• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Heerlijke Spaanse tapas
  • Eén van de mooiste steden van Spanje
  • Ontdek de historische cultuur van Malaga

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Malaga de geboorstestad is van Picasso

Algemene informatie over Malaga

Malaga is een stad vol historische plekken zoals het Alcazaba , een van de grootste Moorse forten in Andalusië, of het Gibralfaro-kasteel , dat het beste uitzicht over de stad biedt. Uiteraard biedt het ook mooie stranden omringd met leuke barretjes speciaal voor de toeristen en locals.
Malaga in feiten
  • Een stad vol historische plekken
  • Geboorteplaats van Picasso
  • Levendig uitgaansleven

Tips en excursies van de reisleiding voor Malaga

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Malaga, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Picasso museum
De oudste architectonische overblijfselen in de stad zijn de muren van de Fenicische stad, die zichtbaar zijn in de kelder van het Picasso museum.
2
Alcazaba fort
Het Alcazaba is een paleisachtig fort in Málaga, Spanje. Het werd gebouwd door de Hammudid-dynastie in het begin van de 11e eeuw. Het is de best bewaarde alcazaba van Spanje. Grenzend aan de ingang van het Alcazaba zijn overblijfselen van een Romeins theater uit de 1e eeuw voor Christus, dat wordt gerestaureerd. Sommige materialen uit de Romeinse tijd werden hergebruikt bij de Moorse constructie van het Alcazaba.
3
Strand La Malagueta
La Malagueta, tussen de haven van Málaga en het strand van La Caleta, is een van de beroemdste stranden voor zowel toeristen als de lokale bevolking.
Dit stadsstrand ligt op tien minuten van het stadscentrum in de wijk La Malagueta naast Muelle Uno. Het heeft een ruim aanbod aan vrijetijds- en amusementsmogelijkheden, evenals diensten zoals verhuur van ligbedden en parasols en zeiluitrusting. Het strand heeft een kinderspeelplaats die het tot een perfecte plek maakt voor een leuke familiedag.

Dit strand ligt naast de Real Club Mediterráneo de Málaga, de oudste jachtclub van Spanje.
4
Romeinse theater
Het Romeinse theater van Malaga is een van de levende symbolen van Romeins Hispania in de stad. Het heeft een modern interpretatiecentrum ernaast waar u door middel van nieuwe technologieën meer te weten kunt komen over het leven en de gebruiken van die tijd. Het oorspronkelijke gebruik is ook hersteld door binnen shows aan te bieden.

Winkelen in Malaga

Naast prachtige stranden, kunstmusea van wereldklasse en heerlijk eten, is Malaga een bestemming waar je kunt winkelen tot je erbij neervalt. Of je nu op zoek bent naar Spaanse winkelketens, eigenzinnige boetiekjes of winkels met typische producten, er is keuze genoeg.
U vindt een selectie van winkelcentra om te winkelen in Malaga, waarvan sommige dicht bij het stadscentrum en dus op loopafstand liggen. Voor andere winkelcentra in Malaga moet je het openbaar vervoer nemen .

Uitgaan in Malaga

Het historische centrum van Malaga, met name Plaza de la Merced en Plaza de Uncibay, wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. Dat betekent dat je veel bars en clubs kunt vinden verspreid tussen kleine en kronkelende voetgangersstraten. Mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking komen hier om te feesten, waaronder studenten van de Universiteit van Malaga. In Plaza Media vindt u een breed scala aan bars die cocktails aanbieden tegen betaalbare prijzen, vooral als u vroeg arriveert.

Actief bezig zijn in Malaga

In Malaga is er een breed scala aan sportactiviteiten om uit te kiezen. Het milde klimaat van de provincie maakt het een ideale plek om te sporten in de lucht, de zee, de bergen of op het platteland. Het gebied heeft veel verschillende installaties voor allerlei sporten waar door de jaren heen belangrijke competities en toernooien zijn gehouden.

Een van de meest populaire sporten aan de Costa del Sol is golf, met meer dan 30 banen aan de Middellandse Zeekust is het geen verrassing dat het gebied vaak bekend staat als de 'Costa del Golf'.

Vervoer in Malaga

Het openbaar vervoer Malaga is makkelijk en goedkoop. De stad is niet heel erg groot, dus verplaatsen van A naar B is eenvoudig. Als je naar een leuke badplaats wilt of als je het binnenland wilt verkennen, dan kun je een regionale trein pakken. Ben je aan het rondreizen door Andalusië, dan kun je ook een lange afstandsbus of hogesnelheidstrein nemen. Erg veel mogelijkheden dus!

Praktische info over Malaga

Het landnummer voor bellen naar Spanje is +34. Aanbieders van mobiele telefonie bieden een goede dekking door het hele land, inclusief de Balearen en Canarische eilanden. In de meeste steden en toeristische gebieden zijn internetcafés te vinden en wifi is steeds gemakkelijker beschikbaar.