Ga naar:

Denia

  • Aan de Costa Blanca
  • Schitterende stranden
  • Kustlijn van meer dan 20 kilometer
Zoek een andere plaats in Costa Blanca
+ 4
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

Denia een kustlijn heeft van zo´n 20 kilometer

Algemene informatie over Denia

Dénia is een historische stad aan de kust in de provincie Alicante, Spanje, aan de Costa Blanca halverwege tussen Alicante en Valencia. Het historische erfgoed van Denia is beïnvloed door Iberische, Griekse, Romeinse, Islamitische, Napoleontische en Christelijke beschavingen.
Denia in feiten
  • Havenstad in Oost-Spanje
  • Aan de kust van Alicante
  • Kustlijn van meer dan 20 kilometer lang
  • Costa Blanca

Tips en excursies van de reisleiding voor Denia

Dénia is de thuisbasis van een groot Moors kasteel genaamd Castle of Dénia op een rots met uitzicht op de stad. Het werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw en biedt uitzicht over de zee, de stad en de omgeving. In het kasteel bevindt zich het Palau del Governador en het bijbehorende museum. Dénia heeft ook het Museu Etnològic met verdere details over de geschiedenis en cultuur van de stad.

Winkelen in Denia

Winkelcentrum Portal de la Marina . De belangrijkste modemerken zijn hier gevestigd, in hun commerciële ruimte van 40.000 vierkante meter, waar je je favoriete winkels vindt die gespecialiseerd zijn in allerlei soorten mode en accessoires. Mode voor mannen, mode voor vrouwen, jongere merken en mode voor kinderen.

Vervoer in Denia

De veerboot naar Ibiza en de andere Balearen vertrekt dagelijks. Tot 2005 diende de stad ook als noordelijk eindpunt voor een 1.000 meter spoorlijn door de bergen vanAlicante(in de volksmond bekend als de Limón Express), gerund doorFGV. Dit was geen specifieke toeristentrein; het zorgde het hele jaar voor vervoer en was afgestemd op het woon-werkverkeer.

Praktische info over Denia

Banken: In Spanje vindt u op bijna elke hoek van de straat banken en geldautomaten. Let wel op de openingstijden van de bankkantoren, deze sluiten al vroeg in de middag. U herkent de geldautomaten aan het bord ‘Caixa’ of ‘Telebanco’.