Ga naar:

Palma Nova

  • Drukke, gezellige badplaats
  • Prachtige zandstranden
  • Groene heuvelachtige omgeving
Zoek een andere plaats in Mallorca
+ 6
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

Een jaar of vijftig geleden Palma Nova uit niet meer dan een paar huizen bestond waarvan de inwoners voornamelijk leefden van de visserij en de veeteelt

Algemene informatie over Palma Nova

Palma Nova is een drukke, gezellige badplaats gelegen aan een mooie baai. De omgeving van Palma Nova is prachtig, overal ziet u groene heuvels waar u prachtige wandelingen kunt maken. In het toeristische gedeelte van Palma Nova heerst een gezellige drukte. In het centrum hangt een gezellige sfeer en biedt verschillende winkels, restaurants en leuke barretjes. De plaats loopt in het zuiden over in de gezellige badplaats Magaluf. Ook deze badplaats is zeker een bezoekje waard. Palma Nova heeft drie verschillende zandstranden. Palma Nova heeft geen rijke historie en is voornamelijk ontstaan door toerisme. Een jaar of vijftig geleden bestond Palma Nova niet meer dan uit een paar huizen waarvan de inwoners voornamelijk leefden van de visserij en de veeteelt.Palma Nova is een drukke, gezellige badplaats gelegen aan een mooie baai. De omgeving van Palma Nova is prachtig, overal ziet u groene heuvels waar u prachtige wandelingen kunt maken. In het toeristische gedeelte van Palma Nova heerst een gezellige drukte. In het centrum hangt een gezellige sfeer en biedt verschillende winkels, restaurants en leuke barretjes. De plaats loopt in het zuiden over in de gezellige badplaats Magaluf. Ook deze badplaats is zeker een bezoekje waard. Palma Nova heeft drie verschillende zandstranden. Palma Nova heeft geen rijke historie en is voornamelijk ontstaan door toerisme. Een jaar of vijftig geleden bestond Palma Nova niet meer dan uit een paar huizen waarvan de inwoners voornamelijk leefden van de visserij en de veeteelt.
Palma Nova in feiten
  • Op 13 km van Palma de Mallorca
  • Vele restaurants en barretjes
  • Magaluf op loopafstand
  • Pas vanaf de jaren 60 een toeristische plek
  • Blauwe vlag stranden
  • Populair bij de Engelsen

Tips en excursies van de reisleiding voor Palma Nova

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Palma Nova, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Marineland is gelegen tussen Palma Nova en Portals Nous. Hier vind je dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, aquarium met haaien en papegaaien. Mooie shows en voedertijden om bij te wonen.
1
Marineland

Marineland is gelegen tussen Palma Nova en Portals Nous. Hier vind je dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, aquarium met haaien en papegaaien. Mooie shows en voedertijden om bij te wonen.

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.
2
Palma de Mallorca

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om de imposante kathedraal, leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.

Een van de mooiste en rustigste plaatsjes op het eiland. Het heeft schitterende wandelpaden rondom het dorp. Vooral de smalle rots paadjes met het uitzicht op zee zijn kenmerkend aan Banyalbufar.
3
Banyalbufar

Een van de mooiste en rustigste plaatsjes op het eiland. Het heeft schitterende wandelpaden rondom het dorp. Vooral de smalle rots paadjes met het uitzicht op zee zijn kenmerkend aan Banyalbufar.

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.
4
Sóller

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.

