+31(0)495-588740 Maandag-Vrijdag: 09:00-17:30 uur
Zaterdag: 10:00-13:00 uur

Hoe kunnen we u helpen?

Playa de Aro

Playa d'Aro

Spanje - Costa Brava - Playa de Aro

Playa de Aro biedt alles wat u maar wensen kunt. Het strand van Playa d'Aro is een groot zandstrand (fijngrind) omgeven door prachtige baaien en rotspartijen. Een centrum met moderne, mondaine winkels van hoog niveau, maar u vindt hier ook eenvoudige, goedkopere winkeltjes. Hetzelfde geldt voor de restaurants. Een uitgebreide keuze, van exclusief tot vele gezellige pizzeria's en andere eethuisjes, barretjes en terrasjes.


Playa de Aro biedt alles wat u maar wensen kunt. Het strand van Playa d'Aro is een groot zandstrand (fijngrind) omgeven door prachtige baaien en rotspartijen. Een centrum met moderne, mondaine winkels van hoog niveau, maar u vindt hier ook eenvoudige, goedkopere winkeltjes. Hetzelfde geldt voor de restaurants. Een uitgebreide keuze, van exclusief tot vele gezellige pizzeria's en andere eethuisjes, barretjes en terrasjes.

In het voor- en naseizoen is het in de hotels en op het strand over het algemeen rustig. 's Avonds en in de weekenden, wanneer de spanjaarden van heinde en verre hun kleding komen kopen in Playa d'Aro, kan het er goed druk zijn.

Volop keuze aan sportactiviteiten; duiken, zeilen, golf, squash enz. Natuurlijk is er ook een jachthaven, waar u desgewenst een bootje kunt huren. 's Avonds is het levendig op de terrasjes voor de strandhotels, dit zet zich later op de avond voort in de talloze pubs en discotheken in en rondom het centrum.

Dichtstbijzijnde luchthaven : Girona (32 km, 35 autominuten)
Afstand vanaf Utrecht : 1450 km

Plaatsnaam: Playa de Aro
Ligging: Gelegen aan de noordoostkust van Spanje (Costa Brava), tussen Palamos en San Feliu de Guixols.
Afstanden: Palamos 7km. Vliegveld Gerona 32km.
Plaatsbeschr: 3,5km Lange, grote badplaats met achter het lange strand een brede promenade met vele terrassen, grote moderne hotels, hoge appartementengebouwen en woonhuizen langs vlakke wegen. Aan de zuidkant een jachthaven en een boomrijke hotel- en appartementenwijk. Aan de noordkant ligt de bosrijke villawijk Mas Nou met sterk hellende wegen. Dwars door de plaats loopt de verbindinsweg naar Palamos met in het centrum de splitsing naar Gerona. Groot en levendig centrum met vele terrassen en winkels.
Winkels: Ca. 250 winkels, waaronder veel luxe boetieks, lederwarenzaken, juweliers, schoenenwinkels en 2 warenhuizen. 1x Per week markt. Openingstijden winkels: 09.00-14.00 uur en 17.00-22.30 uur.
Drukte: Druk langs de 2 verkeerswegen, druk in het centrum. Daarbuiten rustiger. In de villawijk Mas Nou heerst rust. In het voor- en naseizoen is het zeer rustig.
Strand: Aro-strand: gelegen voor de hele plaats. Erachter is de promenade met vnl. moderne, hoge accomodaties. Grof zandstrand van ca. 2km lang en 40-70m breed. Mei tot half september verhuur van ligbedden en parasols. Er zijn douches, een EHBO-post en op de promenade erlangs vele terrassen. 

Rovira-strand: aan een baaitje, ten noordoosten van het Aro-strand. Fijn grindstrand ca. 200m lang en 40m breed. Er zijn douches, toiletten, EHBO-post, bar met terras. 

Cala Cristostrand: aan een baai ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand met aan weerszijden rotsen, ca. 150m lang
en 50m breed. 

