers vast te leggen. Daarna kan het als voorkeur genoteerd worden. Kort voor vertrek weten we hoeveel bussen uiteindelijk naar uw bestemming gaan, dan ook nog onderverdeeld in hotelroutes. Zo kan het zijn dat iemand op de door u gewenste stoel zit, die hier niet specifiek voor geboekt heeft.

Bestemmingen Malgrat, Pineda, Calella, Salou en Peniscola :
U kunt aangeven of u stoelen op het boven- of onderdek wilt reserveren. U kunt dus geen vaste stoelplaats reserveren maar alleen een plaats op het boven- of onderdek. De prijs hiervoor is €15,- per persoon per enkele reis (voor Peniscola is dat € 17,50 per persoon per enkele reis). Ook hiervoor geldt uiteraard een maximaal aantal beschikbare stoelen, dus wij raden u aan om niet te lang te wachten met reserveren indien u hiervan gebruik wilt maken. Deze mogelijkheid bieden we uitsluitend op onze pendels met een vertrek op maandag en vrijdag en met een terugkomst in Nederland op woensdag en zondag.

Let op: vertrek vanaf 5 april 2024 zijn de prijzen voor reservering op het boven- of onderdek €17,50,- per persoon per enkele reis (voor Benidorm is dat €25,- per persoon per enkele reis).

Voor de bestemmingen die hier boven niet zijn genoemd is het helaas niet mogelijk om essenties te boeken.

Preferenties

U kunt echter ook nog steeds een voorkeur voor een bepaalde stoelplaats doorgeven. De indeling van de bus wordt eerst aan de hand van geboekte essenties gedaan en daarna delen wij de overige stoelplaatsen in op basis van opgegeven preferenties. Mochten er in één bus meerdere preferenties opgegeven zijn voor dezelfde stoelplaatsen dan worden deze toegewezen aan degene die het eerste geboekt heeft, tenzij dit, om organisatorische redenen, bijv. een oneven aantal passagiers, niet mogelijk is.

Stoelindeling

De bemanning van de bus is niet bevoegd om stoelplaatsen te wijzigen en moet de gemaakte indeling handhaven. Het heeft dan ook geen zin om hierover in discussie te gaan of een klacht in te dienen bij onze organisatie. Deze worden nimmer in behandeling genomen. Houd er rekening mee dat ook minder mobiele personen een plaats op het bovendek toegewezen kunnen krijgen. Wanneer u met vrienden, familie of kennissen samen wilt reizen kunt u dit als preferentie opgeven. Wij kunnen deze preferentie echter alleen garanderen indien u op dezelfde boekingsbevestiging staat.

Behoudens de servicelijnen krijgen alle passagiers tijdens de (pendel)reis een vaste stoelplaats toegewezen. Bij uw reservering bent u in de gelegenheid een voorkeur voor een bepaalde stoelplaats door te geven. Houdt u er rekening mee dat in het voor- en najaar soms busritten van Royal Class en First Class worden gecombineerd. Het kan dus voorkomen dat u met een Royal Class reservering een upgrade krijgt naar een First Class bus, waarbij de mogelijkheid bestaat dat u achter elkaar zit in plaats van naast elkaar zoals in de Royal Class bus.