• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Historische bezienswaardigheden
  • Mooi cultureel dorpje
  • Tussen de lokale Spanjaarden
Wist u dat..
Cordoba een belangrijke Romeinse stad was

Algemene informatie over Cordoba

Córdoba is een stad in het zuiden van de regio Andalusië, in Spanje, en is de hoofdstad van de provincie Córdoba. Het was een belangrijke Romeinse stad en een van de belangrijkste islamitische centra van de middeleeuwen.
Cordoba in feiten
  • Leuke Spaanse straatjes
  • Overdekt winkelcentrum aanwezig
  • Historische bezienswaardigheden

Tips en excursies van de reisleiding voor Cordoba

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van de Cordoba, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Mosque-Cathedral of Córdoba
De moskee-kathedraal van Córdoba, officieel bekend onder zijn kerkelijke naam, de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie, is de kathedraal van het rooms-katholieke bisdom van Córdoba, gewijd aan de Hemelvaart van Maria en gelegen in de Spaanse regio Andalusië. Vanwege zijn status als voormalige islamitische moskee, staat het ook bekend als de Mezquita en als de Grote Moskee van Córdoba.
2
Alcazar of the Christian Monarchs
Het Alcázar de los Reyes Cristianos, ook bekend als het Alcázar van Córdoba, is een middeleeuws alcázar in het historische centrum van Córdoba, naast de rivier de Guadalquivir en in de buurt van de Grote Moskee. Het fort diende als een van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilië en Ferdinand II van Aragon. Het is een gebouw met een militair karakter waarvan de bouw werd besteld door de koning Alfonso XI van Castilië in het jaar 1328, op eerdere constructies.
3
Roman Bridge of Córdoba
De Romeinse brug van Córdoba is een brug in het historische centrum van Córdoba, Andalusië, Zuid-Spanje, oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 1e eeuw voor Christus over de rivier de Guadalquivir, hoewel het sindsdien verschillende keren is gereconstrueerd. Het is ook plaatselijk bekend als de oude brug, want gedurende tweeduizend jaar, tot de bouw van de San Rafael-brug in het midden van de twintigste eeuw, was het de enige brug van de stad over de rivier.
4
Medina Azahara
Madinat al-Zahra of Medina Azahara was een versterkte paleisstad aan de westelijke rand van Córdoba in het huidige Spanje. De overblijfselen zijn tegenwoordig een belangrijke archeologische vindplaats. De stad werd in de 10e eeuw gebouwd door Abd-ar-Rahman III, een lid van de Omajjaden-dynastie en de eerste kalief van Al-Andalus.

Winkelen in Cordoba

In Cordoba heeft u verschillende winkels. Er is onder andere een overdekt winkelcentrum waar u goed kunt shoppen en door de stad heen heeft u Spaane boetiekjes.

Uitgaan in Cordoba

In Cordoba kun je de nacht doorbrengen zoals jij dat wilt - hectisch en snel, langzaam en ontspannend of alles daartussenin. Wat betreft waar naartoe te gaan, de Plaza de la Corredera is een populair uitgaansgebied. Bekijk ook zeker de uitgaanssfeer langs de Paseo de Cordoba. Dit nieuwste deel van de stad heeft een schat aan moderne bars en clubs.

Vervoer in Cordoba

Er is een goede busverbinding aanwezig. U kunt reizen met de bussen van Alsa die u naar iedere gewenste locatie brengen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van taxi´s maar dit is een stuk prijziger

Praktische info over Cordoba

Banken: In Cordoba vindt u verschillende banken en geldautomaten. Let wel op de openingstijden van de bankkantoren, deze sluiten al vroeg in de middag. U herkent de geldautomaten aan het bord ‘Caixa’ of ‘Telebanco’.