Cala Gogo-strand: aan een baaitje ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand, ca. 50m lang en 10m breed.
Uitgaan: Ca. 100 gevarieerde bars, waaronder Engelse pubs, cocktailbars, pianobars, Duitse en Nederlandse bars en ijssalons. In het centrum ca. 20 terrassen en op de promenade ca. 25 terrassen. 10 Discotheken (vooral Joy en Malibu zijn populair) en 6 discobars.
Restaurants: Ca. 100 zeer gevarieerde gelegenheden, oa. vis- en grillrestaurants, Duitse restaurants, Nederlandse restaurants, Chinese restaurants en eenvoudige cafetaria's.
Uitgaan overig: 2 Bioscopen, grote openluchtdiscotheek in st. Feliu de Guixols, Magic Park (grote speelhal met bowlingbanen en rolschaatsbaan).
Tennis: 3 Tenniscomplexen met in totaal 26 banen, ca. € 20,= per uur (met verlichting ca. € 25,= per uur). Bij vrijwel allemaal zijn rackets te huur en is les mogelijk.
Squash: 2 Banen ten zuiden van het centrum.
Windsurfen: Juni tot half september bij de jachthaven.
Zeilen: Juni tot half september bij de jachthaven.
Paardrijden: In Santa Cristina de Aro op 6km afstand.
Duiken: Duikschool naast hotel Columbus
Golf: In de wijk Mas Nou 18 en 9 holes.
Overige sport: Minigolf, kartbaan in Sta. Cristina d' Aro, waterpretpark "Aquamarina" in Playa d' Aro (is hetzelfde soort park als Waterworld in Lloret).
Kinderen: De stranden hebben een vrij snel tot snel aflopende zeebodem. 2 pretparken. Verspreid enkele speeltuintjes.
Verb. boot: Mei t/m september vanaf strand 4x per dag naar Palamos en via oa. San Feliu de Guixols, Tossa en Lloret naar Blanes.
Verb. bus: 1x Per uur (juli/aug 2x per uur) vanuit centrum naar San Feliu de Guixols en Palafrugell, Gerona en Barcelona. Gemiddeld 12x per dag naar Santa Cristina de Aro.
Verb. taxi: Er zijn taxiverbindingen.
Verb. trein: Dichtstbijzijnde treinstation is in Caldes de Malavella (ca. 20 km van Playa d' Aro). Caldes de Malavella heeft geen busverbindingen met Playa d'Aro.
Overig vervoer: Mei t/m september, toeristentreintje door Playa de Aro.
Vervoer huren: Auto's, scooters, bromfietsen, fietsen.
Excursies: Hierover ontvangen de gasten ter plaatse informatie.
Activ/Festival: Hierover ontvangen de gasten ter plaatse informatie.
Medische hulp: 2 Artsenpraktijken en 5 apotheken. Geen Nederlandse artsen, spreken wel Engels. Ziekenhuis in Palamos op 7km. 
Voor trombosedienst moeten ze naar Palamos om bloed af te nemen en vervolgens kunnen ze de uitslag in Playa de Aro bij het Eurocenter ophalen.
Post/Telefoon: Postkantoor (ma t/m vrijdag 09.00-14.00 uur, zaterdag van 09.00-12.00) in het centrum.
Banken: Diverse banken en geldautomaten.


Wij trachten d.m.v. bovenstaande gegevens een zo goed mogelijke beschrijving weer te geven. Het is echter mogelijk dat één of meerdere onderdelen inmiddels gewijzigd zijn. Hieraan kunnen nimmer rechten worden ontleend.

8.7

Hotel Planamar

SpanjeCosta BravaPlaya de Aro

Het hotel Planamar ligt aan het strand van Playa de Aro en heeft een zwembad op het dak met whirlpool en zonneterras met ligstoelen. Het hotel ligt op 150 meter van het centrum van Playa de Aro. U heeft bij dit hotel de mogelijkheid om naast standaard kamers ook zeezicht kamers en/of superior kamers te boeken!

 Bij dit hotel krijgt u in een bepaalde periode volpension voor de halfpension prijs!  

 

Meer informatie · Bekijk foto's · Bekijk ligging

7.8

Hotel Monterrey

SpanjeCosta BravaPlaya de Aro

Hotel Monterrey in Playa de Aro is gelegen op 50m van het strand in een rustige buitenwijk en biedt u een ontspannen en gemoedelijke sfeer. In de winter van 2015 hebben er renovaties plaatsgevonden aan o.a. de kamers en het restaurant!  

