• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Vlakbij Valencia
  • Perfecte zomerse temperaturen
  • Festivals
Wist u dat..
er een bijzonder festival wordt gehouden in de maand augustus in Paterna

Algemene informatie over Paterna

Paterna is een stad en gemeente in de provincie Valencia in de Valenciaanse Gemeenschap , Spanje. Het ligt ten noordoosten van de comarca van L'Horta de Valencia , op 5 km ten noordwesten van het binnenland buitenwijken van Valencia.
Paterna in feiten
  • Gelegen in de provincie Valencia
  • Goed klimaat
  • Perfecte busverbinding

Tips en excursies van de reisleiding voor Paterna

1
Museu De Ceràmica De Manises
Het Keramiekmuseum Manises werd in 1967 opgericht om de kunst en keramische voorwerpen tentoon te stellen die José Casanova Dalfó en Pilar Sanchis Causa aan de gemeenteraad hebben nagelaten. Het is geïnstalleerd in het 18e-eeuwse herenhuis dat dit echtpaar als recreatiewoning had in Manises, ook opgenomen in de nalatenschap.
2
Torre de Paterna
De toren van Paterna is een historisch monument van de stad Paterna, in de provincie Valencia, Spanje. Het is het meest emblematische monument van deze Valenciaanse stad. De oorsprong van de constructie is onbekend, maar men denkt dat het tijdens het Arabische tijdperk is gebouwd als verdedigingssysteem om de inwoners van de stad te beschermen. Tegenwoordig bevindt het zich in een stadspark en wordt het omringd door op de grond opgegraven aarden huizen die dateren uit de late 18e en vroege 19e eeuw. In 1971 werd het uitgeroepen tot historisch monument met een lokaal karakter en werd het adequaat hersteld van eerdere verslechtering.

Uitgaan in Paterna

Moren en Christenen en La Cordà : is het hoogtepunt van het festival, dat plaatsvindt in de ochtend die volgt op de laatste zondag van augustus. Het is een pyrotechnisch evenement dat plaatsvindt op Main Street. De schutters, onder leiding van burgemeester Fireworks, branden 50.000 raketten met een intensiteit van 2.000 raketten per minuut.

Vervoer in Paterna

Paterna heeft een gemeentelijk busnetwerk dat bestaat uit 10 lijnen die de verschillende wijken, industrieparken, scholen en het technologiepark met elkaar verbinden.

Praktische info over Paterna

Eetgewoontes : Vanwege het internationale toerisme zijn de eetgewoonte en keuken aangepast aan het internationale toerisme. Als U echter bij een lokaal Spaans restaurant gaat eten dient men er rekening mee te houden dat de lunch vanaf 14.00 uur en het diner vanaf 20.00 uur wordt geserveerd.