Ga naar:

El Arenal

  • Een van de levendigste badplaatsen van Mallorca
  • Eerst een klein vissersdorpje nu een toeristische badplaats
  • Dé perfecte plek voor strandliefhebbers
Zoek een andere plaats in Mallorca
+ 12
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

El Arenal is verdeeld in een Nederlands, Engels en Duits gedeelte en vooral in het hoogseizoen erg populair bij jongeren.

Algemene informatie over El Arenal

El Arenal is een van de levendigste badplaatsen van Mallorca. El Arenal wat vroeger een klein vissersdorpje was grenst aan de hoofdstad van het eiland, Playa de Palma. Van de visserstijden die het dorpje kende is weinig terug te vinden. Vandaag de dag staat de gehele badplaats in het teken van het toerisme. Overdag kunt u genieten op het strand of in het waterpark Aquacity en ’s avonds kunt u alle kroegen en barretjes gaan verkennen die de stad rijk is. Vooral voor jongeren is El Arenal een perfecte bestemming. In El Arenal vindt u dan ook de mogelijkheid om tot ’s ochtends vroeg door te feesten. In het hoogseizoen wordt in de Nederlandse kroegen regelmatig opgetreden door Nederlandse artiesten. Langs de boulevard vindt u vele restaurantjes, gezellige barretjes en de leukste kroegen en discotheken. El Arenal is een van de levendigste badplaatsen van Mallorca. El Arenal wat vroeger een klein vissersdorpje was grenst aan de hoofdstad van het eiland, Playa de Palma. Van de visserstijden die het dorpje kende is weinig terug te vinden. Vandaag de dag staat de gehele badplaats in het teken van het toerisme. Overdag kunt u genieten op het strand of in het waterpark Aquacity en ’s avonds kunt u alle kroegen en barretjes gaan verkennen die de stad rijk is. Vooral voor jongeren is El Arenal een perfecte bestemming. In El Arenal vindt u dan ook de mogelijkheid om tot ’s ochtends vroeg door te feesten. In het hoogseizoen wordt in de Nederlandse kroegen regelmatig opgetreden door Nederlandse artiesten. Langs de boulevard vindt u vele restaurantjes, gezellige barretjes en de leukste kroegen en discotheken.
El Arenal in feiten
  • Breed zandstrand
  • Veel uitgaansgelegenheden
  • In het hoogseizoen veel jongeren
  • Dichtbij hoofdstad Palma
  • Twee kilometer lange boulevard
  • Nederlands sprekende arts

Tips en excursies van de reisleiding voor El Arenal

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van El Arenal, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Beleef een dag waterpret in het grootste waterpark van Mallorca. Snelle en te gekke glijbanen, lazy rivers en vele zwembaden.
1
Aqualand El Arenal

Beleef een dag waterpret in het grootste waterpark van Mallorca. Snelle en te gekke glijbanen, lazy rivers en vele zwembaden.

Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.
2
Cuevas del Drach

Vaar door de draken grotten van Mallorca. Cuevas del Drach is het grootste ondergrondse meer van Europa. Aanschouw het prachtige lichtspel en kijk je ogen uit.

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om zijn imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.
3
Palma de Mallorca

Breng een bezoekje aan de hoofdstad van Mallorca. Palma staat bekend om zijn imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven.

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.
4
Sóller

Het authentieke houten treintje is hét beeld van Sóller en rijdt al sinds 1912 van de hoofdstad Palma naar Sóller. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Sóller ook alles in huis voor een dagje uit.

Winkelen in El Arenal

In El Arenal zijn traditionele markten en kleinere winkeltjes te vinden. Buiten de winkels en markten die El Arenal te bieden heeft kunt u voor een dagje shoppen het beste een bezoekje brengen aan de hoofdstad, Palma de Mallorca. Palma de Mallorca kent oneindig lange winkelstraten, beschikt over prachtige pleinen en eetgelegenheden en is daardoor een fantastische stad voor de winkelaars. De belangrijkste winkelstraat in Palma de Mallorca is de Avinguda Jaume III waar kledingwinkels voor mannen en vrouwen zijn, naast tal van juwelen- en geschenkwinkeltjes. Andere leuke winkelstraten in Palma de Mallorca zijn Carrer de Sant Miguel, Passeig del Born en Carrer de Colom. Buiten de winkelstraten zijn er ook nog een aantal grote winkelcentra in Palma de Mallorca te vinden. Het Festival Park Outlet is een van de grootste winkelcentra op het eiland Mallorca. Het ligt in Marratxí (Santa Maria del Cami), op 18 km afstand van El Arenal. U vindt er ongeveer 25 winkels, boetiekjes, ambachtelijke kraampjes en bekende outlet winkels.In El Arenal zijn traditionele markten en kleinere winkeltjes te vinden. Buiten de winkels en markten die El Arenal te bieden heeft kunt u voor een dagje shoppen het beste een bezoekje brengen aan de hoofdstad, Palma de Mallorca. Palma de Mallorca kent oneindig lange winkelstraten, beschikt over prachtige pleinen en eetgelegenheden en is daardoor een fantastische stad voor de winkelaars. De belangrijkste winkelstraat in Palma de Lees meer