Bij deze accommodatie is sprake van een vroegboekkorting van 3% indien u uw reis boekt vóór 31/03/16! In een bepaalde periode krijgt u volpension voor de halfpension prijs!  

 

Meer informatie · Bekijk foto's · Bekijk ligging

OK

×

Kies uw volledige reisgezelschap

OK Annuleren

×

Uw reisgezelschap

Kies uw reisgezelschap om de juiste prijzen en beschikbaarheid te tonen, waarbij ook rekening wordt gehouden met eventuele kinderkorting.

Volwassenen

(2 t/m 15 jaar)


Leeftijd volwassenen Leeftijd kinderen

Leeftijd van de kinderen op de dag van vertrek

Opslaan Annuleren

×

Hulp bij uw boeking

Stap 1: Uw reisgezelschap bepalen

Onder de tab "Prijzen en beschikbaarheid"  ziet u rechts de informatie zoals hiernaast aangegeven. Standaard staat uw reisgezelschap op 2 personen. 

In de groene tekst ziet u dat de 2 volwassenen van dit reisgezelschap nog niet in een kamer zijn ingedeeld.

Klik op wijzig om uw reisgezelschap aan te passen aan uw situatie. Daarbij vragen wij u direct de leeftijd van alle deelnemers op te geven i.v.m. eventuele kortingen.

In het onderstaande plaatje ziet u het scherm "Uw reisgezelschap". Kies "Opslaan" nadat u uw reisgezelschap heeft aangepast

Uw reisgezelschap

Stap 2: Vertrek periode, reisduur en verzorging

Als u uw reisgezelschap heeft opgeslagen gaat u verder door te kiezen voor uw gewenste "vertrekperiode vanaf", het aantal dagen dat u op vakantie wilt en het verzorgingstype. Let op: Niet alle hotels beschikken over alle verzorgingstypes. U kunt doorgaans kiezen voor "Halfpension (standaard), Volpension of All-Inclusive. 

Stap 3: Personen aan kamers toewijzen en reizen met kinderen

Als voorbeeld nemen we een reisgezelschap bestaande uit een familie met 2 volwassenen en 2 kinderen. Bij het boeken mogen kinderen onder de 15 jaar niet alleen op de kamer, maar moeten ze altijd met minstens 1 volwassene in de kamer ingedeeld worden om voor u de beste prijs te berekenen. In onderstaand voorbeeld zit u dat dit hotel 2- en 3-persoonskamers aanbiedt. Lees verder onder het plaatje!

Met een reisgezelschap van 4 personen, kiest u best voor 2x een 2-persoonskamer. Dat doet u door op de prijs te klikken. Na het klikken op de prijs, krijgt u een (verschillende) voorstellen om personen aan de kamer toe te wijzen. 

Kies "OK" en u komt terug in het scherm bij Prijzen en Beschikbaarheid. In de groene tekst die we eerder noemden, ziet u nu staan: "Nog in te delen reizigers: 1 Volwassene / 1 kind". Het systeem heeft dit al begrepen en biedt u nu nog de mogelijkheid van een 2-persoonskamer aan voor de nog in te delen personen. Kies ook deze kamer en herhaal de stap hiervoor.

Stap 4: Uw boeking afronden

Aan de linkerkant van het scherm ziet u nu de volledige berekening van reissom op basis van 4 personen, waarvan 2 volwassenen en 2 kinderen. Met de knop "Boek uw vakantie" gaat u verder met de boeking, het opgeven van de namen van alle reizigers, uw login gegevens voor "Mijn Solmar", het kiezen (indien mogelijk) van First Class en het kiezen voor een eventuele reis- en annuleringsverzekering. Na stap 3 ontvangt u uw boeking via een email en kunt u desgewenst alvast een aanbetaling doen. 

Heeft u toch nog vragen over uw boeking van kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met Solmar Tours. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u verder op: 0495-588740

Veel reisplezier! 

Solmar Tours

×
×
Even geduld, terwijl we de zoekopdracht uitvoeren.

Bel voor deze vertrekdatum naar 0495-588740