Algemene informatie vliegreizen

Algemene informatie vliegreizen

Deze zomer hebben wij voor u weer vliegtuigstoelen gereserveerd bij Transavia. Vanaf Eindhoven Airport vliegen we naar Barcelona, Girona, Alicante, Malaga, Palma de Mallorca, Tenerife en Gran Canaria. Het is ook mogelijk om vliegreizen te reserveren van Rotterdam, Amsterdam en Brussel Zaventem. De vluchtdagen en vluchttijden kunt u vinden bij de samenvatting van je boeking. Let op: het hangt van de bestemming af welke luchthavens mogelijk zijn.

De reissom is inclusief luchthavenbelasting en transfer/shuttleservice vanaf de luchthaven naar uw vakantiebestemming en vice versa. De administratiekosten voor vliegreizen bedragen €17,50.

Vliegtijden

De vluchttijden zijn te vinden bij het boekingsproces. Deze tijden worden zichtbaar in de samenvatting van je boeking.
Let op! Alle vliegtijden zijn onder voorbehoud. 

Vliegbelasting

Sinds 1 januari 2021 geldt er voor alle vluchten die vertrekken vanuit een Nederlandse luchthaven een vliegbelasting van €26,43 per ticket (transferpassagiers en kinderen jonger dan 2 jaar zijn uitgezonderd). Wilt u hier meer over weten? kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Bagage

Per persoon mag u gratis één stuk handbagage van maximaal 10 kg meenemen. Een tas van maximaal 45 x 40 x 25 cm kan gegarandeerd mee in de cabine. U mag echter handbagage meenemen met een maximale afmeting van (LxBxH) 55 x 40 x 25 cm. Houdt u er dan wel rekening mee dat deze op drukke vluchten in het ruim vervoerd kunnen worden (zonder meerkosten).

U kunt tegen voordelige tarieven ruimbagage bijboeken. Per passagier, per retour, zijn onderstaande tarieven van toepassing:

Vanaf 01 April 2023 zijn de prijzen voor ruimbagage als volgt:
- 15kg = €40,- retour
- 20kg = €50,- retour
- 25kg = €60,- retour
- 30kg = €80,- retour


LET OP: Bovenstaande tarieven voor de bagage zijn alleen geldig indien u deze vooraf boekt. indien u op de luchthaven zelf de bagage bijboekt zijn de tarieven aanzienlijk hoger!

U kunt de bagage direct bijboeken tijdens de reservering of vanaf het moment dat u de tickets ontvangt (ca. 1 à 2 weken voor vertrek). U kunt dan met uw reserveringsnummer, achternaam en vertrekdatum hier inloggen en bagage bijboeken. Ook kunt u hier vaste stoelplaatsen reserveren. De kosten hiervan dient u rechtstreeks aan Transavia te voldoen middels uw creditcard, iDeal of Paypal. Via deze site kunt u ook online in-checken. Online inchecken kan vanaf 30 uur tot uiterlijk 3 uur voor de geplande vertrektijd.

Als u speciale bagage wilt meenemen zoals een sportuitrusting, fiets, huisdier of rolstoel, dient u vooraf contact op te nemen met onze reserveringsmedewerkers. Zij kunnen u verder informeren over de regelingen en eventuele kosten voor het vervoer hiervan.

De EU vordering/notice is te vinden op www.transavia.com geeft u een samenvatting van de aansprakelijkheidsregels die luchtvaartmaatschappijen overeenkomstig de EU-wetgeving en het Verdrag van Montreal toepassen.

Stoelplaats reserveren

U kunt een stoelplaats reserveren tegen betaling via Mijn Transavia wanneer u uw tickets heeft ontvangen ongeveer 2 weken voor vertrek. De prijs voor het reserveren van een stoel varieert van 4 euro per stoel tot 15 euro per stoel. De kosten hiervan dient u rechtstreeks aan Transavia te voldoen middels een creditcard, iDeal of Paypal. Vanaf het moment dat u online kunt inchecken 24 uur van te voren, kunt u gratis een stoel selecteren.

Vliegen met baby’s

Voor baby’s (0-2 jaar) kunt u gratis één stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een koffer, een kinderwagen/ (auto) zitje of een buggy zijn. Alleen lichtgewicht, inklapbare paraplubuggy’s (maximaal 7 kg) kunnen meegenomen worden tot aan het vliegtuig. De buggy’s worden bij het vliegtuig ingenomen om in het bagageruim te laden. Overige kinderwagens en buggy’s worden bij de check-in balie ingenomen. U kunt geen aparte handbagage meenemen voor uw baby. De kosten voor de vliegreis van een baby bedragen €50,-. De baby heeft dan geen eigen stoelplaats in het vliegtuig.

Handbagageregels voor het vervoer van vloeistoffen

Houdt u er rekening mee dat vloeistoffen en gels alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml per stuk en in een transparante, plastic hersluitbare zak van maximaal één liter in de handbagage mogen worden meegenomen. Per persoon mag u één zak meenemen en deze regels zijn van toepassing voor alle passagiers die vertrekken vanaf een luchthaven binnen de EU.

Op tijd aanwezig

Zorg ervoor dat u op tijd bent en voldoende tijd neemt om in te checken, door de security/douane controle te gaan en naar de gate te lopen. Op Eindhoven Airport kunt u twee uur voor vertrek inchecken. U dient zich uiterlijk vijftig minuten voor vertrek te melden bij de check-in balie of de bagage drop off balie.