Winkelen in Palma Nova

Palma Nova heeft een gezellige wandelboulevard. Achter de wandelboulevard liggen gezellige winkelstraatjes met genoeg aanbod voor een dagje winkelen. U vindt er vooral veel souvenirwinkeltjes en kledingwinkeltjes. Verder is er ook eens in de week een grote markt. Alleen over de markt heen lopen is al gezellig. Wanneer u de kans krijgt om deze markt in Palma Nova te bezoeken dan raden we dit zeker aan. De markt vindt u tegenover het waterpretpark Aquapark. De markt is op zaterdagochtend van 08.00 tot 14.00 uur. Palma Nova heeft een gezellige wandelboulevard. Achter de wandelboulevard liggen gezellige winkelstraatjes met genoeg aanbod voor een dagje winkelen. U vindt er vooral veel souvenirwinkeltjes en kledingwinkeltjes. Verder is er ook eens in de week een grote markt. Alleen over de markt heen lopen is al gezellig. Wanneer u de kans krijgt om deze markt in Palma Nova te bezoeken dan raden we dit zeker aan. De markt vindt u tegenover Lees meer

Uitgaan in Palma Nova

In Palma Nova heeft u de keuze uit heel veel verschillende eetgelegenheden. Er zijn ongeveer zestig restaurants te vinden in Palma Nova. Door de vele toeristen in Palma Nova heeft de keuken een internationaal karakter. Er is een Chinese, Italiaanse, Mexicaanse, Spaanse en Nederlandse keuken. U kunt aan de kust van Palma Nova ook gewoon een lekker broodje kroket of frikandel krijgen! Naast de zestig eetgelegenheden zijn er ook nog zo'n veertig barretjes en kroegen. Zo zijn er Engelse pubs, koffiebars, ijssalons en karaokebars. Ook voor een echt feestje kunt u terecht in één van de discotheken op Palma Nova. Maar discotheken vindt u vooral in Magaluf. Hier vindt u de grootste discotheek van Europa! Deze bestaat uit vijf bars, lasershows, een poolbiljart en nog veel meer. Deze disco is elke dag geopend van 22.00 uur tot 5.00 uur.In Palma Nova heeft u de keuze uit heel veel verschillende eetgelegenheden. Er zijn ongeveer zestig restaurants te vinden in Palma Nova. Door de vele toeristen in Palma Nova heeft de keuken een internationaal karakter. Er is een Chinese, Italiaanse, Mexicaanse, Spaanse en Nederlandse keuken. U kunt aan de kust van Palma Nova ook gewoon een lekker broodje kroket of frikandel krijgen! Naast de zestig eetgelegenheden zijn er ook Lees meer

Actief bezig zijn in Palma Nova

Voor de echte sporters zijn er ook nog eens talloze sporten die u kunt uitoefenen in Palma Nova. Palma Nova heeft Verder kunt u een middagje paardrijden, skeeleren, golfen of volleyballen op één van de drie mooie stranden. Naast de sporten op het vaste land zijn er ook nog genoeg leuke wateractiviteiten. De duikschool Blaumari bevindt zich op het Son-Matias-strand. Hier kunt u duiklessen nemen of duikmaterialen huren. Ook is het mogelijk om te snorkelen. Andere leuke waterbezigheden zijn waterskiën, kanoën, waterfietsen of er op los scheuren op een bananenboot. Voor de echte sporters zijn er ook nog eens talloze sporten die u kunt uitoefenen in Palma Nova. Palma Nova heeft Verder kunt u een middagje paardrijden, skeeleren, golfen of volleyballen op één van de drie mooie stranden. Naast de sporten op het vaste land zijn er ook nog genoeg leuke wateractiviteiten. De duikschool Blaumari bevindt zich op het Son-Matias-strand. Hier kunt u duiklessen nemen of duikmaterialen huren. Ook is het Lees meer

Vervoer in Palma Nova

Vanaf Palma Nova kunt u met de bus naar verschillende omliggende steden reizen. U kunt met de bus van Palma Nova naar Magaluf, Palma de Mallorca en El Arenal. Deze bus gaat ongeveer twee keer per uur. U kunt ook met de taxi reizen. Wij raden u aan om op voorhand een prijsafspraak met de taxichauffeur te maken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Praktische info over Palma Nova

Medische hulp: Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Palma de Mallorca. In Palma Nova vindt u verschillende huisartsenpraktijken en apotheken. De apotheken zijn de herkennen aan het groene kruis. Banken: Banken en geldautomaten in Palma Nova zijn geopend op maandag tot vrijdag van 09.00-14.00 uur.