Ga naar:

Meloneras

  • Dé perfecte bestemming voor strandliefhebbbers
  • Enorm duingebied ‘Dunas Maspalomas’
  • Vele faciliteiten voor sportliefhebbers
Zoek een andere plaats in Gran Canaria
+ 8
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

De badplaats Maspalomas, bestaande uit de wijken Meloneras en Maspalomas, meer dan 180.000 hotelbedden heeft?

Algemene informatie over Meloneras

Maspalomas is gelegen aan de zuidkust van het populaire Gran Canaria. Het is de oudste toeristische stad en tevens ook één van de bekendste steden van het eiland. Oorspronkelijk was Maspalomas een vissersdorpje maar tegenwoordig is het volledig uitgebouwd tot toeristencentrum. De sfeervolle en levendige badplaats Maspalomas bestaat uit twee wijken, namelijk Meloneras en Maspalomas. ‘El Faro de las Palomas’ is een maar liefst 68 meter hoge vuurtoren welke dateert uit de 19e eeuw. Bij de vuurtoren ligt het natuurgebied ‘la Charca de Maspalomas’, waar veel watervogels broeden. Vanaf de vuurtoren heb je een geweldig uitzicht over de stranden en het duingebied ‘Dunas Maspalomas’. De duinen zijn er uniek en worden ook wel de ‘mini-Sahara’ genoemd. De duinen zijn ongeveer zes kilometer lang en één tot twee kilometer breed. Op het uiterste puntje heeft zich een oase gevormd. In de duinen ligt het enige officiële naturistenterrein van Gran Canaria. De duinen en la Charca zijn sinds 1987 beschermd als natuurgebieden Tevens is er een gezellige wandelpromenade waar zich vele winkels, restaurants en terrassen bevinden. Ten westen van Maspalomas ligt de jachthaven Pasito Blanco.Maspalomas is gelegen aan de zuidkust van het populaire Gran Canaria. Het is de oudste toeristische stad en tevens ook één van de bekendste steden van het eiland. Oorspronkelijk was Maspalomas een vissersdorpje maar tegenwoordig is het volledig uitgebouwd tot toeristencentrum. De sfeervolle en levendige badplaats Maspalomas bestaat uit twee wijken, namelijk Meloneras en Maspalomas. ‘El Faro de las Palomas’ is een maar liefst 68 meter hoge vuurtoren welke dateert uit de 19e eeuw. Bij de vuurtoren ligt het natuurgebied ‘la Charca de Maspalomas’, waar veel watervogels broeden. Vanaf de vuurtoren heb je een geweldig uitzicht over de stranden en het duingebied ‘Dunas Maspalomas’. De duinen zijn er uniek en worden ook wel de ‘mini-Sahara’ genoemd. De duinen zijn ongeveer zes kilometer lang en één tot twee kilometer breed. Op het uiterste puntje heeft zich een oase gevormd. In de duinen ligt het enige officiële naturistenterrein van Gran Canaria. De duinen en la Charca zijn sinds 1987 beschermd als natuurgebieden Tevens is er een gezellige wandelpromenade waar zich vele winkels, restaurants en terrassen bevinden. Ten westen van Maspalomas ligt de jachthaven Pasito Blanco.
Meloneras in feiten
  • Gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria
  • Melonaras is een wijk gelegen in de stad Maspalomas
  • Maspalomas is de oudste toeristische stad van het eiland
  • Van oorsprong was Maspalomas een vissersdorpje
  • De plaats heeft 33.000 permanente inwoners
  • De vuurtoren is maar liefst 68m hoog

Tips en excursies van de reisleiding voor Meloneras

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Meloneras, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Aqualand is een van de grootse aquaparken van Europa met glijbanen en andere (water)attracties voor de gehele familie. Het waterpark staat het hele jaar garant voor waterpret!
1
Aqualand

Aqualand is een van de grootse aquaparken van Europa met glijbanen en andere (water)attracties voor de gehele familie. Het waterpark staat het hele jaar garant voor waterpret!

