• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • De hoofdstad van Spanje
  • Veel bezienswaardigheden
  • Levendige stad
Wist u dat..
De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het stadscentrum en zijn gemakkelijk te voet te verkennen.

Algemene informatie over Madrid

Madrid is de centrale hoofdstad van Spanje met elegante boulevards en grote goed onderhouden parken, zoals de Buen Retiro. Het staat bekend om zijn rijke collecties Europese kunst, met werken van Goya, Velázquez en andere Spaanse meesters in het Prado Museum. Het hart van het oude Habsburgse Madrid is het met portieken Plaza Mayor en vlakbij is het Koninklijk Paleis en de wapenkamer, met historische wapenkamers.
Madrid in feiten
  • De hoofdstad van Spanje
  • Het is de op een na grootste stad in de Europese Unie
  • Levendige stad

Tips en excursies van de reisleiding voor Madrid

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Madrid, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Museo Nacional del Prado
Het Prado Museum, officieel bekend als Museo Nacional del Prado, is het belangrijkste Spaanse nationale kunstmuseum, gelegen in het centrum van Madrid. Het wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds mooiste collecties Europese kunst, daterend uit de 12e eeuw tot het begin van de 20e eeuw, gebaseerd op de voormalige Spaanse koninklijke collectie, en de allerbeste verzameling Spaanse kunst.
2
El Retiro park
El Retiro is een van de grootste parken van de stad Madrid, Spanje. Het park behoorde tot het einde van de 19e eeuw toe aan de Spaanse monarchie, toen het een openbaar park werd.
3
Plaza Mayor
De Plaza Mayor is een grote openbare ruimte in het hart van Madrid, de hoofdstad van Spanje. Het was ooit het centrum van het oude Madrid. Het werd voor het eerst gebouwd tijdens het bewind van Filips III. Slechts een paar straten verderop ligt een ander beroemd plein, de Puerta del Sol. De Plaza Mayor is een ruimte voor de inwoners van Madrid en toeristen om te winkelen, rond te lopen, te eten en te genieten van het buitenleven.

Winkelen in Madrid

Fashionista 's vinden er alle opties: luxe winkels aan de Golden Mile, vintage etablissementen in gebieden zoals Fuencarral, nieuwe designermarkten zoals de Mercado de Motores, en ambachtelijke werkplaatsen en boekwinkels van meer dan 100 jaar oud.

Uitgaan in Madrid

Als het tijd is om te eten, heeft Madrid verschillende keuzes, beide even heerlijk. Aan de ene kant traditionele bars waar je de ouderwetse, pretentieloze sfeer die bekend staat als ' castizo ' kunt ontdekken. Aan de andere kant zijn avant-garde restaurants zoals DiverXO en traditionele markten omgebouwd tot nieuwe gastronomische ruimtes zoals San Miguel, die ware tempels van de gastronomie zijn geworden.

Vervoer in Madrid

De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het stadscentrum en zijn gemakkelijk te voet te verkennen. U kunt een toeristenkaart kopen: voor één persoon. Onbeperkt reizen met het metro-, bus- en treinnetwerk.

Praktische info over Madrid

Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.