Uitgaan in El Arenal

Aan de boulevard van El Arenal zijn talloze bars en discotheken te vinden, zowel Spaanse als Nederlandse. Veel jongeren kiezen voor een vakantie naar Mallorca vanwege de vele uitgaansgelegenheden. Buiten dat zijn er veel kroegen en barretjes die leuk zijn voor alle leeftijden. Bekende Nederlandse cafés zijn onder andere De Zaak, de Babbelaar, de Heren van Amstel. De kroegen en bars liggen voornamelijk in het centrum en langs de boulevard. El Arenal heeft ook meerdere discotheken, waaronder Discobar 538, Veronica, The beachhouse Mallorca, Abraxas en Titos. Discobar 538 en Veronica zijn Nederlandse discotheken. Voor de vakantiegangers die liever een rustige vakantie hebben, is el Arenal een perfecte bestemming. Op de boulevard zijn ook wat intiemere, kleinere kroegjes of barretjes te vinden.Aan de boulevard van El Arenal zijn talloze bars en discotheken te vinden, zowel Spaanse als Nederlandse. Veel jongeren kiezen voor een vakantie naar Mallorca vanwege de vele uitgaansgelegenheden. Buiten dat zijn er veel kroegen en barretjes die leuk zijn voor alle leeftijden. Bekende Nederlandse cafés zijn onder andere De Zaak, de Babbelaar, de Heren van Amstel. De kroegen en bars liggen voornamelijk in het centrum en langs de Lees meer

Actief bezig zijn in El Arenal

De populairste sporten in El Arenal bevinden zich op het water. In de baai bij Palma de Mallorca worden grote zeilwedstrijden gehouden. El Arenal beschikt over een eigen jachthaven waar zeilboten kunnen aanleggen. Op veel plekken kunt u zeilboten huren. Behalve zeilen, is surfen eveneens mogelijk. Hoewel de wind niet altijd sterk is en de golven niet bijzonder hoog. Voor beginners zijn de omstandigheden goed. Andere watersporten die mogelijk zijn in de buurt van El Arenal zijn waterskiën, duiken en snorkelen. Omdat het water zéér helder is zijn die laatste twee erg populair. Golfen wordt op het eiland ook steeds populairder en het aantal golfbanen neemt aanzienlijk toe. Op Mallorca kunt u terecht op meer dan 20 golfbanen. In El Arenal zijn er drie te vinden. De populairste sporten in El Arenal bevinden zich op het water. In de baai bij Palma de Mallorca worden grote zeilwedstrijden gehouden. El Arenal beschikt over een eigen jachthaven waar zeilboten kunnen aanleggen. Op veel plekken kunt u zeilboten huren. Behalve zeilen, is surfen eveneens mogelijk. Hoewel de wind niet altijd sterk is en de golven niet bijzonder hoog. Voor beginners zijn de omstandigheden goed. Andere watersporten Lees meer

Vervoer in El Arenal

Bus: Er rijdt een bus vanaf het vliegveld van Palma de Mallorca naar de stad El Arenal. Dit is bus nummer 21. Een enkel ticket van een busreis ligt tussen de €1 en de €4. Een busticket kan gekocht worden bij de kiosk die naast de busstop te vinden is. U kunt ook een buskaartje bij de buschauffeur kopen. Wanneer u de bus pakt vanaf het vliegveld kost een enkelticket €3,- en dit ticket kan je bij de buschauffeur kopen. De meeste bussen op Mallorca rijden tussen 8.00 en 22.00 uur. Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation vanuit El Arenal is gelegen in Palma de Mallorca. Vanuit het station Placa d’ Espanya vertrekt de trein naar het plaatsje Inca. De treinreis duurt ongeveer 35 minuten en de trein vertrekt ieder uur. De treinkaartjes zijn niet zo duur in verband met de subsidies die de overheid hiervoor geeft. Toeristentreintje: In El Arenal rijdt in de zomer een toeristentreintje, waar u in en uit kunt stappen waar u wilt. Verder rijdt er in Palma de Mallorca een hop-on hop-off bus. Cabrio bussen rijden diverse routes langs alle bezienswaardigheden. Een ronde duurt ongeveer 80 minuten en u kunt overal uit- en instappen. De bus rijdt langs de 16 meest bezochte bezienswaardigheden van Palma de Mallorca. Tijdens de tour kunt u via een koptelefoon luisteren naar de informatie van de gids. Deze informatie wordt in diverse talen gegeven waaronder Nederlands. Bus: Er rijdt een bus vanaf het vliegveld van Palma de Mallorca naar de stad El Arenal. Dit is bus nummer 21. Een enkel ticket van een busreis ligt tussen de €1 en de €4. Een busticket kan gekocht worden bij de kiosk die naast de busstop te vinden is. U kunt ook een buskaartje bij de buschauffeur kopen. Wanneer u de bus pakt vanaf het vliegveld kost een enkelticket €3,- en dit ticket kan je bij de buschauffeur kopen. De meeste Lees meer

Praktische info over El Arenal

Medische hulp: In El Arenal is een artsenpraktijk gevestigd met een eerste hulp poli. Daarnaast telt de kustplaats verschillende apotheken en diverse EHBO-punten. In El Arenal vindt u ook een Nederlands sprekende arts. Cor van de Hoek, huisarts van dienst staat de hele week voor u klaar en doet ook huis- en hotelbezoeken. Dokter Cor, zoals hij bij de Nederlanders bekend staat, heeft zijn eigen praktijk en is daarnaast bekend van het televisieprogramma ‘Zon Zuipen Ziekenhuis’. Banken: Banken en geldautomaten zijn geopend op maandag tot vrijdag van 09.00-14.00 uur.Medische hulp: In El Arenal is een artsenpraktijk gevestigd met een eerste hulp poli. Daarnaast telt de kustplaats verschillende apotheken en diverse EHBO-punten. In El Arenal vindt u ook een Nederlands sprekende arts. Cor van de Hoek, huisarts van dienst staat de hele week voor u klaar en doet ook huis- en hotelbezoeken. Dokter Cor, zoals hij bij de Nederlanders bekend staat, heeft zijn eigen praktijk en is daarnaast bekend van Lees meer