Waan jezelf in de Sahara wanneer je door deze uitgestrekte zandduinen wandelt. Voor de gehele woestijn ervaring is het zelfs mogelijk om hier een kamelentocht te maken.
2
Dunas de Maspalomas

Waan jezelf in de Sahara wanneer je door deze uitgestrekte zandduinen wandelt. Voor de gehele woestijn ervaring is het zelfs mogelijk om hier een kamelentocht te maken.

Puerto de Mogan is het vissersdorpje van Gran Canaria. Laat u verrassen door de aantrekkelijke jachthaven met verse vis, de variatie aan restaurants en cafés of spot dolfijnen vanaf een spottersboot.
3
Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is het vissersdorpje van Gran Canaria. Laat u verrassen door de aantrekkelijke jachthaven met verse vis, de variatie aan restaurants en cafés of spot dolfijnen vanaf een spottersboot.

Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Gran Canaria met haar variatie aan culturele en historische bezienswaardigheden, vele staan zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst.
4
Las Palmas

Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Gran Canaria met haar variatie aan culturele en historische bezienswaardigheden, vele staan zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Winkelen in Meloneras

In het centrum en aan de boulevard zijn diverse boetiekjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Tevens beschikt de badplaats ook over winkels voor de lokale bevolking. Daarnaast is er een groot cirkelvormig winkelcentrum: Faro II.

Uitgaan in Meloneras

Langs de boulevard die tot aan het strand loopt zijn eetgelegenheden, bars en discotheken ruimschoots aanwezig.

Actief bezig zijn in Meloneras

Wandelen De beschermde natuurgebieden ‘Dunas Maspalomas’ en ‘la Charca de Maspalomas’ zijn uitstekende locaties voor een mooie en rustige wandeling. Golf Golfliefhebbers kunnen zich uitleven op de direct naast Maspalomas gelegen golfbaan. Watersport Aan de kust van Meloneras en Maspalomas kun je diverse watersporten beoefenen zoals: duiken, snorkelen, zwemmen en jetskiën. Ook kun je diverse boottochten maken.Wandelen De beschermde natuurgebieden ‘Dunas Maspalomas’ en ‘la Charca de Maspalomas’ zijn uitstekende locaties voor een mooie en rustige wandeling. Golf Golfliefhebbers kunnen zich uitleven op de direct naast Maspalomas gelegen golfbaan. Watersport Aan de kust van Meloneras en Maspalomas kun je diverse watersporten beoefenen zoals: duiken, snorkelen, zwemmen en jetskiën. Ook kun je diverse boottochten Lees meer

Vervoer in Meloneras

Openbaar vervoer Het busnetwerk in de plaats is zeer goed en in alle bussen is airconditioning aanwezig. Taxi Het is relatief goedkoop om per taxi te reizen. De taxi’s kunt u herkennen aan de witte auto’s met de blauw-gele of rode streep aan de zijkant. Besluit u om langere afstanden te reizen? Dan wordt het zeker aangeraden om een vast tarief af te spreken.

Praktische info over Meloneras

Medisch In Meloneras en de directe omgeving is genoeg medische hulp te vinden, er zijn namelijk meerdere huisartsen die samen 24 uur per dag bereikbaar zijn. Ook zijn er apotheken te vinden voor eventuele medicijnen, u kunt deze herkennen aan een rood of groen kruis op de muur of op een uithangbord. Op de deuren staat aangegeven welke apotheek weekend- of avonddienst heeft. Mocht u een arts nodig hebben, dan kunt u dit het beste regelen bij de receptie van uw verblijf. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze reisleidster ter plaatse. Geld Er is een bank aanwezig. Ook zijn er verschillende geldautomaten te vinden. Medisch In Meloneras en de directe omgeving is genoeg medische hulp te vinden, er zijn namelijk meerdere huisartsen die samen 24 uur per dag bereikbaar zijn. Ook zijn er apotheken te vinden voor eventuele medicijnen, u kunt deze herkennen aan een rood of groen kruis op de muur of op een uithangbord. Op de deuren staat aangegeven welke apotheek weekend- of avonddienst heeft. Mocht u een arts nodig hebben, dan kunt u dit Lees meer