Ga naar:

Portocolom

  • Gezellig, klein Spaans dorpje
  • Rustige kleine baaien
  • Wateractiviteiten
Zoek een andere plaats in Mallorca
+ 9
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

Dit idyllische havenstadje de geboorteplaats zou zijn van Christopher Columbus (in de Spaanse Cristobal Colom)

Algemene informatie over Portocolom

Het dorp Portocolom aan de oostkust - in het district Felanitx - is een van de meest aantrekkelijke aan deze kust van Mallorca, 12 km ten noorden van Cala d'Or. Als traditioneel vissersdorp heeft Portocolom veel van zijn oorspronkelijke charme behouden. Het dorp ligt rond een van de grootste, meest beschutte baaien van het eiland, waar de boothuizen, vuurtoren en boten bijdragen aan de schilderachtige natuur van de plaats. Er is een lange kade waar pleziervaartuigen zich vermengen met lokale vissersboten, en je kunt vanaf hier ook boottochten maken.Het dorp Portocolom aan de oostkust - in het district Felanitx - is een van de meest aantrekkelijke aan deze kust van Mallorca, 12 km ten noorden van Cala d'Or. Als traditioneel vissersdorp heeft Portocolom veel van zijn oorspronkelijke charme behouden. Het dorp ligt rond een van de grootste, meest beschutte baaien van het eiland, waar de boothuizen, vuurtoren en boten bijdragen aan de schilderachtige natuur van de plaats. Er is een lange kade waar pleziervaartuigen zich vermengen met lokale vissersboten, en je kunt vanaf hier ook boottochten maken.
Portocolom in feiten
  • Pittoreske, mooie haven
  • Droom baaien met prachtige zandstranden
  • Watersportactiviteiten

Tips en excursies van de reisleiding voor Portocolom

Vanaf de haven kunt U bij een van de vele duikscholen terecht voor allerlei wateractiviteiten. Op het strand Cala Marcal kun je waterfietsen huren. Het Jumaica Tropical Park ligt vlak buiten het centrum

Winkelen in Portocolom

In Portocolom komt men diverse chique boetieks tegen met extravagante zomermode. Voor het echte winkelen is Palma beter geschikt.

Uitgaan in Portocolom

Het centrum van Portocolom ligt rond de haven hier kunt U in de kleine cafe's relaxen. Een echt nachtleven heeft men hier niet.

Actief bezig zijn in Portocolom

Vanaf het haventje kunnen verschillende watersport activiteiten worden gedaan via de Escola Náutica s'Algar.

Vervoer in Portcolom

Over het eiland rijden verschillende buslijnen om alle dorpjes en steden met elkaar te verbinden. In Portocolom zijn 6 bushaltes en 1 aan het Cala Marcal strand

Praktische info over Portocolom

Midden in een landelijke idylle, langs velden en bossen, in de regio Felanitx, ligt het kleine vakantieoord Portocolom. Eén van de meest aantrekkelijke plekken langs deze kust op zo'n 12 km ten noorden van Cala d'Or. Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.