• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Gezellige baai
  • Omgeven door kliffen
  • Dichtbij de welbekende stad, Benidorm

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
La Cala Friestrat eigenlijk bij drie gemeenten hoort: Benidorm, La Vila Joiosa en Finestrat

Algemene informatie over Cala de Finestrat

Finestrat is een toeristisch gebied in de provincie Alicante. Finestrat is gedeeltelijk gelegen aan de Costa Blanca, vlakbij de beroemde badplaats Benidorm, aan de voet van een schilderachtige natuurlijke attractie - de berg Puig Campana. Aan de oostkant grenst Finestrat aan Benidorm en aan de westkant aan de hooglanden van Villajoyosa.

Finestrat Beach, of kortweg La Cala (Playa de La Cala), is een kleine, maar erg gezellige baai. Aan beide kanten is de baai omgeven door kliffen, wat het strand nog aantrekkelijker maakt.
Cala de Finestrat in feiten
  • Dichtbij Benidorm
  • Tal van Spaanse restaurants
  • Schoon, prachtig strand

Tips en excursies van de reisleiding voor Cala de Finestrat

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Cala de Finestrat, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
1
Benidorm
Benidorm is een badplaats aan de Costa Blanca. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen van Europa.

Winkelen in Cala de Finestrat

Cala Finestrat is een badplaats op slechts drie kilometer afstand van het drukke Benidorm. De bestemming biedt voldoende voorzieningen en faciliteiten, een goede selectie van restaurants, bars en winkels waar u zich wel even kunt vermaken. Zoekt u nou naar een wat groter aanbod qua winkels en restaurants dan kunt u naar Benidorm gaan, dat gemakkelijk te bereiken is met bus en taxi.

Uitgaan in Cala de Finestrat

Zowel Finestrat als Cala Finestrat zijn ontspannen bestemmingen. Beide bieden een selectie van lokale bars en restaurants, waar u kunt genieten van een goede maaltijd en een ontspannen sfeer.

Voor degenen die willen genieten van een levendiger nachtleven en een bredere selectie van internationale gerechten, ga dan naar Benidorm. De locatie ligt op slechts drie kilometer afstand en biedt een enorme selectie aan bars, restaurants, nachtclubs en meer!

Vervoer in Cala de Finestrat

Er is een prima busconnectie aanwezig. U kunt makkelijk de bus nemen naar Benidorm en met 10 minuten bent u er!
De taxi is natuurlijk ook altijd mogelijk maar dit is wel wat prijziger.

Praktische info over Cala de Finestrat

Eetgewoontes : Vanwege het internationale toerisme kunt u op steeds meer plaatsen en bij steeds meer hotels min of meer eten wat u thuis ook gewend bent. Maar met name in de etenstijden zit nog wel een verschil. De lunch is pas vanaf een uur of 13.30 en is voor de Spanjaarden bovendien de belangrijkste (warme) maaltijd van de dag. Daarom eten zij ’s avonds ook pas weer heel laat en meestal ook niet zo veel.

Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.